PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au crescut

DRAGOŞ IONIŢĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au crescut în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,91%, o creştere semnificativă faţă de valoarea înregistrată în şedinţa anterioară, când indicele a ajuns la 1,40%. În acelaşi timp, dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a crescut la 1,54%, de la 1,11%, nivel afişat în şedinţa anterioară.

Indicele ROBOR la trei luni (care reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele) a crescut la 2,13%, faţă de 2,07%, valoare înregistrată anterior. ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei.

Tototdată, ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a crescut la 2,46%, de la 2,41%, nivel înregistrat vineri.

Un raport de analiză publicat de Banca Transilvania (BT) notează:

"Curba randamentelor s-a deplasat marginal în sus - rata de dobândă la titlurile de stat la 10 ani a urcat cu un punct bază, la 4,41%. La licitaţia suplimentară, statul a atras 20 milioane lei prin obligaţiuni scadente în aprilie 2024, la un cost mediu anual de 4,18%".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită