Gala BURSA 2018

PIAŢA VALUTARĂEuro a crescut la 4,6327 lei

ANDREEA CUZUB
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Euro s-a apreciat, ieri, faţă de leu, cu 0,06 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6327 lei/euro.

Potrivit Băncii Transilvania, administraţia a aprobat Proiectul Bugetului de Stat pe 2018, conform căruia deficitul finanţelor publice se va menţine sub nivelul de 3% din PIB.

Piaţa financiară a fost influenţată îndeosebi de evoluţiile din pieţele internaţionale în şedinţa de tranzacţionare de miercuri.

Pe pieţele externe, ieri în jurul orei 17:00, un euro era tranzacţionat la 1,1790 dolari, în scădere cu 0,05% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Bloomberg. Tranzacţiile pe euro/dolar au avut loc ieri, până la acea oră, între un minim de 1.1776 dolari şi un maxim de 1.1809 dolari.

În Germania (prima economie a regiunii) comenzile în fabrici au decelerat în octombrie: ritm lunar de 0.5%, dinamică anuală de 6.9%. Această evoluţie se adaugă semnalelor de maturitate ale ciclului economic post-criză.

Dolarul american a crescut în raport cu leul, comparativ cu şedinţa precedentă, cu 1,52 bani, fiind cotat la 3,9327 lei.

De asemenea, în raportul întocmit de BT se arată faptul că, la nivelul economiei SUA, productivitatea muncii a crescut cu un ritm trimestrial anualizat de 3% în al treilea trimestru, evolu ie care exprimă premise de continuare a ciclului investiţional pe termen scurt. Pe de altă parte, numărul de locuri de muncă din sectorul privat a decelerat de la 235 mii în octombrie la 190 mii în noiembrie, ceea ce confirmă faza de maturitate din piaţa forţei de muncă.

Cursul pentru francul elveţian anunţat de BNR s-a apreciat la 3,9662 lei de la 3,9631 lei, valoare anunţată anterior.

Gramul de aur a fost cotat la 158,7430, în scădere comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa precedentă, de 159,6972 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită