PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,6482 lei

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Euro a scăzut, ieri, faţă de leu, cu 0,13 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6482 lei/euro.

Schimburile dintre băncile comerciale au avut loc între un minim de 4,645 lei/euro şi un maxim de 4,647 lei/euro, ne-au declarat surse bancare.

Volumele înregistrate în şedinţa interbancară de ieri au fost "mici", iar volatilitatea "scăzută", au precizat aceleaşi surse.

Pe piaţa secundară a titlurilor de stat, curba randamentelor a înregistrat, în medie, creşteri de 3 puncte de bază faţă de şedinţa anterioară.

Într-un raport de analiză al departamentului de specialitate din cadrul "Băncii Transilvania" se arată: "Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) indică ajustarea producţiei industriale cu un ritm lunar de 0,7% în septembrie, evoluţie determinată de declinul componentei prelucrătoare cu 1,5%. Dinamica anuală a producţiei industriale a decelerat la 4,2% în septembrie (cel mai redus ritm din aprilie). În primele nouă luni ale anului, producţia industrială a consemnat un avans de 7,7% an/an, pe fondul majorării componentei prelucrătoare cu 8,3% an/an, evoluţie determinată de impulsul exporturilor şi de accelerarea consumului intern. Ne aşteptăm la consolidarea producţiei industriale pe termen scurt şi la schimbare de tendinţă în 2018, pe fondul maturităţii ciclului economic post-criză în plan global şi majorării costurilor (de finanţare, cu forţa de muncă)".

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orei 17:30, un euro era tranzacţionat la 1,1755 dolari, în apreciere cu 0,75% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Bloomberg. Tranzacţiile pe euro/dolar au deschis la 1,1667 dolari şi au avut loc, până la acea oră, între un minim de 1,1662 dolari şi un maxim de 1,1764 dolari.

Dolarul american a coborât în raport cu leul, comparativ cu şedinţa anterioară, cu 2,42 bani, fiind cotat la 3,9671 lei.

Cursul pentru francul elveţian anunţat de BNR s-a depreciat la 3,9876 lei, de la 4,0063 lei, valoare anunţată luni.

Gramul de aur a fost cotat la 162,3497 lei, în scădere comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa precedentă, de 164,1104 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită