PIERRE MOSCOVICI:Italia trebuie să prezinte o traiectorie fiscală credibilă pentru 2019 şi 2020

T.E.
Internaţional /

Pierre Moscovici (Sursa foto: Twitter)

Pierre Moscovici (Sursa foto: Twitter)

Italia ar trebui să prezinte o traiectorie fiscală credibilă pentru anul acesta şi anul viitor, dacă vrea să evite o procedură disciplinară din cauza datoriei sale publice ridicate, a declarat, astăzi, comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, transmite Reuters.

Comisia Europeană a recomandat, în data de 5 iunie, demararea unei proceduri de deficit excesiv pentru Italia, după ce a ajuns la concluzia că aceasta nu respectă regulile bugetare ale Uniunii Europene din cauza majorării datoriei sale publice.

Statele membre UE au la dispoziţie 15 zile pentru a se pronunţa asupra analizei Executivului comunitar.

"Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli că vom aplica aceste reguli dacă criteriile nu sunt îndeplinite. În concluzie, mingea este în terenul Italiei. Trebuie să vedem o traiectorie credibilă pentru 2019 şi 2020. Suntem gata să luăm în calcul orice nou element prezentat de Italia, dar să nu pierdem timpul", a declarat Pierre Moscovici, într-o conferinţă de presă.

Comisia Europeană, care supervizează planurile bugetare pentru cele 28 de state membre, a anunţat că datoria publică a Italiei a depăşit 132% din Produsul Intern Brut în 2018, cu mult peste limita de 60% din PIB prevăzută în normele UE.

În acest an, datoria publică a Italiei este prognozată să ajungă la 135% din PIB.

După ce va primi undă verde din partea statelor UE, Comisia va decide dacă va recomanda în mod oficial demararea procedurii disciplinare, care ar putea duce la sancţiuni financiare împotriva Romei, împreună cu recomandări pentru autorităţile de la Roma pentru a-şi corecta traiectoria bugetară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS