Piloţii "Ryanair" din Germania se alătură grevelor planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică /

Piloţii "Ryanair" din Germania intenţionează să declanşeze o mişcare de protest în data de 10 august, alăturându-se astfel acţiunilor deja planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia, transmite Reuters, conform Agerpres.

Deja operatorul aerian irlandez a anulat 6% din cele peste 2.400 de zboruri planificate pentru vineri în Europa.

Greva de 24 de ore a piloţilor din Germania va începe vineri, la ora 01:01 GMT, şi va afecta toate cursele aeriene din Germania, a anunţat ieri sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC). Luna trecută au avut loc la Frankfurt negocieri între conducerea companiei aeriene low-cost şi Vereinigung Cockpit, care s-au încheiat fără rezultat.

Sindicatul cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor pentru piloţii "Ryanair", dar reprezentanţii VC au anunţat ieri că operatorul aerian a exclus orice creştere salarială.

Şi sindicatul piloţilor olandezi, VNV, ia în considerare declanşarea unei greve vineri, dar încă nu a luat nicio decizie, a anunţat un purtător de cuvânt.

Confruntat cu perspectiva extinderii grevelor angajaţilor din Europa, şeful "Ryanair", Michael O'Leary, a ameninţat săptămâna trecută că va muta mai multe locuri de muncă în Polonia dacă mişcările de protest vor afecta afacerea.

Personalul navigant al "Ryanair" din Europa a publicat în 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale "Ryanair".

În iulie, "Ryanair" a anulat peste 1.000 de zboruri, fiind afectaţi aproape 200.000 de clienţi, a informat recent compania irlandeză.

Cu toate acestea, numărul pasagerilor transportaţi de Ryanair luna trecută a urcat cu 4%, la 13,1 milioane.

Factorul de încărcare (numărul scaunelor ocupate la fiecare zbor) s-a menţinut la 97% în iulie, la fel ca în perioada similară din 2017, iar în perioada iulie 2017-iulie 2018 compania a transportat 133,5 milioane de pasageri.

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS