Plângerile clienţilor DreamTeam Capital Management, trimise către poliţie

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii "DreamTeam" refuză să se prezinte la audieri Bani de la clienţi viraţi direct în conturile acţionarilor  

Scandalul privind presupusele fraude de la compania de consultanţă de investiţii "DreamTeam Capital Management" SRL ia amploare, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anunţat, ieri, că a transmis către Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Garda Financiară şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor sesizările unor foşti clienţi ai consultantului de investiţii.

Reprezentanţii arbitrului pieţei de capital au răspuns, ieri, solicitărilor ziarului BURSA, menţionând că instituţia a primit, în ultima lună şi jumătate, 11 plângeri de la investitori care au încheiat contracte de consultanţă cu "DreamTeam Capital Management" SRL, obiectul contractelor fiind recomandări de investiţii pentru plasarea unor sume în euro sau dolari.

Reprezentanţii Comisiei ne-au spus: "Din sesizările primite la CNVM rezultă că petenţii au pus la dispoziţia persoanelor fizice ce aveau calitatea de consultant de investiţii sume de bani cu titlu de împrumut. Cu privire la diversele sume de bani plătite de către petenţi, menţionăm faptul că din documentele transmise de unii dintre petenţi, reiese că acestea au fost transferate în contul domnului Pavel Eugen (n.r. acţionar iniţial al societăţii), şi nu în contul DreamTeam Capital Management SRL. De asemenea, precizăm faptul că unii petenţi deţin chitanţe realizate la calculator din care reiese faptul că l-au împrumutat pe domnul Pavel Eugen, pe o anumită perioadă de timp, cu diverse sume de bani. Facem precizarea că, în calitate de consultant de investiţii, societatea în cauză nu avea dreptul să deţină fonduri aparţinând clienţilor".

CNVM a retras, la cerere, autorizaţia de funcţionare a "DreamTeam Capital Management", la finele anului 2008, după un an de funcţionare. Societatea de consultanţă a fost controlată de soţii Alice şi Eugen Pavel, fiecare având o participaţie de 50%. Alice Pavel a deţinut funcţia de Preşedinte-Director General al "DreamTeam Capital Management" SRL, în timp ce Eugen Pavel a făcut parte din Consiliul de Administraţie al societăţii.

Fostul preşedinte-director general al societăţii de consultanţă a fost autorizat, pe 24 iulie 2007, în calitate de consultant de investiţii-persoană fizică, desfăşurând această activitate în numele "DreamTeam Capital Management" SRL, autorizaţia doamnei Oprea fiind retrasă, la cerere, pe 15 octombrie, anul trecut.

Soţii Pavel, împreună cu Octavian Dorin Ariton, fostul consultant de la DreamTeam Capital Management, au refuzat să se prezinte la audierile organizate de CNVM pe 18 şi 25 noiembrie, anul acesta, fiind sancţionaţi fiecare cu o amendă de 1.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Doamne ajuta!!!!!!! Sper sa fie un inceput bun pentru pedepsirea acestor escroci. Rog, inca o data pe toti cei pagubiti sa depuna plangeri la CNVM, pentru ca se estimeaza a fi peste 100 de clienti, iar faptul ca au depus doar 11 este departe de adevar.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS