GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

PLANUL DE INVESTIŢII PENTRU EUROPA: BEI şi Garanti Bank vor sprijini antreprenoriatul feminin

V.D.
Bănci-Asigurări /

BEI şi Garanti Bank vor sprijini antreprenoriatul feminin

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane de euro pentru a sprijini firmele din România. Din valoarea împrumutului, 5 milioane de eruo se alocă femeilor antreprenoare, sumă care va fi suplimentată cu 5 milioane de eruo din partea Garanti Bank.

Această tranzacţie este sprijinită de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investiţii pentru Europa, numit şi "Planul Juncker".

Această tranşă a împrumutului va oferi acces la o sursă de finanţare mai favorabilă pentru femeile antreprenoare care reprezintă întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi întreprinderi cu capitalizare medie. Pentru a avea acces la aceste împrumuturi, întreprinderile trebuie să fie deţinute în proporţie de peste 50% de una sau mai multe femei, ori să fie deţinute în proporţie de 26% până la 50% de una sau mai multe femei, iar funcţia de director general, director administrativ sau director financiar să fie deţinută de o femeie, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Promovarea egalităţii de gen şi a diversităţii face parte din obiectivul BEI de a garanta că proiectele pe care le finanţează sunt în beneficiul tuturor membrilor comunităţii. Această operaţiune, primul împrumut intermediat al BEI în UE care sprijină în mod specific antreprenoarele, va susţine participarea femeilor ca actori economici esenţiali şi este în conformitate cu Strategia BEI privind egalitatea de gen şi emanciparea economică a femeilor.

Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: "Acest proiect inovator sprijinit de Planul de investiţii pentru Europa permite BEI, pentru prima dată în UE, să ofere un împrumut dedicat sprijinirii investiţiilor realizate de antreprenoare. Femeile antreprenoare sunt o sursă importantă de dezvoltare economică şi pot contribui mai substanţial la creşterea economică dacă au un acces mai bun la finanţare".

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat: "Mă bucur foarte mult că Planul Juncker acordă o mână de ajutor femeilor antreprenoare din România, asistându-le să îşi exprime talentele şi să îşi transforme ideile în proiecte concrete. Emanciparea femeilor şi punerea la dispoziţia acestora a mijloacelor financiare de care au nevoie pentru a reuşi vor aduce beneficii directe economiei României. Salut acest nou acord şi sper să văd multe astfel de acorduri încheiate în viitor."

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank a declarat: "Spiritul antreprenorial este un motor important care a contribuit la dezvoltarea economiei româneşti. Garanti Bank este un susţinător activ al antreprenorilor în general şi al femeilor antreprenoare în special. Vom continua să fim un partener solid pentru clienţii noştri şi să oferim cele mai bune opţiuni de finanţare, sprijinind creşterea durabilă. Acest nou parteneriat cu BEI înglobează asistenţa continuă pentru emanciparea economică a femeilor în România. Suntem încântaţi să semnăm acest nou acord şi să ne reiterăm angajamentul pe termen lung faţă de comunitatea de afaceri din România".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS