Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

POCU, contracte de 3,1 miliarde euro

I.L.
Fonduri Europene /

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Progresele înregistrate de echipa care gestionează Programul Operaţional Capital Uman (POCU) au fost prezentate în cadrul Comitetului de Monitorizare, reunit, ieri, la Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor European Commission, Ministerul Finanţelor Publice şi ai altor instituţii implicate în implementarea acestui Program.

Conducerea POCU a prezentat stadiul la zi al implementării Programului, astfel: 1.000 contracte semnate, însumând o valoare de 3,1 miliarde euro (64% din alocare); 810 milioane euro valoarea plăţilor făcute către beneficiarii de fonduri europene prin POCU; 3,9 miliarde euro valoarea apelurilor de proiecte lansate (76% din alocare); 1,4 miliarde euro valoarea apelurilor aflate în pregătire.

Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operaţional Capital Uman a dezbătut, totodată, modalităţi prin care se poate eficientiza şi mai mult procesul de implementare dar şi procesarea plăţilor către beneficiari.

În cadrul CM POCU a fost prezentată şi noua viziune de comunicare a Ministerului Fondurilor Europene. S-a anunţat lansarea unui nou site instituţional, la începutul lunii viitoare, care va reflecta întreaga activitate cu relevanţă în comunicarea publică, dar şi cu beneficiarii de fonduri europene, astfel încât ministerul să poată asigura premisele unui mai bun dialog cu piaţa şi unei transparenţe sporite la nivelul fiecărui Program gestionat, se menţionează într-un mesaj publicat, astăzi, pe pagina de facebook a Ministerului Fondurilor Europene din România.

La reuniune a participat şi secretarul de stat în MFE, Mihaela Toader, cu atribuţii inclusiv în coordonarea POCU.

Cu o alocare de 4,3 miliarde euro, POCU finanţează proiecte în domeniile resurselor umane, sănătate şi educaţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS