Poliţia israeliană recomandă inculparea premierului Benjamin Netanyahu

D.I.
Internaţional /

Benjamin Netanyahu (Sursa foto: Twitter)

Benjamin Netanyahu (Sursa foto: Twitter)

Poliţia din Israel, a recomandat astăzi, după ani de investigaţii, trimiterea în judecată a premierului Benjamin Netanyahu, în două cazuri ce vizează luare şi respectiv, dare de mită, informează Reuters.

Netanyahu, care neagă acuzaţiile aduse, a fost chestionat în repetate rânduri, începând cu 2017. Conform legii din Israel, poliţia poate doar să emită recomandări în această privinţă, decizia finală aparţinând procurorului general.

Potrivit presei locale, cele două cazuri la care face referire recomandarea poliţiei au legătură cu încercarea premierului israelian de a-şi spori influenţa la nivel înalt.

În primul caz, Netanyahu este suspectat că ar fi primit o serie de cadouri de la oameni de afaceri locali pentru a le favoriza acestora din urmă dezvoltarea afacerilor pe piaţa locală.

În cel de-al doilea dosar, premierul este suspectat că ar fi promis unei publicaţii scrise limitarea competiţiei în domeniu, în schimbul prezentării unor informaţii preponderent pozitive despre activitatea cabinetului guvernamental.

Premierul este aşteptat să răspundă recomandării, în cadrul unui discurs televizat, prgramat a fi difuzat în această seară.

La aflarea recomandării, ministrul Justiţiei, Ayelet Shaked, a afirmat că după părerea ei, un prim-ministru nu trebuie să demisioneze chiar dacă este inculpat oficial, precizează AFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo