Politică

"Guvernul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru cercetare"

SIEGFRIED MUREŞAN, EUROPARLAMENTAR:"Guvernul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru cercetare"

I.Ghe.Ziarul BURSA #Politică / 16 ianuarie

Deputatul european Siegfried Mureşan consideră că Guvernul trebuie să aloce mai multe resurse financiare pentru cercetare şi dezvoltare.-Conform unui comunicat de presă trimis de Mureşan, Uniunea Europeană şi-a asumat ca ţintă în Strategia Europa 2020 un procent de 3% din PIB pentru investiţii în cercetare şi dezvoltare. În cadrul aceluiaşi obiectiv, România şi-a asumat o creştere naţională până la 2% din PIB până în anul 2020.

Schengen, doar cu respectarea MCV

Marinescu GeorgeZiarul BURSA #Politică / 16 ianuarie

Aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, de liberă circulaţie europeană, reprezintă una dintre problemele mult dezbătute de la preluarea, de la 1 ianuarie 2019, a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Oficialii români, de la preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Viorica Dăncilă până la şefii coaliţiei de guvernare, susţin că aderarea la Schengen trebuie să fie o prioritate, numai că fiecare parte vede diferit realizarea acestui deziderat.

COMISIA DE LA BRUXELLES DOREŞTEVot cu majoritate calificată pe deciziile de politică fiscală

GHEORGHE IORGOVEANUZiarul BURSA #Politică / 16 ianuarie

Comisia Europeană a lansat dezbaterea privind reformarea procesului decizional în anumite domenii ale politicii fiscale a Uniunii Europene, care în prezent necesită unanimitate în rândul statelor membre. Adesea, unanimitatea nu poate fi atinsă cu privire la iniţiativele fiscale cruciale şi poate duce la întârzieri costisitoa-re şi la politici sub nivelul optim. Proiectul propune o foaie de parcurs pentru trecerea progresivă şi orientată la votul cu majoritate calificată în cadrul procedurii legislative ordinare în anumite domenii ale politicii fiscale comune a UE.

Ediţia din 16.01.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Procesele de la completurile de 5, întrerupte

ÎCCJ:Procesele de la completurile de 5, întrerupte

V.D. Politică / 14 ianuarie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi întreruperea judecării în mai multe dosare importante pentru ca Secţiile Unite să stabilească dacă este necesară schimbarea jurisprudenţei în legătură cu repartizarea dosarelor la completurile de...

mai multe ştiri >>
Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo