"CONDAMNATUL STRIGĂ HOȚII!"
BURSA 13.07.2018

GEORGE MARINESCU
 
mărește imaginea
     Suspendarea președintelui Klaus Iohannis a devenit singura temă politică pe care o vântură Liviu Dragnea, șeful PSD. Orice discuție cu partenerii de coaliție de la ALDE, orice dezbatere publică, orice intervenție televizată și orice declarație de presă a liderului social-democrat din ultimele săptămâni se referă la o eventuală declanșare a procedurii de suspendare a lui Iohannis din funcția de președinte al României.
     Într-un interviu TV, Liviu Dragnea a avut o ieșire furibundă la adresa președintelui țării susținând că acesta a încălcat în mai multe rânduri Constituția.
     Liviu Dragnea a spus: "Klaus Iohannis blochează în mod constant activitatea parlamentului, amenință Guvernul, amenință prim-ministrul, participă la proteste împotriva guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituționale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste; trimite consilieri prezidențiali să amenințe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR".
     Să analizăm pe rând fiecare dintre acuzațiile aduse președintelui țării de către șeful PSD.
     *  "Iohannis blochează în mod constant activitatea Parlamentului"
     Greșit. Președintele își exercită prerogativele constituționale pe care le are în privința analizării legilor votate de Legislativ. Conform art. 80 alin. 2 din Constituția României, președintele veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. Conform alin. 1, președintele este garantul independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării, principii bine definite în art. 1 alin.1 din Constituție.
     În vederea îndeplinirii obligației constituționale de a veghea la respectarea Constituției, art. 80 alin.2 trebuie coroborat cu art.146 alin.1 lit.a din actul fundamental al țării în care se stipulează: "Curtea Constituțională se pronunță asupra constituționalității legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Președintelui României, a unuia dintre președinții celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puțin 50 de deputați sau de cel puțin 25 de senatori, precum și, din oficiu, asupra inițiativelor de revizuire a Constituției".
     Cu alte cuvinte, faptul că președintele Iohannis atacă la CCR legile votate pe repede înainte în domeniul justiției de coaliția PSD-ALDE nu reprezintă o blocare a activității Parlamentului, ci un atribut constituțional al șefului statului. Ori de câte ori consideră că există motive temeinice pentru contestarea unor acte normative adoptate de Parlament, Iohannis are posibilitatea să apeleze la CCR, care este obligată să soluționeze obiecțiile formulate de președinte.
     Nu Klaus Iohannis blochează Parlamentul, pentru că Legislativul nu înseamnă doar coaliția PSD-ALDE. Parlamentul îi include și pe ceilalți reprezentanți ai opoziției: PNL, PMP, USR, independenții, minoritățile naționale, UDMR.
     Evenimentele de la modificarea legislației penale arată că de fapt PSD și ALDE au blocat dezbaterea parlamentară, au îngrădit-o nepermis, neconstituțional, nelăsându-i pe reprezentanții opoziției să își exprime punctele de vedere prin impunerea unui timp de dezbatere foarte scurt, impropriu dis-cutării și analizării sutelor de amendamente depuse la fiecare proiect legislativ.
     *  "Klaus Iohannis amenință Guvernul"
     Eronat! Conform atribuțiilor constituționale stipulate în art. 86 și 87, președintele poate consulta guvernul cu privire la probleme urgente și de importanță deosebită și poate lua parte la ședințele guvernului în care se dezbat probleme de interes național, apărarea țării, asigurarea ordinii publice și, la cererea primului ministru, în alte situații. Textul constituțional mai sus-ține că președintele prezidează ședințele guvernului la care participă.
     Faptul că Iohannis a participat în ianuarie 2017 la o ședință a cabinetului Grindeanu în care urma să fie aprobată OUG 13, blocând practic prin prezența sa aprobarea acestei ordonanțe, se încadrează în textul constituțional privind participarea președintelui la ședințele de guvern în care se dezbat probleme privind asigurarea ordinii publice. Cum OUG 13 privea modificarea Codului Penal, ceea ce înseamnă direct o modificare a normelor privind ordinea publică, era de datoria lui Klaus Iohannis să fie prezent la acea ședință. Doar că Sorin Grindeanu a preferat să scoată de pe ordinea de zi "elefanții" legislativi și să îi amâne pentru 31 ianuarie 2017.
     În privința mesajelor pe care președintele Iohannis le-a adresat prim-miniștrilor Tudose și Dăncilă, ultimei solicitându-i demisia, acestea se încadrează în normele constituționale, pentru că șeful statului a considerat că anumite probleme sunt urgente și de importanță deosebită, iar în cazul actualului prim-ministru a stabilit că acesta i-a încălcat atribuțiile constituționale referitoare la reprezentarea statului și la politica externă în chestiunea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
     Ce a făcut în schimb șeful PSD față de Guvern? Liviu Dragnea a schimbat din funcție doi prim-miniștri: unul prin moțiune de cenzură și altul prin solicitarea cererii de demisie. Liviu Drag-nea l-a amenințat pe Sorin Grindeanu că, dacă nu urgentează modificarea legislației penale, va fi demis, ceea ce s-a și întâmplat, în urma unei moțiuni de cenzură pe care coaliția PSD-ALDE a depus-o și a votat-o împotriva propriului guvern.
     La fel a fost și în cazul premierului Mihai Tudose. Liviu Dragnea s-a supărat când Tudose a solicitat demisia celor doi miniștri cercetați penal în dosarul Belina - Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, precum și demisia ministrului de interne Carmen Dan, și l-a acuzat că ar avea legături cu "statul paralel" și cu un anumit serviciu de informații. Mai mult, liderul PSD l-a acuzat pe Tudose că a refuzat să își asume modificarea legislației penale și că a trimis la Parlament întregul pachet privind legile justiției. Dragnea a pus presiune în partid asupra lui Mihai Tudose, a convocat în 13 ianuarie 2018 o ședință a Comitetului Executiv al PSD, unde majoritatea delegaților a votat demiterea prim-ministrului. În urma acestui CEx convocat de Liviu Dragnea, în 15 ianuarie Mihai Tudose a demisionat din fruntea Guvernului. Șef al Executivului a fost nominalizată, la sugestia președintelui PSD, Viorica Dăncilă, propunere căreia Klaus Iohannis i-a dat curs și s-a format noul cabinet de miniștri.
     Referitor la Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea a continuat cu presiunile asupra Guvernului, cea mai recentă dintre ele referindu-se la o eventuală asumare a modificărilor legislației penale de către Executiv prin ordonanță de urgență sau prin Parlament. În privința ordonanței pe legile privind Codul penal și Codul de Procedură Penală, miercuri seară liderul PSD a declarat: "Decizia va fi la Guvern. Ce va face Guvernul, ce vor face partidele din coaliție, vom vedea. Și eu aștept ca toți colegii noștri să facă ceea ce e de făcut pentru ca obiectivele asumate de noi să fie îndeplinite. (...) Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoși. Cei care nu vor dori să meargă cu mine, înseamnă că vor fi niște lași, niște fricoși. (...) Putem schimba toate aceste lucruri, dacă ne ajută și Guvernul, dacă toți membrii Cabinetului rup această rezervă pe care o au".
     *  "Klaus Iohannis participă la proteste împotriva Guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituționale, incitând oamenii să iasă în stradă la proteste"
     Din nou Liviu Dragnea se uită în curtea vecinului, în loc să privească în ograda proprie. Președintele țării nu a participat la proteste, ci a coborât din autoturism pentru a discuta cu cetățenii care protestau împotriva OUG 13 și a mers un pic alături de ei, în timpul dialogului purtat. El nu a inițiat mitingul de protest împotriva OUG 13. Faptul că Iohannis susține că oamenii au dreptul să protesteze atunci când sunt nemulțumiți de ceva nu reprezintă o încălcare a actului fundamental al țării, nici o incitare și nici o instigare la răsturnarea ordinii constituționale.
     Ce a făcut în schimb liderul PSD Liviu Dragnea? A convocat un miting mamut la București, în Piața Victoriei, în 9 iunie, unde a incitat participanții împotriva judecătorilor și procurorilor și le-a cerut iertare infractorilor condamnați și aflați în pușcării. Cu o zi înainte, în 8 iunie, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul de interne Carmen Dan au acuzat în termeni duri sentința pronunțată de instanța de fond a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asis-tență Socială și Protecția Copilului a județului Teleorman. Atunci Dăncilă a susținut că decizia instanței este una vindicativă, luată la presiunea străzii.
     Mai mult, cu prilejul deschiderii de către DIICOT a dosarului penal in rem, în care magistrații verifică modul în care s-a întocmit memorandumul privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Liviu Dragnea și-a permis să îl amenințe pe procurorul Daniel Horodniceanu și pe colegii săi, spunând:
     "Nu știu dacă vor merge mai departe cu demența. Ce vă pot spune cu siguranță este că este o comandă foarte fermă. Adică nu întâmplător a fost pus imediat Horodniceanu să gestioneze interimar la DIICOT, pentru că nu era obligatoriu să-l pună tot pe el. Aia a fost făcută coordonat. < < Te mai ținem, fă ceva cu aia > >. Sper să nu fie niciun procuror care să riște atât de mult încât să dea curs la această demență. Este o demență. Foarte mulți procurori riscă să plătească greu. Da, au de plătit, pentru că există prevederi în Codul penal care nu au fost aplicate, dar o să fie aplicate".
     Ce reprezintă aceste lucruri, dacă nu o instigare la răsturnarea ordinii constituționale și la înfăptuirea justiției?
     Referitor la amenințările de mai sus, săptămâna trecută Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de ele și a emis un comunicat în care spune că acestea constituie o presiune la adresa sistemului juridic.
     *  "Iohannis trimite consilieri prezidențiali să amenințe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR"
     Inexact, deoarece judecătorul Petre Lăzăroiu a fost invitat la o discuție, din inițiativa personală a consilierului prezidențial Simina Tănăsescu, care nu a avut acceptul președintelui Iohannis pentru a purta acel dialog cu magistratul CCR. Din acest motiv, ulterior Simina Tănăsescu a demisionat din func-ția de consilier prezidențial. La vremea respectivă, printr-un comunicat oficial din partea Administrației Prezidențiale se arăta că "nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens".
     Analizând toa-te acuzațiile aduse de Liviu Dragnea, observăm că de fapt șeful PSD îi pune în cârcă în președintelui Iohannis lucruri pe care aces-ta nu le-a făcut, dar pe care liderul social democraților le-a comis cu bună știință, intenționat și premeditat.
     Acuzațiile lui Dragnea au fost făcute pe principiul "condamnatul strigă hoții", pentru că șeful PSD se teme de ce vor decide în apel magistrații ÎCCJ în dosarul "Bombonica" în care procurorii DNA au solicitat majorarea pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. 

     Președintele Klaus Iohannis a răspuns acuzațiilor formulate de Liviu Dragnea, în cadrul conferinței de presă organizată la summitul NATO de la Bruxelles.
     Șeful statului a spus: "Este evident că omul și-a luat o pălărie prea mare cu care și-a terminat argumentele politice și a început cu atacuri la persoană și la familie. O abordare inadecvată, și dacă ar fi un simplu politician aș lăsa-o așa, la inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, fiindcă acest om conduce cel mai mare partid, este președintele al Parlamentului și conduce prin interpuși Guvernul. Referitor la suspendare, nu am decât un cuvânt: obsesie! În privința atacării legilor la CCR, eu nu tergiversez, eu aplic Constituția. Sub conducerea lui Dragnea se legiferează prost, iar eu fac exact ce este scris în Constituție. Voi folosi în continuare toate instrumentele constituționale".

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Nenea Liviu nu vrea la bulau!
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2018, ora 00:10)  
 De ce, nene Liviu, nu vrei la bulau?


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2018, ora 06:25)  
 Toata lumea stie ce face Dragnea si de ce o face, toata lumea ii sesizeaza minciunile si ticalosia, toata lumea, inclusiv partizanii lui. Dar articolul nu este inutil, ramane scris cum incearca nemernicii sa ne transforme intr-o turma fara Dumnezeu si ii invinge fie si doar pentru ca a consemnat netrebnicia.


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 11:16)
 
 Asităm la o manipulare pentru copii ignoranți.
 "Afară e întuneric"
 Inexact, este ora 21:15, abia se întunecă.
 "A răsărit Luna"
 Eronat, nimeni nu poate observa când răsare Luna dacă e înnourat.
 "A apus Soarele"
 Greșit, În California abia răsare.
 "Afară plouă!"
 Din nou Liviu Dragnea.


 
  2.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 11:31)
 
 Hai sa batem campii!
 Incorect, campii se iau, nu se bat.
 Ce drac de tampenii bolborosesti tu acolo?!


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 11:38)
 
 Și cei ca tine merită să fie informație corect. Este rezumatul articolului.


 
3.  Mesaj eliminat conform regulamentului
    (mesaj trimis de Redacția în data de 13.07.2018, ora 07:05)  
 ...


 
4.  Categoric, Dragnea este un mare ticalos!
    (mesaj trimis de Pribeagul în data de 13.07.2018, ora 08:21)  
 Ca nu poti sa nu te intrebi, cum si de unde ii ia si-i promoveaza PSD, unul dupa altul, pe toti ticalosii astia. De unde atita minciuna! Ceva este nefiresc, parca supranatural, in toata poveste asta. Sa-i ia din beznele intunericului?
 Articolul este foarte bun. Da glas simtamintelor si gindurilor oamenilor normali.
 Am, totusi, o observatie. Nu cred ca drumul Presedintelui spre culcare trecea printre protestatarii care condamnau violarea de catre guvernatii condusi de Dragnea a statului de drept. Am convingerea ca Presedintele a venit in mijlocul protestatarilor pentru a accentua ca situatia s-a imputit, ca asaltul impotriva statului de drept a inceput, ca-i groasa rau. Si, daca, prin alte forme, multe, pe care le are la dispozitie, Presedintele nu va reusi sa stinga focul distrugator de tara intretinut de PSD, aceasta-i calea sigura pentru a rezolva situatia asta mizera si puturoasa rau. Presedintele tarii este indreptatit sa actioneze, prin orice mijloace!, pentru a opri jefuitorii tarii din actiunea lor hotarita de a face din mindra tara raiul infractorilor, in loc de Gradina Maicii Domnului.


 
  4.1.   Pribeagule...  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 10:24)
 
 Du-te in pribegie, hamal fiind la caratul bagajelor penalului K.W. Iohannis si ,,echipa" lui : Kovesi, Ciolos, Macovei,Orban,Gorghiu, Turcan, Pruna si toti hashtagii lui Soros.
 Nu uitati, la iesirea din tara, faceti un ultim popas pe insula Belina, unde va asteapta cu bagajele facute, dornici sa va insotesca in pribegie, doua cete de misei, in frunte cu sefii lor, Basescu si Dragnea !
 Drum bun, cale batuta !


 
  4.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 11:29)
 
 Vorbesti si mata in dodii...asa, sa te afli-n treaba....


 
  4.3.   Pribeagul usurat  (răspuns la opinia nr. 4.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 11:54)
 
 Pun pariu ca tu Pribeagule, esti un mare spagar care a rasuflat usurat, stai pe faza, mana lunga a legii te va ajunge chiar daca a plecat Kovesi!


 
  4.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.07.2018, ora 16:11)
 
 Asa e! E o javra ordinara.


 
Aceeasi sectiune (Politica)
BUGETELE LOCALE PRIMESC O NOUĂ LOVITURĂ
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
20.07.2018
BVB
     * Circa 64% din rulaj, dat de transferurile cu acțiunile Romgaz
     
     Toți indicii Bursei de Valori București (BVB) au înregistrat scăderi, în penultima ședință de tranzacționare a săptămânii,...  click să citești tot articolul
20.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, din cauza evoluțiilor sectorului minier, afectat de declinul cotațiilor metalelor.
     Titlurile grupului minier global "Anglo American" Plc s-au depreciat...  click să citești tot articolul
19.07.2018
BVB
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii în teritoriul negativ, majoritatea cotațiilor terminând ziua în scădere, pe fondul...  click să citești tot articolul
19.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv, ieri, în baza rezultatelor financiare anunțate de companii.
     Titlurile producătorului suedez de echipamente de rețea "Ericsson" AB s-au...  click să citești tot articolul
18.07.2018
BET-FI, SINGURUL INDICE ÎN SCĂDERE
     Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au cunoscut aprecieri moderate, în ședința de tranzacționare de ieri, pe fondul unui volum de numai 26,2 milioane de lei, sub valoarea...  click să citești tot articolul
18.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au avut o evoluție mixtă ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele anunțate de corporațiile listate.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 iulie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9463
2.3807
3.0169
4.0019
0.1800
0.6248
0.2232
4.6562
5.2019
1.4298
3.5534
0.2409
0.4865
1.0765
0.0630
0.4491
0.8319
3.9954
0.2967
1.0432
0.5894
0.0580
0.3522
0.2098
2.7025
0.0395
0.1511
1.0877
0.6297
0.1195
157.3290
5.5975
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
09.07.2018
FOOTBALL AND MONEY
     Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.  click here to read the entire article
05.07.2018
     The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.  click here to read the entire article
02.07.2018
     The Bursa Construcțiilor magazine, published by the BURSA press group, has taken the first step in the third decade of existence and has awarded, in this year's Gala, no fewer than 20 awards of excellence, to some of the most important associations in the sector, as well as to companies that have stood out through their activity.  click here to read the entire article
27.06.2018
A VOTE FOR AN UNFORGETTABLE SUMMER
     In the plenum joint meeting of the Chamber of Deputies and the Senate, which will be held today starting at 14:00, will be debated and put up for vote the vote of no-confidence against the government submitted by 152 members of the opposition.
     The document which incriminates the failures of the Dăncilă government has been read in the Parliament on Monday, June 25th.  click here to read the entire article
25.06.2018
     Even without the court ruling rendered in first instance by the High Court of Cassation and Justice in the lawsuit of the fictitious hiring at the Child Protection Department of Teleorman the focus on getting all the institutional levers under the - informal, but all the more important - authority of Liviu Dragnea. But, after his conviction on June 21, this trend will speed up. But only through this kind of concentration of power can the president of the Chamber of Deputies hope to change not only the balance of power - which is already favorable to him, even though nothing is final in politics -, but the legislation based on which he has been sentenced, so that he gets exonerated of any legal responsibility. Or, when the powers of the state are concentrated in the hands of one man, democracy, even though it may be only a façade, moves aside to be replaced by autocracy. And in Romania, the temptation of autocracy, hidden under the veil of illiberalism, is more powerful than it has ever been, after the fall of communism. Could this be just an accident owed to the meteoric apparition of Liviu Dragnea?  click here to read the entire article
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
.