Apanova
LA CEREREA MAI MULTOR LIDERI
BURSA 14.01.2018

Vlad Dobrea
 
mărește imaginea
     *  ACTUALIZARE 14:45 Dunca: "Avem nevoie de liniște și pace acum, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire"
     Liderul PSD Brașov, Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat astăzi că așteptările sale de la ședința de luni a Comitetului Executiv Național al formațiunii coincid cu cele ale românilor, că este nevoie de liniște și pace, de unitate, solidaritate și respect față societate, față de cei care au construit România, anunță Agerpres.
     'Așteptările mele coincid cu așteptările românilor. Avem nevoie de liniște și pace în acest an, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Avem nevoie de unitate, solidaritate și respect față de părinți, bunici, societate, față de cei care au construit România. Avem o datorie, obligație și responsabilitate să dăm încredere românilor și să nu-i dezamăgim pe cei care ne-au acordat votul de încredere la alegerile din luna decembrie 2016, să respectăm și să ducem la bun sfârșit programul de guvernare', a afirmat Marius Dunca.
     El a subliniat că a fost propus în Comitetul Executiv, respectă deciziile acestuia și consideră că Partidul Social Democrat trăiește și respiră prin președinții de organizații, primari, consilieri locali, județeni, prin Comitetul Executiv Național.
     'Mandatul cu care eu merg luni la ședința Comitetului Executiv Național este de a sprijini partidul și implementarea programului de guvernare', a punctat liderul PSD Brașov.
     -----
     *  ACTUALIZARE 13:30 Gabriela Firea: Dragnea și Tudose au greșit, au obligația de a înceta imediat disputele politice
     Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD, consideră că liderul partidului, Liviu Dragnea, și prim-ministrul Mihai Tudose "au greșit amândoi" și că tot amândoi trebuie să îndrepte lucrurile.
     "În familia politică ar trebui ca sarcinile să fie împărțite asumat, ca în familia de acasă. Cu sinceritate și gânduri bune. Dar, din nefericire, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De împărțirea în tabere, grupări, zone de interes. Greșit! Am câștigat împreună alegerile și am obținut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncăm în aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetățenii, cei care ne-au acordat încrederea și ne-au votat. Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice! Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!", a scris Firea pe Facebook.
     În opinia sa, a reprezentat o greșeală "lipsa consultării" în partid în ceea ce privește nominalizarea premierilor Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.
     "A fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice. De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit, care era structura Guvernului. Dacă nu-i plăcea 'Trabantul', cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o 'Dacie', de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiția creșterii economice. Și nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii așteaptă foarte mult de la noi", spune edilul.
     Gabriela Firea le cere celor doi lideri să se gândească în primul rând la români.
     "Să accepte că depind unul de celălalt. Așa e în democrație: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcționa fără o majoritate parlamentară. Cei doi lideri au obligația să găsească o cale de colaborare. Să își asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligație în primul față de cetățeni și apoi față de partid. Structura politică a guvernului o stabilește Coaliția majorității parlamentare iar modul de funcționare îl stabilește premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să își înțeleagă competențele în această echipă. Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică și deloc susținere pentru proiectele bucureștenilor. Prea multe orgolii și temeri politice ca motivații pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Așa nu se mai poate continua! Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puțină politică și mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puține certuri între noi și mai multă colaborare în beneficiul românilor. Insist, fiecare își are locul și rolul în echipă și poate contribui la succesul României și, implicit, al partidului nostru", afirmă Firea.
     ------
     *  ACTUALIZARE 12:15 Președintele interimar al ACR vrea stabilitate și consideră că premierul, indiferent cum îl cheamă, trebuie susținut
     România are nevoie de stabilitate și continuitate, fapt pentru care premierul, indiferent cum se numește, trebuie sprijinit, fiindcă altfel totul se răsfrânge în teritoriu, asupra primarilor, care duc tot greul, a declarat astăzi, președintele interimar al Asociației Comunelor din România, filiala Caraș-Severin, Nicolae Beg.
     "Eu sunt de stânga de când mă știu, dar aici, la primărie, încerc să fac administrație publică mai mult decât politică. Ceea ce se întâmplă acum în partid mă nemulțumește, și nu doar pe mine, ci pe toți primarii. Eu nu vreau decât stabilitate. Până la urmă, poate să fie oricare premier, dar să avem stabilitate. Or, acum, când lucrurile au început să miște, o luăm de la capăt, așa cum s-a întâmplat și cu Sorin Grindeanu. Din partea parlamentarilor noștri, că eu de cei de la PSD vorbesc, avem tot sprijinul. Toți avem nevoie să fim sprijiniți, pentru că nu suntem pricepuți la toate. Așa și cu premierul. Poate că a mai greșit, dar este al nostru și trebuie să-l sprijinim. Practic, indiferent de cine este prim-ministru, el trebuie sprijinit. Nici eu nu am știut totul de la început, dar am fost sprijinit de oameni. Noi, primarii, am semnat unele contracte care vrem să continue. Și așa nu avem buget, dar încercăm cu cât avem, să realizăm ceva în timpul pe care îl avem la dispoziție. Nu sunt mulțumit sută la sută de felul în care decurg lucrurile, dar am simțit că, totuși, se mișcă ceva. Acum, însă, suntem din nou martorii unei lupte surde pentru putere în interiorul PSD, din care toată lumea are de pierdut', a declarat primarul comunei Marga, Nicolae Beg, transmite Agerpres.
     Potrivit președintelui interimar al Asociației Comunelor din România, filiala Caraș-Severin, sunt investiții și proiecte în derulare în localități și orice dezechilibru le poate da peste cap. În opinia sa, nu este normal ca în fiecare an să fie schimbat premierul, iar țara să fie aruncată în haos, ca mai apoi, pentru a o restabiliza, eforturile și munca depuse să fie duble.
     ------
     PSD a convocat ședința Comitetului Executiv Național (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a tranșa situația din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ședința este convocată la solicitarea mai multor lideri ai PSD, între care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda, care au susținut că situația din partid trebuie rezolvată de urgență. După informațiile privind convocarea CExN, mulți dintre miniștri au reacționat prin mesaje pe Facebook, potrivit news.ro.
     Ministrul Transporturilor Ministrul Transporturilor Felix Stroe spune că "ar fi bine" ca în ședința Comitetului Executiv să aibă loc o discuție serioasă despre cum poate fi democratizată puterea de decizie în partid și că premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă și decizia, în timp ce Ministrul Turismului Mircea Dobre afirmă că premierul trebuie să fie în orice situație șeful Guvernului.
     Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, le-a transmis colegilor săi de partid că o nouă schimbare de guvern ar fi sinucidere politică pentru PSD, pentru că o demisie a premierului sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului Cabinet ar duce partidul din nou la mâna președintelui Klaus Iohannis și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini.
     Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că analizele periodice în partid devin obligatorii și necesare, iar convocarea Comitetului Executiv Național al PSD pentru luni "este o secvență a preocupării partidului privind buna desfășurare a activității, în vederea ducerii la îndeplinire a programului de guvernare".
     Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, spune că responsabilitatea actului de guvernare aparține prim-ministrului și echipei sale și că orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului. El mai afirmă că 2018 este cel mai important an, că România poate pierde definitiv 1,5 miliarde de euro din actualul exercițiu și că orice zi pierdută este o crimă la adresa dezvoltării economice a țării.
     Ministrul Marius Nica a postat pe Facebook, sâmbătă după-amiază, un mesaj de susține a premierului Mihai Tudose, susținând că sub mandatul acestuia România a acreditat Autoritățile de Management, a luat măsurile pentru îndeplinirea condiționalităților ex-ante și a primit primii bani europeni din perioada 2014-2020.
     Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, lider al PSD Constanța, spune că "ar fi bine" ca în ședința Comitetului Executiv să aibă loc o discuție serioasă despre cum poate fi democratizată puterea de decizie în partid și că organizațiile locale ar trebui să fie mai implicate, pentru că nu este normal "să decidă doar o mână de oameni". El mai afirmă că premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă și decizia.
     Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spune, pe Facebook, că se așteaptă ca în CExN al PSD social-democrații să discute mai mult despre modalitățile prin care acest guvern să funcționeze și mai bine decât a funcționat până în prezent și că premierul Mihai Tudose a demonstrat că cetățenii acestei țări vor să fie conduși de un lider care le înțelege problemele și caută rezolvarea corectă, fără a face jocuri politice și fără a lua decizii pripite. El mai afirmă că premierul trebuie să fie în orice situație șeful guvernului - "așa cum este perceput de alegători, prezentat de mass-media și acuzat, dacă este cazul, atunci când există eșecuri".
     El spune că Guvernul este unul politic, dar că premierul trebuie să fie în orice situație șeful Guvernului - așa cum este perceput de alegători, prezentat de mass-media și acuzat, dacă este cazul, atunci când există eșecuri, pentru că șeful Guvernului știe cu ce miniștri poate lucra și ce oameni nu corespund exigențelor lui de lider, la fel cum se întâmplă într-o companie care trebuie să producă pentru a exista pe piața liberă.
     Ministrul Sănătății, Florian Bodog, se declară încrezător că în cadrul Comitetului Executiv Național "va fi luată o decizie înțeleaptă care va servi în mod obligatoriu interesul românilor de avea o guvernare solidă și eficientă" și le transmite colegilor săi că este nevoie de calm, responsabilitate și unitate pentru a realiza munca pentru care au fost votați.
     "Scopul nostru este unul singur: continuarea implementării măsurilor din Programului de Guvernare, pentru care PSD a fost votat masiv de români. La nivelul Ministerului Sănătății, în 2018, vom accelera ritmul implementării acestor politici menite a îmbunătăți calitatea actului medical oferit pacienților români, precum și condițiile de muncă pentru personalul medical. PSD a făcut din Sănătate o prioritate a guvernării, lucru care se vede și în bugetul pentru acest an. Cred, așadar, că avem nevoie de calm, responsabilitate și unitate ca să realizăm munca pentru care am fost votați", a scris Bodog, pe Facebook.
     Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, spune că se va "supune necondiționat" oricărei decizii care va fi luată în ședința Comitetului Executiv al PSD, pentru că el a fost numit în funcție prin votul acestui for. El mai arată că România "are nevoie de stabilitate și de o bună guvernare, pentru ca măsurile propuse în campania electorală din 2016 să poată fi respectate în totalitate".
     Ministrul Economiei arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă seară de către minister, că este om politic și a fost numit politic în funcția de ministru, motiv pentru care decizia partidului este hotărâtoare în ceea ce privește poziția sa de ministru.
     "În calitate de parlamentar ales și în calitate de ministru numit de către colegii mei din PSD, consider că, în primul rând, România are nevoie de stabilitate și de o bună guvernare, pentru ca măsurile propuse în campania electorală din 2016 să poată fi respectate în totalitate. Am ajuns deputat PSD Maramureș, la al doilea mandat, prin votul liber exprimat de cetățenii județului pe care îl reprezint, fiind o poziție care mă onorează și mă responsabilizează. Am fost numit ministru al Economiei de către colegii mei din PSD, în cadrul unei ședințe de Comitet Executiv al partidului. Mesajul meu către toți cei care mi-au acordat încrederea, învestindu-mă cu votul lor, este acela că mă voi supune, necondiționat, oricărei noi decizii care va fi luată de către CEx al PSD. Înainte de toate primează interesele României și ale românilor. România are nevoie de stabilitate, de coerență și de o bună guvernare. Pentru a putea asigura această bună guvernare, este imperios necesar ca liderii centrali ai partidului și factorii decizionali ai Guvernului să dea dovadă de unitate, de înțelegere și să ia decizii în consens cu interesul țării. Toți miniștrii Cabinetului Tudose au fost propuși de către partid, iar eu, personal, mă voi supune oricărei decizii de partid care va fi luată în cadrul primului CEx al PSD", afirmă ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, într-un comunicat de presă transmis de către minister.
     Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a reacționat și el, sâmbătă, printr-un mesaj pe Facebook în care spune că PSD trebuie să ia decizii și să dezbată soarta Guvernului "cu deplină responsabilitate, în cadrul Comitetului Executiv Național, nu în spațiul public.
     "Ca membri ai Guvernului avem obligația să respectăm încrederea pe care ne-au acordat-o cetățenii și să implementăm Programul de Guvernare. Guvernul este un guvern politic și fiecare funcție ne-a fost acordată, în mod democratic, prin vot în cadrul Comitetului Executiv Național. Partidul Social Democrat este un partid unit și puternic prin fiecare membru, primar și președinte de organizație. Din respect pentru români și pentru membrii PSD, trebuie să luăm decizii și să dezbatem soarta Guvernului, cu deplină responsabilitate, în cadrul Comitetului Executiv Național, nu în spațiul public", este mesajul ministrului Tineretului și Sportului.
     El le mai transmite colegilor săi că au datoria și responsabilitatea să le dea tuturor motive să creadă în România.
     * Adrian Țuțuianu: Ar fi sinucidere politică pentru PSD o nouă schimbare de guvern
     Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, spune că o nouă schimbare de guvern ar fi sinucidere politică pentru PSD, că o demisie a premierului sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului Cabinet ar duce partidul din nou la mâna președintelui Klaus Iohannis și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini, și că PSD trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică.
     Adrian Țuțuiani spune că nu este stilul său să se exprime pe teme importante pentru PSD prin postări pe Facebook, dar că momentul îl obligă.
     Liderul PSD Dâmbovița afirmă că a luat act de intenția convocării ședinței Comitetului Executiv Național pentru ziua de luni, la cererea mai multor lideri ai partidului. În acest sens, și se declară îngrijorat cu privire la evoluțiile interne din partid, considerând că PSD este într-un moment de răscruce.
     Adrian Țuțuianu mai scrie, pe Facebook, că performanțele economice înregistrate în anul 2017, creșterile de salarii și pensii și alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern și că primarii, consiliile județene și oamenii din județe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele.
     "România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii așteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, școli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să conștientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi. Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluție pe baza unei decizii colective și democratice, făcând apel la toți oamenii competenți care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri! Am fost și rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii și pentru luarea deciziilor în structurile statutare", adaugă fostul ministru al Apărării.
     * Firea a cerut, sâmbătă, întrunirea urgentă a Comitetului Executiv Național (CEx) al PSD pentru "a tranșa criza politică"
     Primarul Capitalei Gabriela Firea a cerut întrunirea urgentă a Comitetului Executiv Național (CEx) al PSD pentru "a tranșa criza politică" întrucât a avut drept "reacție organică" încetinirea motoarelor administrației centrale și locale.
      Firea susține că indiferent de soluțiile ce vor rezulta din ședința CEx, este categoric mai bună decât actuala instabilitate, scrie news.ro
      "Privesc și eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viața politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administrației publice centrale și locale au încetinit. Este o reacție organică la criza politică", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Faebook.
      Primarul Capitalei susține că trebuie "reinstaurat un climat politic la standarde europene, cu profesionalism și rigoare", fiind necesară întrunirea CEx "pentru a tranșa criza politică".
      "Orice soluție va reieși din dezbaterea CEx va fi mai utilă pentru țara decat instabilitatea actuală ", a mai scris edilul.
      Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că mai mulți colegi de partid i-au cerut să-i solicite liderului PSD, Liviu Dragnea, convocarea imediată a CEX.
      "Nu sunt un fan al domnului Liviu Dragnea, sunt un fan al PSD. Nu cred că are nevoie de aliați în momentul acesta, ci de oameni conștienți de situația care s-a creat în partid. Colegii m-au rugat să-i transmit domnului Dragnea solicitarea de a convoca imediat CEX în zilele următoare, luni, marți, pentru a lămuri situația dn partid", a declarat Dumitru Buzatu.
      Întrebat care este situația care ar trebui lămurită, acesta a vorbit despre "raportul dintre Guvern și partid, ruptura evidentă care se creează și riscă să se adâncească, o autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susține".
      "Autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susține este o formulă cuprinzătoare - Guvernul nu mai aplică un dialog constructiv cu partidul", a mai spus liderul PSD Vaslui.
      Și deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat întrunirea urgentă a CEX pentru a discuta despre o eventuală schimbare a Guvernului după "ieșirea necontrolată și nestatutară" a premierului Tudose și insubordonarea sa față de deciziile partidului.
     * Rovana Plumb: "PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN pentru a tranșa lucrurile și pentru a ne întoarce la o stare de calm și predictibilitate"
     Vicepreședintele PSD Rovana Plumb s-a alăturat și ea liderilor PSD care au cerut convocarea rapidă a Consiliului Executiv Național (CExN) al partidului, pentru "a tranșa lucrurile și pentru a ne întoarce la o stare de calm și predictibilitate".
      Același mesaj l-a transmis și liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean.
      Fostul ministru Rovana Plumb a scris, pe Facebook, că situația de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua, iar "fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor". Aceasta continuă: " consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN - pentru a tranșa lucrurile și pentru a ne întoarce la o stare de calm și predictibilitate!".
      Și liderul PSD Neamț, Ionel Arse, a cerut convocarea Consiliului Executiv Național al partidului, spunând că "lucrurile au luat o turnură nefastă atât pentru Guvern, cât și pentru PSD".
      "Responsabilitatea față de cetățean este principala atribuție a unei guvernări. În momentul în care declarațiile celor desemnați să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea țării, dar și încrederea românilor în instituțiile statului, atunci suntem într-o situație anormală. Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât și pentru PSD în fața românilor iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate.", mai precizează liderul local al PSD Neamț.
      Senatorul Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, a postat pe Facebook: "Consider că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv National al PSD. Situația din ultimele zile nu poate aștepta până la CExN de la Iași. Românii așteaptă de la noi predictibilitate și stabilitate, așteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie să funcționeze ca o echipă unită și să își ducă la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viață mai bună pentru români".
     Inițial, întrunirea Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD era programată pentru 29 ianuarie, la Iași, dar mai mulți lideri ai partidului au cerut convocarea de urgență a acesteia pentru a rezolva situația din partid. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de zaza în data de 13.01.2018, ora 10:52)  
 ...Auzi-o pe Firea : "Climat politic la standardele europene cu profesionalism si rigoare"
  Politica voastra in PSD este plina de ageamii,mitomani su ipocriti...E necesar sa va schimbati de tot....


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.01.2018, ora 15:57)
 
 Dupa transare trebuie sa rezulte mai multe parti de PSD, nu ?


 
  1.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 09:59)
 
 De partea cealaltă păstrați securiștii, doar vopsiți gardul. PD-ul a ajuns PNL, iar structurile tineretului mafiot securist s-au unit sub umbrela USR.


 
2.  The Brute
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2018, ora 12:42)  
 Cine sa fie transat rapid: cazul sau pedofilul? Nu prea e clar. Nemtii nu au guvern de un trimestru si nu sunt asa de stresati. Daca pedofilul e angajatu lu dmnu Orban ce ne facem.


 
3.  Manda spune ca cica zice
    (mesaj trimis de The Brute în data de 13.01.2018, ora 12:47)  
 brutele asteapta Predictibilitate si Stabilitäte. Se pare ca ar fi fost si Doamna Gheorghe in lift, ca prea au transat-o. Sau Inca mai citeaza din Suflet Curat


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2018, ora 15:18)  
 intr o tara in care majoritatea e saraca in duh, minciuna organizata face ravagii..


 
  4.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 09:57)
 
 După mandatele bețivului securist, propaganda mafiei securiste a mai dat lovitura la alegerile din 2014. De atunci, nimic, doar minciuni goale și devoalări de propagandiști securiști plătiți de mafia securistă.


 
  4.2.   Nimica nu se discuta corect  (răspuns la opinia nr. 4.1 )
    (mesaj trimis de Cristea C , in data de 14.01.2018, ora 14:25)
 
 Nu pentru ca fura. Eu am pensie. Am votat crezând ca. De ce nu se mărește. Sunt disperat am plans.


 
  4.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 14:50)
 
 S-au mărit pensiile. Securiștii cu pensii speciale sunt bine de tot.
 PSD-ul nu reușește să taie de la săraci și să aloce bugetele exclusiv pentru foștii și actualii securiști. Numai PDL, Plicușor Dan și Alianța Pentru Cioloș pot face asta.
 Deci, dacă vrei să fii mai fericit, trebuie să votezi de dreapta, singura doctrină bazată pe votul populat împotriva poporului. :)


 
  4.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.2 )
    (mesaj trimis de zaza , in data de 14.01.2018, ora 17:55)
 
 .........PSD-isti nu respecta nici Legea. De la 01.01.2018 conf.legi 263/2010 trebuiau sa mareasca pensia cu un procent aferent inflatiei + 50%din cresterea salariului mediu pe economie...deci in tottal cu 8,3 %.De ce nu o fac ??? doar se lauda cu crestere economica record de peste 6 %. Ce-au zis ..mincinosi si sarlatani de PSD-isti hai sa le zicem ca le marim pensia de la 1,07.2018 cu 10 %....iar prostimea de pensionari au zis ca 10 % e mai mult.Dar daca faci socoteala 8,3% pentru 12 luni e mai mare decat 10% pe 6 luni : 8,3X12=99,6 oar 10X6=60. Asa v-au prostit.....Asa au facut si cu contributia de ajutor social...cu trecerea ca plata la angajat. Gasesc tot felul de tertipuri numai sa prosteasca lumea....


 
  4.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 18:16)
 
 Nimic despre anii în care Boc nu a majorat pensiile? PSD-ul le-a majorat în 2017 și o va face și în 2018.
 Ce surpriză, ești primul propagandist securist care minte.


 
  4.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.5 )
    (mesaj trimis de zaza , in data de 14.01.2018, ora 19:20)
 
 .... Adica spunemi ce mint ???? Tu ai trecut peste tabla inmultiri.....??.sau faci parte dintre cei pe care i-am nominalizat mai sus...asta pe de o parte.pe urma nu uita ca la 1.01.2017...guvernul Ciolos a marit pensiile aferente legi 263/2010 cu 5,5 %....Asa ca in final ...ciocul mai mic si insusesteti adevarul si nu mai tot sustine minciunile si tertipurile PSD-istilor.....Lasa securitatea la o parte...aliaza-te si tu statului paralel. Noapte buna


 
  4.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 19:32)
 
 Ai dreptate , si in plus trecerea obligatiilor angajatorului la angajat este un castig imediat pentru bugetul statului . Nimic rau in asta insa masura nu vine in paralel cu obligatiile celor ce cheltuiesc sumele in sensul raspunderii . Pe termen lung angajatul este avantajat , asta prin marirea bazei de calcul la pensii . Sunt mii de angajati care se vor trezi in anii urmatori ca nu au platite obligatiile la bugetul statului in ceea ce priveste pensiile , societatile nu le veti gasi nicaieri pe planeta iar statul va spune ca nu are obligatii. Vedeti bine ca pensionarii de astazi au platit si sunt batjocoriti de niste speciali care spun ei ca vezi doamne ce rang au ei . RUSINE !!!.


 
  4.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 19:32)
 
 Am spus guvernele Boc si tu vorbesti de Ciolos.
 Basescu nu a putut taia pensiile, s-a chinuit dar nu i-a iesit, Boc nu le-a majorat, iar cand l-ati pus pe Ciolos ati inteles de unde vin voturile.
 Si tot nu v-a iesit.
 Trebuie sa lucrati intens la propaganda securista.
 Poate, putin la credibilitate? Peste 50 de ani?


 
  4.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 19:36)
 
 Analfabet


 
  4.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 21:17)
 
 tara asta din nefericire ... nu are nevoie de oameni credibili ci mincinosi,ageamii si ipocriti ca si PSD-isti


 
  4.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.01.2018, ora 21:38)
 
 Pentru că oamenii credibili sunt securiști și mint.


 
Aceeasi sectiune (Politica)
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
26.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, investitorii fiind mai interesați de titlurile de stat americane - datorită randamentelor - decât de acțiuni.  click să citești tot articolul
26.04.2018
BVB
     Rulajul înregistrat în ședința de ieri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 61,08 milioane de lei (13,14 milioane de euro), circa o treime din valoarea tranzacționată fiind realizată cu...  click să citești tot articolul
25.04.2018
BVB
     * Dragoș Mesaroș, Goldring: "Dacă BET reușește să construiască un suport în zona nivelului de 9.000 de puncte, există șanse importante ca indicele să continue să urce"
     
     Piața...  click să citești tot articolul
25.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au fluctuat ieri, investitorii din regiune fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
24.04.2018
BVB
     Bursa de Valori București (BVB) a avut parte de un debut de săptămână pozitiv din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii încheind ședința de tranzacționare de ieri în creștere.  click să citești tot articolul
24.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs pozitiv în a doua parte a zilei de ieri, pe fondul unor date mixte privind economia regiunii.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 25 aprilie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8872
2.3762
2.9606
3.8777
0.1826
0.6240
0.2150
4.6474
5.3147
1.4856
3.4903
0.2308
0.4800
1.1024
0.0617
0.4459
0.9335
3.8065
0.3054
1.0960
0.6024
0.0570
0.3523
0.2012
2.7010
0.0393
0.1448
1.0364
0.6263
0.1207
162.1320
5.4996
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
02.04.2018
FOR THE FIRST TIME AFTER THE LOSS OF 2.6 BILLION LEI OF 2014
     The Romanian Commercial Bank (BCR) has proposed to shareholders the distribution of dividends of 228.12 million lei, out of the profit of 570 million lei, for last year, this being the first year with such an item on the agenda of the General Shareholder Meeting, after the huge loss of 2014, of 2.6 billion lei, caused by the high provisions and the sale of non-performing loans.  click here to read the entire article
30.03.2018
     The website of the National Bank of Romania still includes the statement that its monetary policy strategy is the direct targeting of inflation.  click here to read the entire article
28.03.2018
     No investor has expressed interest in the privatization of the "Sanevit 2003" disposable syringes factory of Arad, as part of the last procedure initiated by the Ministry of the Economy, which took over the company in 2012 to save ut from bankruptcy, but since then, several attempts at privatization have failed, and since 2013 the plant hasn't manufactured anything, according to News.ro.  click here to read the entire article
27.03.2018
ALEXANDRU BOTEZ, ELECTRICA SHAREHOLDER:
     * The Ministry of Energy has requested the election of a new Board of Directors, even though the current management was elected in October, for a four-year term
     * The company's directors are entitled to compensation in the event of their unjustified dismissal
     * Challenges in court concerning the prior elections would remain groundless
       The proposal of the Ministry of Energy that the shareholders of Electrica (EL) decide, in the General Shareholder Meeting of April 27th, the election of the members of the Board of Directors, through the cumulative vote method, for a term of four years, even though the current directors were elected in October 2017, also for four years, has caused discontent among some shareholders.  click here to read the entire article
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
.