VIDEO/ DUPĂ CE A FOST BĂTUT DE MIREL PALADA ÎN PAUZA UNEI EMISIUNI TV,
BURSA 14.09.2017

M.I.
 
mărește imaginea
Mihai Goțiu (Sursa foto: captură Youtube)
     * ACTUALIZARE 20:27
     Senatorul USR Mihai Goțiu a depus astăzi plângere penală la poliție împotriva sociologului Mirel Palada, pe motiv că a fost agresat fizic de acesta aseară, în pauza unei emisiuni de la un post de televiziune.
     Senatorul a declarat că a atașat plângerii depuse dovezile de la Institutul de Medicină Legală (IML) și cele de la Spitalul de Urgență.
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 16:50 PMB: "Mirel Palada nu a încasat nicio sumă de bani de la Primăria capitalei până în momentul de față"
     "Până în momentul de față, domnul Mirel Palada nu a încasat nicio sumă de bani de la Primăria Municipiului București (PMB) sau de la vreo structură subordonată a acesteia, nici în nume personal și nici prin intermediul vreunei companii la care este acționar sau administrator", a transmis astăzi PMB, într-un comunicat de presă trimis Redacției.
     Reacția PMB vine după ce purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a susținut că firma sociologului Mirel Palada a obținut recent un contract cu Primăria Capitalei, în valoare de 100.000 de lei.
     Municipalitatea precizează: "Toți membrii juriului concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru București, inclusiv domnul Mirel Palada, au prestat această activitate pro-bono și nu au avut niciun fel de beneficii materiale, directe sau indirecte.
     Este regretabil că un incident petrecut într-un studio de televiziune, care nu are absolut nicio legătură cu Primăria Capitalei sau cu Primarul General, este folosit de adversarii politici ai actualei administrații ca pretext pentru o tentativă jenantă de a obține capital electoral".
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 16:36 Dan Barna, USR: "Firma lui Mirel Palada a obținut de la Primăria Capitalei un contract de 100.000 de lei"
     Mirel Palada este un apropiat al PSD, iar firma acestuia a obținut recent un contract cu Primăria Capitalei, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, într-o conferință de presă.
     El a susținut: "Firma domnului Mirel Palada - pentru că PSD se va disocia și va spune că PSD nu are nicio legătură cu el - tocmai a obținut de la doamna Gabriela Firea, de la Primăria Capitalei o încredințare directă de 100.000 de lei în aceste zile. O să monitorizăm acest contract să vedem în ce măsură îndeplinește condițiile de legalitate".
     În contextul în care senatorul Mihai Goțiu a anunțat că a fost lovit de sociologul Mirel Palada în pauza unei emisiuni de televiziune, USR a lansat un apel către toți parlamentarii pentru a semna un mesaj contra violenței în politică.
     Dan Barna a precizat: "Lansăm astăzi un apel către toți parlamentarii din întregul spectru politic - și luni vom și distribui materialul - la a semna un mesaj ferm împotriva violenței în politică. În ritmul acesta, în câteva luni de zile, vom ajunge să ne împingem în fața mașinii. Un apel la rațiune este foarte important. Iar pentru dumneavoastră, pentru media, (...) vă transmitem o rugăminte: nu mai invitați în emisiuni, nu mai invitați în interviuri, persoane cu antecedente de violențe verbale sau fizice. Ieșim mult din sfera dialogului, ieșim mult din ceea ce înseamnă politică și intrăm într-o sferă a ilegalului. (...)România se îndreaptă, sub conducerea PSD, spre un stat condus de interlopi. Riscăm să devenim un stat interlop. Exemplul pe care aceste gesturi îl transmit cetățenilor este că acela că este în regulă ca atunci când nu mai avem cuvinte, când nu mai avem argumente, când inteligența ne devine prea puțină este ok să ne luăm la bătaie. Este cel mai prost mesaj care poate fi transmis societății faptul că astăzi vedem în mediul online și la anumite televiziuni susținere pentru golănia pe care ieri domnul Palada a realizat-o".
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 15:46 Diaconu, PRU: "Bravo, Mirel Palada!"
     Liderul Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, susține într-o postare pe Facebook că toți reprezentanții USR merită un tratament similar cu cel aplicat de sociologul Mirel Palada senatorului USR Mihai Goțiu.
     Diaconu a scris, pe Facebook: "Bravo, Mirel Palada! Așa merită toți trădătorii de la USR care au ales sa apere interesele lui Soroș și ale străinilor împotriva intereselor românilor!".
     (A.C.)
     ------
     * ACTUALIZARE 15:37 Ponta: "Oricât de provocator este un adversar politic nu există nicio scuză pentru a rezolva o problemă cu pumnii"
     Fostul premier Victor Ponta a afirmat că, indiferent de cât de provocator este un adversar politic, nu există scuze "pentru a-ți rezolva o problemă cu pumnii".
     Ponta a menționat, pe pagina sa de Facebook: "Oricât de provocator sau de enervant este un adversar politic NU EXISTĂ NICIO SCUZĂ pentru a-ți rezolva o problema cu pumnii! Îmi pare rău de Mirel Palada ( nu mă dezic acum de el ca om sau coleg într-o perioadă dificilă) dar cred că eu pot să îi spun adevărul neplăcut - a făcut o mare prostie și va plăti scump pentru asta . Așa cum îl cunosc cred că acum realizează cel mai bine acest lucru și îl regretă - dar suntem toți responsabili pentru deciziile noastre greșite. Și mai e ceva pentru care Mirel ar trebui să își dea singur un pumn - scandalul provocat de confruntarea lui cu Goțiu este un dar căzut din cer pentru toți cei care vor să îngroape acum povestea, de o mie de ori mai sordidă și mai periculoasă pentru societate, cu aventurile juridico-amoroase ale faimosului "Portocală" Negulescu și cu primele dovezi scrise și certe privind dosare penale mai falsificate și mai abuzive decât în anii '50! Și oare de ce în acest caz care privește grave abuzuri la adresa chiar a unor parlamentari nu putem să facem o Comisie Parlamentară de Anchetă - oare pentru că am afla lucruri concrete și nu am mai putea face doar "balet de lupta Anti - Sistem"? Ps - și așa am ajuns în România ca Băsescu bătăușul de copii să îi dea lecții lui Palada !!! Băsescu ???".
     (A.C.)
     ------
     * ACTUALIZARE 15:12 Orban: "Solicit energic pedepsirea golanului politic Mirel Palada; a avut un comportament grobian"
     Președintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat astăzi, într-o conferință de presă, pedepsirea "golanului politic" Mirel Palada, care l-a agresat fizic pe senatorul USR Mihai Goțiu, în pauza publicitară a unei emisiuni transmise de B1 TV, acuzându-l totodată pe acesta de "un comportament grobian".
     Ludovic Orban a afirmat, citat de News.ro: "Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracțiunea pe care a săvârșit-o, și anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD. Mult timp mi-am pus întrebarea când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD - Ponta, un om trimis permanent la înaintare și care susține ideile aberante ale partidului de guvernământ".
     Liderul PNL a susținut că PSD capătă în cultura politică elementele unui partid totalitar.
     "Amenințarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea ostilă permanentă, intimidarea opoziției au devenit politică de partid pentru PSD", a subliniat președintele PNL. Ludovic Orban s-a întrebat de ce Liviu Dragnea nu a avut o poziție privind "comportamentul grobian și brutalitatea fizică săvârșită de un cirac de-al lor împotriva unui reprezentant al opoziției".
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 12:00 Goțiu: "Analizele de la IML fac dovada agresiunii"
     Mihai Goțiu a fost în această dimineață la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" ca să depună documentele care atestă agresarea sa de către Mirel Palada.
     Senatorul USR a spus, potrivit Digi24: "Am îndeplinit niște proceduri, după ce azi noapte am fost la Spitalul «Sf. Ioan» și mi-au făcut analize și constatări, azi am venit cu documentele la IML. Acum va urma depunerea plângerii penale, să văd care e secția de poliție competentă. Probabil săptămâna viitoare o să am și certificat medico-legal, voi merge mai departe pentru că consider că justiția trebuie să-și urmeze cursul, oamenii trebuie să capete încredere în justiție".
     El a adăugat că, în funcție de programul de astăzi de la Parlament, va merge "azi sau mâine" ca să depună plângerea.
     "Analizele constată că a avut loc agresiunea, leziuni la buză și picior, nu e ceva grav, dar fac dovada agresiunii", a mai spus Goțiu.
     (M.I.)
     ------
     Senatorul USR Mihai Goțiu spune că va depune plângere la Poliție, după ce a fost lovit cu pumnii și picioarele de către Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, incidentul având loc ieri seară în pauza publicitară a unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV.
     Mihai Goțiu și Mirel Palada au avut schimburi dure de replici în prima parte a emisiunii, iar după pauza publicitară moderatoarea a anunțat incidentul, emisiunea continuând fără prezența celor doi, potrivit News.ro.
     Mihai Goțiu a spus într-o intervenție la Realitatea TV: "Mâine (azi, n.r.) dimineață mă duc la poliție. Vreau să mă liniștesc în acest moment. Mâine (azi, n.r.) va fi o zi lungă. Probabil, din câte am înțeles, cei de la B1 vor prezenta imaginile mâine (azi, n.r.). Am fost lovit cu pumnii și picioarele după ce i-am atras atenția lui Palada, de mai multe ori, despre modul în care vorbește. M-a lovit cu pumnul în gură. Sunt în regulă, am suferit lucruri și mai rele". 
 
 

 
 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Aceeasi sectiune (Politica)
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Politică, 16:38
     Președintele USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că formațiunea sa va avea, foarte probabil, un candidat la președinție.  click să citești tot articolul
Internaţional, 15:38
     Coreea de Nord va trimite duminică o delegație în Coreea de Sud pentru pregătirile legate de evenimentele culturale prilejuite de Jocurile Olimpice de iarnă, a anunțat Ministerul sud-coreean al Unificării, conform Reuters. Astfel, nord-coreenii au amânat cu o zi o vizită pe care inițial o anulaseră.  click să citești tot articolul
Politică, 14:14
     Președintele Klaus Iohannis putea respinge nominalizarea Vioricăi Dăncilă în funcția de Prim Ministru, a declarat, astăzi, pe o rețea de socializare, senatorul PMP Traian Băsescu.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 13:23
     BGP INC., CHINA NATIONAL PETROLEUM CORPORATION HEBEI SUCURSALA BUCURESTI, a fost înregistrată la Registrul Comerțului la finalul anului trecut, potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial. Domeniul principal de activitate constă în activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea. GUO ZHONGWEI este împuternicitul sucursalei.  click să citești tot articolul
Strategia Naţională Anticorupţie, 13:11
     Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Dan Rușanu a declarat, la B1 TV, că va da statul român în judecată și cere daune de 6,5 milioane de lei, pentru perioada în care a fost arestat în dosarul "ASF-Carpatica". Acesta îl consideră pe Traian Băsescu principalul vinovat pentru arestarea sa.  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
19.01.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a ieșit în evidență, în ședința de tranzacționare de ieri, prin volumul mare înregistrat de acțiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), de...  click să citești tot articolul
19.01.2018
BURSELE DIN LUME / DATORITĂ REZULTATELOR COMPANIILOR
     Acțiunile de pe piețele din Europa au crescut ușor ieri, după recordurile consemnate în ziua anterioară pe Wall Street. Sectorul tehnologic a avut cele mai importante câștiguri, în baza...  click să citești tot articolul
18.01.2018
BVB
     * Deal de peste 9 milioane de lei cu titluri "Banca Transilvania"
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a ieșit în evidență, în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, printr-o evoluție pozitivă atât în ceea ce privește cotațiile...  click să citești tot articolul
18.01.2018
BURSELE DIN LUME
     Titlurile societăților listate în Europa au scăzut ieri, după ce companii printre care "Burberry Group" Plc și "Skanska" AB au raportat rezultate financiare dezamăgitoare.  click să citești tot articolul
17.01.2018
BVB
     * Transferuri de 10,5 milioane de lei cu acțiuni "Banca Transilvania"
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a fost de 38,87 de milioane de lei, peste cel din ședința precedentă, de 28,5 milioane de lei, dar sub valoarea medie...  click să citești tot articolul
17.01.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, exportatorii din regiune fiind impulsionați de deprecierea euro.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 19 ianuarie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3.0446
2.3834
3.0592
3.9727
0.1834
0.6259
0.2144
4.6614
5.2814
1.5077
3.4322
0.2250
0.4843
1.1167
0.0671
0.4742
1.0030
3.7984
0.3121
1.1846
0.5937
0.0596
0.3565
0.2042
2.7707
0.0393
0.1323
1.0341
0.6265
0.1191
163.0820
5.4816
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.01.2018
GIGI DRAGOMIR, REINSTATED AT THE ANRM
     * The dismissal of Gigi Dragomir as chairman of the ANRM, was one of the last decisions made by Mihai Tudose
     * The reinstatement of Gigi Dragomir as head of the ANRM, among the first decisions made by Mihai Fifor
     * Daniel Zamfir, PNL: "I hope that the reinstatement of Dragomir to his own job represent the admission of the mistake made by Tudose, concerning the obstructing of the updating of the reference price for natural gas"
       Former prime-minister Mihai Tudose and the current interim prime-minister Mihai Fifor, seem to have something in common, aside from the position they fill - they seem to be seriously concerned with the natural gas royalties.  click here to read the entire article
18.01.2018
AFTER THE ROW CONCERNING THE AMENDMENT OF THE REFERENCE FOR THE NATURAL GAS ROYALTY
     * Liberal senator Daniel Zamfir accused former prime-minister Mihai Tudose of sacking ANRM president Gigi Dragomir, for issuing an order which updated the methodology for the calculation of the royalty for natural gas, to match the market price
       The Romanian Association for Oil Exploration and Production (ROPEPCA) yesterday denied, in a press release, the "grave and unjustified" accusations made against the Romanian producers of natural gas, "accusations which concern the alleged insufficient payment of natural gas royalties", which it says are "being discussed in public increasingly often".  click here to read the entire article
17.01.2018
     The first hike of the policy rate in the last ten years, by 0.25 percentage points, is too small and has come too late to have a significant effect on inflationary expectations.  click here to read the entire article
17.01.2018
     Unless something happens to cause us to hurry, by this Friday, or by Monday-Tuesday at the latest, we will be able to say: "Now we've seen everything!" For a historic first time, Romania will have a woman as a prime-minister!  click here to read the entire article
10.01.2018
     * Sources: Dan Pazara is leaving together with Mariana Gheorghe
     * Christina Verchere has been appointed for the remaining part of Mariana Gheorghe's term, namely until April 16th, 2019
       The Supervisory Board of OMV Petrom yesterday appointed Christina Verchere as president of the Directorate and CEO of OMV Petrom, replacing Mariana Gheorghe.  click here to read the entire article
20.12.2017
     The red spot on the white paper becomes greenish, but maintains it's shape, when you move your eyes to the empty part.  click here to read the entire article
19.12.2017
     Approximately 700 magistrates from several courts and prosecutor offices in the country have gathered yesterday on the steps of the Bucharest Court of Appeal.  click here to read the entire article
18.12.2017
     * The Secretary General of the European Federation of Journalists has pledged to support with all his strength, the efforts of FAIR-MediaSind to halt the politicians' attacks on the independence of Romanian journalists
       The political assault on the freedom of the press in Romania, through the amendment of the laws of justice by the coalition in power, was one of the main issues today in the meeting of the Social Dialog Commission of the European Commission, which was attended, on behalf of Romania, Leonard Pădureț, president of the FAIR - MediaSind Culture and Mass Media Federation, together with executive president Cristi Godinac.  click here to read the entire article
14.12.2017
EXCLUSIVE:
     * "We need real and rational policy from the international community and not political tricks"
     * (Interview with his Excellency, Mr. Fuad Kokaly, the Ambassador of Palestine in Bucharest)
       The UN stated it was "extremely concerned over the risks of a violent escalation of the situation" after the decision of Donald Trump to unilaterally recognize Jerusalem as the capital of Israel, in a reunion of the Security Council in which the United States have appeared more isolated than ever, according to AFP.  click here to read the entire article
12.12.2017
AFTER BEING INVESTIGATED BY THE TAX ADMINISTRATION AND THE ANPC, BANKS GET INVESTIGATED BY THE COMPETITION COUNCIL
     * Chirițoiu: "We suspect an exchange of sensitive information on the banking market"
     * Dan Suciu, NBR: "The audits of the Competition Council can't be a reason for panic whatsoever"
     * Unannounced audit at Finmedia
     * The investigated institutions are at risk of being fined 10% of their turnover
     * Vasilescu: "The NBR has nothing to do with these investigations"
       The financial banking system seems to be the focus of most of the investigation entities. After being audited by the National Tax Administration Agency (ANAF) and by the National Consumer Protection Authority (ANPC), some of the banks which operate in Romania have also been investigated by the Competition Council (CC).  click here to read the entire article
11.12.2017
THE COURT RULED THAT SOME CONTRACTS CONCLUDED BY CELL PHONE COMPANIES INCLUDE ABUSIVE CLAUSES
     * The Bucharest Court of Appeal Bucharest yesterday ruled that RCS&RDS has abusive clauses in its contracts
     * The ANPC has also won the initial lawsuit against Telekom România
     * Vodafone has lost the case in the court of last instance against the ANPC
       The Courts have decided that some contracts concluded by the telephony companies contain abusive clauses. The Court rulings were rendered last year, as well as in 2016, but the argumentations have been formulated relatively recently.  click here to read the entire article
08.12.2017
     The hope of an accession as quick as possible by Romania to the Eurozone was dealt a heavy blow precisely on the National Day.  click here to read the entire article
06.12.2017
AFTER THE DRAFT HAD BEEN PUBLISHED IN OCTOBER
     * Gheorghe Șimon: "The royalties law will be voted in the Parliament in February next year"
     * Ministry of the Economy: "We will establish royalties which are fair both for the state as well as for the business sector"
     * Daniel Cătălin Zamfir, PNL: "I found out that there are companies that have never, take note, never paid even one leu in royalties to the Romanian state, even though they have been exploiting resources for over 20 years"
     * Last year, the Court of Auditors announced that Romania lost 1.4 billion dollars, because the ANRM established the oil royalties in a flawed manner
       The entire legislative package concerning the regulation of the system for the regulation of the mineral, oil and hydromineral resources will be revised and will be voted in the Parliament in February next year, Economics minister, Gheorghe Șimon, announced yesterday, after the debates of the Economic, Industries and Services Commission of the Senate.  click here to read the entire article
28.11.2017
AFTER THE TRANSACTION BETWEEN BANCA TRANSILVANIA AND BANCPOST
     * Customers with borrowers in CHF from Bancpost are waiting for a conversion program with a discount
       After moving to second spot last year in the domestic banking system, through the acquisition of Volksbank, Banca Transilvania (BT) ends up on equal footing with BCR, taking over Bancpost, from Greek group Eurobank.  click here to read the entire article
27.11.2017
     * MAKE, BURSA: "I want the new CEO of the BSE to participate in the drafting of a new strategy for the development of capital market"
       On Thursday night, "BURSA" received the Award for the promoting of high standards of corporate governance on the capital market, as part of the 2017 Capital Market Awards Gala, organized by the Association of Brokers.  click here to read the entire article
.