CONFERINȚA "Viitorul pieței de capital românești" - Ediția a VI-a
VIDEO/ DUPĂ CE A FOST BĂTUT DE MIREL PALADA ÎN PAUZA UNEI EMISIUNI TV,
BURSA 14.09.2017

M.I.
 
mărește imaginea
Mihai Goțiu (Sursa foto: captură Youtube)
     * ACTUALIZARE 20:27
     Senatorul USR Mihai Goțiu a depus astăzi plângere penală la poliție împotriva sociologului Mirel Palada, pe motiv că a fost agresat fizic de acesta aseară, în pauza unei emisiuni de la un post de televiziune.
     Senatorul a declarat că a atașat plângerii depuse dovezile de la Institutul de Medicină Legală (IML) și cele de la Spitalul de Urgență.
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 16:50 PMB: "Mirel Palada nu a încasat nicio sumă de bani de la Primăria capitalei până în momentul de față"
     "Până în momentul de față, domnul Mirel Palada nu a încasat nicio sumă de bani de la Primăria Municipiului București (PMB) sau de la vreo structură subordonată a acesteia, nici în nume personal și nici prin intermediul vreunei companii la care este acționar sau administrator", a transmis astăzi PMB, într-un comunicat de presă trimis Redacției.
     Reacția PMB vine după ce purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a susținut că firma sociologului Mirel Palada a obținut recent un contract cu Primăria Capitalei, în valoare de 100.000 de lei.
     Municipalitatea precizează: "Toți membrii juriului concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru București, inclusiv domnul Mirel Palada, au prestat această activitate pro-bono și nu au avut niciun fel de beneficii materiale, directe sau indirecte.
     Este regretabil că un incident petrecut într-un studio de televiziune, care nu are absolut nicio legătură cu Primăria Capitalei sau cu Primarul General, este folosit de adversarii politici ai actualei administrații ca pretext pentru o tentativă jenantă de a obține capital electoral".
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 16:36 Dan Barna, USR: "Firma lui Mirel Palada a obținut de la Primăria Capitalei un contract de 100.000 de lei"
     Mirel Palada este un apropiat al PSD, iar firma acestuia a obținut recent un contract cu Primăria Capitalei, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, într-o conferință de presă.
     El a susținut: "Firma domnului Mirel Palada - pentru că PSD se va disocia și va spune că PSD nu are nicio legătură cu el - tocmai a obținut de la doamna Gabriela Firea, de la Primăria Capitalei o încredințare directă de 100.000 de lei în aceste zile. O să monitorizăm acest contract să vedem în ce măsură îndeplinește condițiile de legalitate".
     În contextul în care senatorul Mihai Goțiu a anunțat că a fost lovit de sociologul Mirel Palada în pauza unei emisiuni de televiziune, USR a lansat un apel către toți parlamentarii pentru a semna un mesaj contra violenței în politică.
     Dan Barna a precizat: "Lansăm astăzi un apel către toți parlamentarii din întregul spectru politic - și luni vom și distribui materialul - la a semna un mesaj ferm împotriva violenței în politică. În ritmul acesta, în câteva luni de zile, vom ajunge să ne împingem în fața mașinii. Un apel la rațiune este foarte important. Iar pentru dumneavoastră, pentru media, (...) vă transmitem o rugăminte: nu mai invitați în emisiuni, nu mai invitați în interviuri, persoane cu antecedente de violențe verbale sau fizice. Ieșim mult din sfera dialogului, ieșim mult din ceea ce înseamnă politică și intrăm într-o sferă a ilegalului. (...)România se îndreaptă, sub conducerea PSD, spre un stat condus de interlopi. Riscăm să devenim un stat interlop. Exemplul pe care aceste gesturi îl transmit cetățenilor este că acela că este în regulă ca atunci când nu mai avem cuvinte, când nu mai avem argumente, când inteligența ne devine prea puțină este ok să ne luăm la bătaie. Este cel mai prost mesaj care poate fi transmis societății faptul că astăzi vedem în mediul online și la anumite televiziuni susținere pentru golănia pe care ieri domnul Palada a realizat-o".
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 15:46 Diaconu, PRU: "Bravo, Mirel Palada!"
     Liderul Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, susține într-o postare pe Facebook că toți reprezentanții USR merită un tratament similar cu cel aplicat de sociologul Mirel Palada senatorului USR Mihai Goțiu.
     Diaconu a scris, pe Facebook: "Bravo, Mirel Palada! Așa merită toți trădătorii de la USR care au ales sa apere interesele lui Soroș și ale străinilor împotriva intereselor românilor!".
     (A.C.)
     ------
     * ACTUALIZARE 15:37 Ponta: "Oricât de provocator este un adversar politic nu există nicio scuză pentru a rezolva o problemă cu pumnii"
     Fostul premier Victor Ponta a afirmat că, indiferent de cât de provocator este un adversar politic, nu există scuze "pentru a-ți rezolva o problemă cu pumnii".
     Ponta a menționat, pe pagina sa de Facebook: "Oricât de provocator sau de enervant este un adversar politic NU EXISTĂ NICIO SCUZĂ pentru a-ți rezolva o problema cu pumnii! Îmi pare rău de Mirel Palada ( nu mă dezic acum de el ca om sau coleg într-o perioadă dificilă) dar cred că eu pot să îi spun adevărul neplăcut - a făcut o mare prostie și va plăti scump pentru asta . Așa cum îl cunosc cred că acum realizează cel mai bine acest lucru și îl regretă - dar suntem toți responsabili pentru deciziile noastre greșite. Și mai e ceva pentru care Mirel ar trebui să își dea singur un pumn - scandalul provocat de confruntarea lui cu Goțiu este un dar căzut din cer pentru toți cei care vor să îngroape acum povestea, de o mie de ori mai sordidă și mai periculoasă pentru societate, cu aventurile juridico-amoroase ale faimosului "Portocală" Negulescu și cu primele dovezi scrise și certe privind dosare penale mai falsificate și mai abuzive decât în anii '50! Și oare de ce în acest caz care privește grave abuzuri la adresa chiar a unor parlamentari nu putem să facem o Comisie Parlamentară de Anchetă - oare pentru că am afla lucruri concrete și nu am mai putea face doar "balet de lupta Anti - Sistem"? Ps - și așa am ajuns în România ca Băsescu bătăușul de copii să îi dea lecții lui Palada !!! Băsescu ???".
     (A.C.)
     ------
     * ACTUALIZARE 15:12 Orban: "Solicit energic pedepsirea golanului politic Mirel Palada; a avut un comportament grobian"
     Președintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat astăzi, într-o conferință de presă, pedepsirea "golanului politic" Mirel Palada, care l-a agresat fizic pe senatorul USR Mihai Goțiu, în pauza publicitară a unei emisiuni transmise de B1 TV, acuzându-l totodată pe acesta de "un comportament grobian".
     Ludovic Orban a afirmat, citat de News.ro: "Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracțiunea pe care a săvârșit-o, și anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD. Mult timp mi-am pus întrebarea când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD - Ponta, un om trimis permanent la înaintare și care susține ideile aberante ale partidului de guvernământ".
     Liderul PNL a susținut că PSD capătă în cultura politică elementele unui partid totalitar.
     "Amenințarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea ostilă permanentă, intimidarea opoziției au devenit politică de partid pentru PSD", a subliniat președintele PNL. Ludovic Orban s-a întrebat de ce Liviu Dragnea nu a avut o poziție privind "comportamentul grobian și brutalitatea fizică săvârșită de un cirac de-al lor împotriva unui reprezentant al opoziției".
     (S.A.)
     -------------
     * ACTUALIZARE 12:00 Goțiu: "Analizele de la IML fac dovada agresiunii"
     Mihai Goțiu a fost în această dimineață la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" ca să depună documentele care atestă agresarea sa de către Mirel Palada.
     Senatorul USR a spus, potrivit Digi24: "Am îndeplinit niște proceduri, după ce azi noapte am fost la Spitalul «Sf. Ioan» și mi-au făcut analize și constatări, azi am venit cu documentele la IML. Acum va urma depunerea plângerii penale, să văd care e secția de poliție competentă. Probabil săptămâna viitoare o să am și certificat medico-legal, voi merge mai departe pentru că consider că justiția trebuie să-și urmeze cursul, oamenii trebuie să capete încredere în justiție".
     El a adăugat că, în funcție de programul de astăzi de la Parlament, va merge "azi sau mâine" ca să depună plângerea.
     "Analizele constată că a avut loc agresiunea, leziuni la buză și picior, nu e ceva grav, dar fac dovada agresiunii", a mai spus Goțiu.
     (M.I.)
     ------
     Senatorul USR Mihai Goțiu spune că va depune plângere la Poliție, după ce a fost lovit cu pumnii și picioarele de către Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, incidentul având loc ieri seară în pauza publicitară a unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV.
     Mihai Goțiu și Mirel Palada au avut schimburi dure de replici în prima parte a emisiunii, iar după pauza publicitară moderatoarea a anunțat incidentul, emisiunea continuând fără prezența celor doi, potrivit News.ro.
     Mihai Goțiu a spus într-o intervenție la Realitatea TV: "Mâine (azi, n.r.) dimineață mă duc la poliție. Vreau să mă liniștesc în acest moment. Mâine (azi, n.r.) va fi o zi lungă. Probabil, din câte am înțeles, cei de la B1 vor prezenta imaginile mâine (azi, n.r.). Am fost lovit cu pumnii și picioarele după ce i-am atras atenția lui Palada, de mai multe ori, despre modul în care vorbește. M-a lovit cu pumnul în gură. Sunt în regulă, am suferit lucruri și mai rele". 
 
 

 
 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Aceeasi sectiune (Politica)
MINISTRUL JUSTIȚIEI, ÎNTREBAT DESPRE ÎNLOCUIREA SA:
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Bănci-Asigurări, 13:09
     * Dolarul a câștigat 2,42 bani în fața monedei naționale
     * Francul a urcat la 4,0091 lei
       Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,5990 lei pentru moneda europeană, în creștere cu 0,25 bani, comparativ cu ședința de ieri, când euro a fost cotat la 4,5965 lei.  detalii
Politică, 09:17
UPDATE/MINISTRUL JUSTIȚIEI, DUPĂ DECLARAȚIILE LUI KOVESI:
     * ACTUALIZARE 13:42 Șefa DNA sesizează CSM ca urmare a declarațiilor ministrului Justiției
     Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.) să analizeze dacă afirmațiile ministrului Justiției Tudorel Toader conform cărora procurorii nu pot verifica legalitatea hotărârilor de guvern sunt de natură să afecteze independența sistemului judiciar, considerând că ministrul a indus în opinia publică ideea că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal, potrivit unei surse din presă.
     ------
     Ministerul justiției, Tudorel Toader a afirmat în această dimineață că legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorii și judecătorii de contencios administrativ, declarația venind în contextul anchetei DNA în dosarul Belina.  detalii
Companii-Afaceri, 13:36
     Țara noastră va găzdui, joi, cea de-a 4 reuniune ministerială a inițiativei de cooperare regională în Centrul și Sud-Estul Europei (CESEC) în domeniul energiei, la care vor participa reprezentanți ai Comisiei Europene, Vicepreședintele Comisiei Europene Maroč ©efèoviè, responsabil de Uniunea Energiei, Comisarul pentru energie și schimbări climatice, Miguel Arias Canete și miniștrii energiei din 9 State Membre UE și 8 State Părți Contractante ale Comunității Energiei, implicate în această inițiativă de cooperare regională, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacției.  detalii
Companii-Afaceri, 13:05
     Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost audiat azi dimineață, prin sistem de videoconferință, la Tribunalul Prahova, în dosarul cunoscut sub denumirea Hidro Prahova, în care procourorii au cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele său.  detalii
Companii-Afaceri, 12:43
     ABB a anunțat astăzi achiziția GE Industrial Solutions, business-ul pentru soluții de electrificare a GE, potrivit unui comunicat de presă remis Redacției.  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
26.09.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs mixt ieri, după ce, în alegerile de duminică, cancelarul german Angela Merkel a câștigat cel de-al patrulea mandat în fruntea țării, însă și-a redus majoritatea...  detalii
26.09.2017
BVB
     * Titlurile FP, cele mai lichide
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 83,83 milioane de lei (18,23 milioane de euro), în contextul în care opt...  detalii
25.09.2017
BVB
     * Acțiunile "Fondul Proprietatea" au scăzut cu 1,41%
       Ședința de tranzacționare de vineri a ieșit în evidență prin scăderea tuturor indicilor Bursei de Valori București (BVB), BET coborând cu 0,48%, aceasta fiind cea de-a șaptea ședință consecutivă în...  detalii
25.09.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene au urmat un curs mixt vineri, în urma unui discurs al premierului britanic Theresa May privind ieșirea țării sale din UE.  detalii
22.09.2017
BVB
     * Piața, dominată de raportarea tranzacției prin care FP a vândut 2,56% din SNP și de listarea obligațiunilor IIB
     * "SIF Banat-Crișana" și-a răscumpărat aproape 540.000 din acțiuni,...  detalii
22.09.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene au urmat un curs pozitiv ieri, sectorul bancar fiind în ascensiune după ce Federal Reserve (Fed) din SUA a indicat, în ziua precedentă, că va continua să majoreze costul...  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 25 septembrie 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3,0783
2,3502
3,1374
3,9747
0,1766
0,6178
0,2188
4,5965
5,2337
1,4807
3,4515
0,2175
0,4942
1,0767
0,0675
0,4818
1,0992
3,8670
0,2914
1,2374
0,5840
0,0595
0,3417
0,2173
2,8148
0,0385
0,1467
1,0528
0,6142
0,1168
161,0893
5,4848
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
25.09.2017
FINANCE MINISTRY LAYS GROUNDWORK FOR BUYING GOVERNMENT BONDS DIRECTLY THROUGH THE TREASURY
     The Ministry of Public Finance (MFP) has created the legal framework which will allow it to sell government bonds to the population directly through the State Treasury and intends to use that...  details
21.09.2017
ANDRE CAPPON, CBM GROUP:
     Andre Cappon, the president of the CBM, Inc. group of New York, comes with a different perspective on the future development of the Bucharest Stock Exchange than that of the current management of...  details
19.09.2017
     * Anghel continues to act illegally and puts Sobolewski on the list, even though he didn't submit his candidacy
       Three candidates have been included in the race for the CEO seat of the Bucharest Stoch Exchange (BVB), during the internal selection process initiated by the Board of Directors, namely, Paul...  details
13.09.2017
PSD LEADERS HAVE APPROVED THE CREATION OF A COMMISSION TO INVESTIGATE THE ANRE
     * Elections at the ANRE this autumn
       Social Democrat leaders have approved the request of PM Mihai Tudose to set up an investigation commission which would audit the activity of the National Authority for the Regulation of the Energy...  details
12.09.2017
THE MISSION OF BSE PRESIDENT LUCIAN ANGHEL
     * The press release about the results of the BSE has omitted mentioning the IPO of Nuclearelectrica
     * Even though it quotes PwC, the data posted by the BSE differs from that of the consulting firm
       In a promotional campaign that isn't justified by reality in any way, the Bucharest Stock Exchange (BVB) is being maneuvered by its president Lucian Anghel into posting wacky press releases...  details
11.09.2017
THE CONTRACT INCLUDES A NON-COMPETE CLAUSE
     Even though the Bucharest Stock Exchange has announced it is looking for a CEO, it is likely that Ludwik Sobolewski will remain on the payroll of the BSE for two more years, because his contract...  details
11.09.2017
FINANCE MINISTRY ONCE AGAIN CONFIRMS WHAT BURSA HAS REPORTED BEFORE:
     Hundreds of millions of Euros have gone from our banks to tax havens, Minister of Public Finance Ionuț Mișa states, in an interview with a financial newspaper. The official thus confirms what BURSA...  details
07.09.2017
     * "I hope that the government won't use the new fiscal regime of royalties as an intimidation tool against hydrocarbon producers"
     * Interview with PNL Lucian Bode, former minister of the economy
       Reporter: What is your opinion on the decision of the authorities to once again change the Energy Strategy?
     Lucian Bode: To me, the unreliability of the current government is...  details
05.09.2017
THE ONLY CANDIDATE FOR THE BOARD OF THE EXCHANGE, IN THE GENERAL SHAREHOLDER MEETING OF SEPTEMBER 14TH
     * Mr. Hanga hopes for a constructive approach and aimed at the future, and at the development of the BSE
       Radu Hanga, senior advisor for the Board of Directors of Banca Transilvania, is the only candidate proposed to fill out the Board of the Bucharest Stock Exchange, after the death of Cristian Micu,...  details
05.09.2017
ENERGY MINISTRY WANTS TO UPDATE THE ENERGY STRATEGY, BY MID-OCTOBER
     * State secretary Andrei Maioreanu: "The updating of the Strategy was necessary, because the existing draft was predominantly focused on the objectives expressed by the EU and less on the objectives of the Romanian energy system"
     * Ion Lungu: "Each government devises a new strategy"
       The amendment of the Energy Strategy in one month is a bad joke, says Jack Cutișteanu, CEO of Petprod, reacting to the announcement made by the representatives of the Ministry of Energy, according...  details
30.08.2017
ISAR, ABOUT THE CONSTANT INCREASE OF THE EURO:
     * Senator Daniel Zamfir wants to call Mugur Isărescu in for hearings, next week
     * Isar: "The opening of the parliamentary session involves multiple negotiations"
     * The leu has weakened to 4.5985 lei against the Euro
       The leu yesterday weakened again, reaching the level of 4.5985 lei against the Euro, after on Monday it was quoted at 4.5958 lei.  details
29.08.2017
     * Dochia: "The pension fund management firms will close down on their own if the fee gets eliminated"
     * Aurelian Dochia: "The government's communication is a permanent blunder, and the result is that nobody is interested anymore in what the authorities are saying"
     * PFP: "The current government, starting with its own prime-minister, is characterized by a ferocious economic illiteracy"
       The 2nd pension pillar continues to be the focus of politicians, who come out with conflicting statements on the matter. After last week, PM Mihai Tudose and deputy prime-minister Marcel have...  details
25.08.2017
THE BSE CRISIS
     The embarrassing situation generated at the Bucharest Stock Exchange (BSE) by its former CEO Ludwik Sobolewski, who, with the complicity of BSE president Lucian Anghel, has tried, against the will...  details
24.08.2017
IF THE CONTRIBUTION IS REDUCED
     * "If the state pension system is the only one that gets kept, eventually the state may be unable to pay the pensions", says Dochia
       The 2nd pension pillar is once again grabs the attention of the public, after information from sources surfaced yesterday that the Ministry of Public Finances intends to cut by half the...  details
23.08.2017
     Ludwik Sobolewski announced, on Monday night, that he has decided not to exercise his mandate as CEO of the Bucharest Stock Exchange, "even though he could", invoking an alleged difference...  details
.