Polonia vrea să devină hub energetic în Europa Centrală şi de Est

Ziarul BURSA #Internaţional #Energie /

Polonia vrea să devină hub energetic în Europa Centrală şi de Est

Polonia şi-a propus să devină un hub energetic în Europa Centrală şi de Est, a declarat ieri preşedintele polonez Andrzej Duda, cu ocazia unei vizite de stat în Australia şi Noua Zeelandă, informează PAP.

Andrzej Duda a subliniat că Polonia lucrează în prezent la diversificarea surselor de aprovizionare, iar sectorul său energetic "trece printr-o perioadă de modificări intense". Chiar dacă Polonia se bazează foarte mult pe cărbune, ca factor de garantare a securităţii sale energetice, a început să importe mari cantităţi de gaze naturale lichefiate via terminalul din Swinoujscie, nord-vestul Poloniei, şi de asemenea a început să construiască un gazoduct, denumit Baltic Pipe, pentru a putea importa gaze naturale din Norvegia, a spus Andrzej Duda.

"Vrem să devenim un hub energetic în Europa Centrală şi de Est ca parte a Iniţiativei celor Trei Mări", a subliniat, conform Agerpres, Duda la deschiderea unui forum energetic la Sydney.

Iniţiativa celor Trei Mări (ITM), lansată în 2015, vrea să stimuleze cooperarea între cele 12 state membre ale Uniunii Europene, cuprinse între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră. Este vorba despre Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Austria, Slovenia, Croaţia, România şi Bulgaria.

Vizita lui Andrzej Duda în Australia şi Noua Zeelandă este prima vizită oficială a unui preşedinte polonez în cele două state de la căderea comunismului în 1989.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS