Ponta cere miniştrilor să explice pieţelor externe că sistemul fiscal va fi modificat doar din 2013

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor ca, în declaraţiile legate de eliminări sau introduceri de taxe, să precizeze că astfel de măsuri vor fi aplicate numai de anul viitor şi doar cu acordul FMI, atenţionând că există adversari politici care pot transmite un mesaj distorsionat în plan extern.

Premierul a precizat: "Este campanie electorală şi suntem un guvern nou plin de bune intenţii. Pentru că este o situaţie extrem de complicată la nivel european, este foarte important însă să precizaţi de fiecare dată că orice schimbare, oricât de mică, în sistemul fiscal-bugetar se va face numai după analize foarte serioase, care să arate implicaţiile oricărei taxe eliminate sau nu, şi numai după ce avem un acord clar şi ferm de la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Nu avem doar prieteni şi oameni care vor să înţeleagă ce spunem şi în alte ţări ajung semnale că deja de mâine schimbăm tot sistemul fiscal şi cine ştie ce se va întâmpla cu România. De câte ori vorbiţi de anumite intenţii, să precizaţi aceste lucruri, nu atât pentru publicul româ-nesc, cât mai ales pentru partenerii internaţionali şi pieţele financiare ".

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

El a amintit că Guvernul USL intenţionează să aplice de anul viitor cote diferenţiate de impozit, în func-ţie de nivelul salariilor, precum şi să reducă nivelul contribuţiilor sociale pentru angajatori.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS