Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

POTRIVIT SIF MOLDOVA,AIPC intenţionează să suspende consolidarea valorii nominale a acţiunilor SIF2

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

AIPC intenţionează să suspende consolidarea valorii nominale a acţiunilor SIF2

SIF Moldova a recomandat suspendarea de la tranzacţionare la prima şi la a doua dată de înregistrare, pentru consolidare 

Actualizare 9:43 BVB: Suspendarea acţiunilor SIF2, menţinută şi astăzi

Suspendarea acţiunilor SIF2 Moldova va fi menţinută cel puţin pentru sesiunea de tranzacţionare din 16.02.2016 datorită consultărilor necesare în vederea identificării unei solutii optime pentru asigurarea protecţiei investitorilor, a transmis Bursa de Valori Bucureşti, în această dimineaţă.

----

SIF2 Moldova a transmis, vineri, că acţionarul care a contestat înregistrarea deciziilor AGA din 13 ianuarie, privind consilidarea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,1 lei, la 2,5 lei/unitate, analizează şi posibilitatea să formuleze o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru a obţine suspendarea executării respectivei hotărâri. Conform Tribunalului Bacău, acţionarul respectiv este Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

Recent, SIF2 Moldova a apreciat că procesul cu AIPC nu condiţionează aplicarea hotărârilor, respectiv derularea procesului de consolidare a valorii nominale a acţiunilor.

Astfel, titlurile sale au fost oprite, vineri, de la tranzacţionare.

Reprezentanţii societăţii consideră ca fiind necesară suspendarea acţiunilor de la tranzacţionare atât la prima dată de înregistrare (15.02.2016, ex-date: 12 februarie), cât şi la a doua dată de înregistrare (30.03.2016, ex-date: 29 martie).

"În acest sens avem în vedere faptul că pentru a fi valide opţiunile acţionarilor, aceştia trebuie să fie înregistraţi în registrul acţionarilor furnizat de către Depozitarul Central, atât la prima dată de înregistrare cât şi la a doua dată de înregistrare", se mai arată în raportul citat.

Potrivit SIF2, consolidarea valorii nominale înseamnă operaţiunea de creştere a valorii nominale a acţiunilor emise de SIF Moldova de la 0,1 lei la 2,5 lei, operaţiune efectuată concomitent cu reducerea corespunzătoare a numărului de acţiuni: 25 acţiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/acţiune = 1 acţiune cu valoare nominală de 2,5 lei.

Compania a precizat că acţionarii îşi vor exercita opţiunile de Aport în Numerar/Restituire Aport, după aprobarea de către ASF a "Prospectului".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Cine este atent la BVB, ca intrun *cazan al Satanei*, preturile actiunilor sunt jucate *in jos* spre saturarea *foameni smecherilor*, cine traieste cu ideea seriozitatii conducerii BVB, ori ii prost ori ... ii si mai prost.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ”Suspendarea actiunilor va fi mentinuta cel putin pentru sesiunea de tranzactionare din 16.02.2016 datorita consultarilor necesare in vederea identificarii unei solutii optime pentru asigurarea protectiei investitorilor”

  - Comunicat BVB cu limba de lemn, Ceausistii 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat