PRECIZĂRI SIBEX

DARIUS CIPARIU, Director General Adjunct
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Referitor la articolul "CNVM suspectează spălarea de bani, pe piaţa derivatelor" publicat în ziarul "Bursa", SIBEX - Sibiu Stock Exchange face următoarele precizări:

"Suspendarea de la tranzacţionare pe piaţa SIBEX a contractelor futures EUR/USD şi SIBGOLD_USD denominate în dolari SUA nu are nici o legătură cu Alerta emisă de CNVM în 26.07.2011 cu privire la piaţa derivatelor. Decizia de suspendare a fost adoptată de către Consiliul de Administraţie SIBEX ca urmare a faptului că de la momentul lansării lor nu s-a înregistrat nici o tranzacţie pe contractele respective, inves-titorii orientându-se exclusiv către tranzacţionarea contractelor EUR/USD_RON, SIBGOLD şi SIBGOLD_RON denominate în Lei.

În prezent, pe contractele EUR/USD_RON şi SIBGOLD denominate în lei lichiditatea este asigurată de către market makeri, aceste contracte câştigând constant în lichiditate în cursul ultimelor luni, iar SIBEX a depus şi continuă să depună eforturi cons-tante în vederea creşterii lichidităţii pieţei de instrumente derivate. Prezenţa constantă a market makerilor pe aceste instrumente (ca de altfel şi pe alte instrumente cum ar fi DEDJIA, DEOIL_LSC, DEFPR, DESIF4) şi menţinerea de către aceştia a cotaţiilor de cumpărare şi vânzare la diferenţe de preţ foarte mici elimină posibilitatea efectuării de tranzacţii care să se încadreze în tiparele atipice identificate de CNVM.

Alerta CNVM face referire la unii participanţi şi nu la SIBEX în calitate de operator de piaţă. În administrarea pieţei de instrumente derivate, SIBEX derulează în mod cons-tant operaţiuni de supraveghere a activităţii de tranzacţionare respectând toate obligaţiile de raportare prevăzute în reglementările proprii şi cele emise de CNVM".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Ma astept la surpize de proportii!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. asta din cauza ca nu te pricepi!

   Ca sa speli bani trebuie sa ii ai! Ce valoare au tranzactiile pe sibex? vreo 70000 de euro pe zi! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită