Predăm lecţii de "sport, sănătate şi bani" în exterior!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Ministrul tineretului şi sportului Ioana Bran a participat la Forumul Economic de la Krynica (Polonia), unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa. Potrivit ministerului, la eveniment au participat peste 4.000 de oameni, miniştri, politicieni, oameni de afaceri şi zeci de jurnalişti. Printre aceştia şi Călin Popescu Tăriceanu (preşedintele Senatului), dar şi alţi politicieni autohtoni şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Din păcate, între discursurile din exterior şi acţiunile din interior este o prăpastie.

Potrivit unui comunicat de presă al MTS: "Ioana Bran a participat la dezbaterea pe tema Sport, Sănătate, Bani şi a luat cuvântul în faţa unei asistenţe foarte interesate, în contextul în care, pe fondul globalizării, sportul a căpătat o miză economică semnificativă cu implicaţii evidente pentru agenda de politici publice a statelor. În cuvântul său, ministrul Tineretului şi Sportului s-a referit la mai multe aspecte, printre care mecanismele de solidaritate între sportul profesionist, care organizează evenimente sportive majore şi generea­ză venituri uriaşe, şi cel amator sau la nivel de copii, care îndeplineşte în mare măsură o funcţie socială şi educaţională, efectele practicării sportului asupra sănătăţii, deci implicit şi reducerea unor cheltuieli din sănătate, sau efectele care decurg din organizarea unui eveniment sportiv, precum EURO 2020. Care, dincolo de competiţie, lasă pentru viitor, în cazul Bucureştiului, 4 stadioane modernizate, infrastructură de transport nouă, etc.. În acest context, România consideră că pentru a genera efecte pozitive în economie, sportul trebuie să fie relevant pentru societate, deci să fie practicat de cât mai mulţi; astfel, rolul statului este acela de a stimula practicarea unui sport în rândul cetăţenilor, care mai departe pot deveni consumatori ai res­pectivului sport, cu toate beneficiile asupra stării lor de sănătate."

În luarea sa de cuvânt, Ioana Bran a susţinut că "valoarea sportului nu o reprezintă banii. şi nici profitul. Valoarea adevărată este ceea ce sportul redă societăţii. Mă refer la sănătate, la educaţie, la relaţii inter-umane... Iar atunci când sportul generează profituri mari este obligatoriu ca parte din aceste profituri să se ducă în scop social, la baza practicării mişcării sportive, la copii şi la amatori şi spre infrastructura de care aceştia au nevoie ca să poată practica un sport sau altul".

Toate bune şi frumoase, doar că mai trebuia spus despre cele patru stadioane, că deocamdată sunt modernizate doar pe hârtie, lucrările sunt în mare întârziere şi e foarte posibil să fie doar trei, iar, în ceea ce priveşte infrastructura, metroul care leagă aeroportul de oraş nu mai este nici pe hârtie. Despre sportul de masă se pot spune multe, deocamdată o parte dintre antrenorii autohtoni şi specialiştii sportului, nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi de condiţiile de lucru, demonstrează în stradă, iar ministrul îşi ia liber când aceştia solicită întrevederi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS