Premierul Japoniei "ia în considerare" un summit cu Kim Jong-un

D.I.
Internaţional /

Shinzo Abe (Sursa foto: Twitter)

Shinzo Abe (Sursa foto: Twitter)

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe "ia în considerare" organizarea unui summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, conform unei surse din guvernul japonez, scrie The Independent, citat de News.ro.

Japonia doreşte utilizeze întâlnirea ca platformă pentru lansarea unei discuţii despre cetăţenii japonezi răpiţi de agenţi nord-coreeni în anii '70 şi '80, a precizat sursa citată, care a vorbit cu condiţia rămânerii sub anonimat.

Un purtător de cuvânt al biroului prim-ministrului japonez nu a comentat informaţia, dar anterior Abe i-a spus lui Suh Hoon, şeful serviciilor secrete din Coreea de Sud, că doreşte discuţii cu Coreea de Nord pentru a aborda problema răpirilor.

Abe a afirmat, de asemenea, că Nordul trebuie să se arate deschis către o dezarmare nucleară. "O rezoluţie privind răpirea şi programul nuclear este principala politică a Japoniei. Coreea de Nord trebuie să acţioneze, nu doar să vorbească", a mai declarat oficialul japonez.

Răpirile au devenit un reper important în cariera lui Shinzo Abe. El a spus că nu va renunţa până când toate cele 13 persoane pe care Coreea de Nord a recunoscut că le-a răpit se vor întoarce în Japonia, iar Coreea de Nord va divulga informaţii şi despre celelalte persoane răpite, despre care Japonia crede că au fost puse să antreneze spionii nord-coreeni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită