Premierul Olandei, despre Summitul de la Sibiu

T.T.
Politică /

Mark Rutte (sursa foto: Twitter)

Mark Rutte (sursa foto: Twitter)

Premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a declarat astăzi că Summitul de la Sibiu din 2019 ar putea avea un "caracter transformator", cu impact asupra următorilor cinci ani ai Uniunii Europene.

"Consider că o serie dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană vor fi, categoric, în discuţie în prima jumătate a anului viitor şi va depinde foarte mult de capacitatea de conducător a României. Vom avea tot felul de lucruri pe care le discutăm, de exemplu, la Salzburg. Vor juca acestea un rol foarte important şi în Preşedinţia României şi, de exemplu, chestiunea acordurilor pe care le putem avea cu Africa, cum gestionăm chestiunea presiunii migraţiei asupra Europei, per total, dar îndeosebi ne-am concentrat pe faptul că în oraşul dumneavoastră natal ne vom reîntâlni pe 9 mai în contextul unei întâlniri neoficiale a Consiliului, care s-ar putea să aibă un caracter transformator această întâlnire, un impact asupra următorilor cinci ani ai UE", a afirmat premierul Olandei la conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Oficialul olandez a apreciat că relaţiile bilaterale cu România sunt foarte puternice.

"Lucrăm împreună, colaborăm la nivel european. Avem o relaţie economică foarte puternică. Firmele din România investesc în Olanda şi cele din Olanda investesc în România. Pot astfel crea o creştere şi, printre altele, şi locuri de muncă pentru oamenii care locuiesc în România şi cei care locuiesc în Olanda. Am colaborat amândoi şi în cadrul Consiliului European. Preţuiesc relaţia noastră şi modul în care am colaborat în acest context", transmite Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS