GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Preşedintele a pus "gând rău" Inspectoratelor Şcolare

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Preşedintele a pus "gând rău" Inspectoratelor Şcolare

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în cadrul dezbaterii organizate cu ocazia lansării proiectului "România Educată", că actualele Inspectorate Şcolare care funcţionează la nivelul fiecărui judeţ şi al Capitalei ar trebui desfiinţate şi înlocuite cu structuri "de profesionişti".

Preşedintele este deranjat de politizarea excesivă: "Dacă acum intri într-un Inspectorat şi nu scot toţi carnetul de partid, înseamnă că este o minune. Actualele Inspectorate Şcolare trebuie desfiinţate şi înlocuite cu structuri de profesionişti. Când am fost eu inspector şcolar pot să spun că nu a existat politizare. Pur şi simplu. Iar dacă acum intri într-un Inspectorat şi nu scot toţi carnetul de partid, înseamnă că este o minune. Aceste politizări se petrec în special în perioade guvernamentale PSD-iste. PSD-ul este eminamente politizatorul sistemului educaţional. O eroare fundamentală, fiindcă părţi esenţiale ale sistemului educaţional trebuie depolitizate. Nu totul trebuie şi nu totul se poate depolitiza, cum foarte bine aţi observat. Decizia asupra sistemului, legea, regulamentele, se fac de politicieni, dar gestionarea sau managementul entităţilor sistemului trebuie făcute de profesionişti. Nu trebuie directorul să fie PSD-ist ca să fie bun director, cum nu trebuie să fie liberal ca să fie bun director. Eu cred că (un director de şcoală - n.r.) trebuie să fie un om care are capacitatea şi abilitatea să gestioneze bine o şcoală. Atât. Şi atunci trebuie elaborate criterii pentru asta. Putem să avem orice formă, poate să fie o entitate în subordinea ministrului, sau în subordinea Parlamentului, oricum o definim, ea trebuie să facă exact lucrul pentru care este construită: să evalueze performanţa sau să evalueze sistemul sau să propună remedii pentru erori sistematice, toată zona aceea trebuie depolitizată".

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat în dezbatere publică la Cotroceni, proiectul "România educată", susţinând că generaţiile de tineri trebuie pregătite pentru ce va fi în viitor, nu pentru cum a fost când decidenţii au fost elevi, sau studenţi, sau miniştri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS