Preşedintele ANAF a discutat cu Liviu Dragnea despre declaraţia unică

D.I.
Politică /

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Twitter)

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa, a declarat astăzi, după o discuţie de aproximativ o oră în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, că au discutat aspecte tehnice legate de declaraţia unică, informează News.ro.

"(Am discutat cu Liviu Dragnea - n.r.) aspecte strict tehnice despre declaraţia unică, de exemplu (...) astfel încât să funcţioneze cât mai bine şi să nu avem niciun fel de probleme", a declarat Ionuţ Mişa, la ieşirea de la întâlnire.

Întrebat ce schimbări s-au decis cu privire la formularul unic, Mişa a precizat: "La nivelul formularului unic, din câte ştiţi, e o decizie pe care o ia ministrul prin Direcţia de Legislaţie. ANAF este cel care trebuie să pună în practică toate aceste decizii şi acest formular şi să se asigure că nu există probleme la funcţionalitate, la declarare, la numărul de contribuabili".

"Forma finală a declaraţiei unice a fost definitivată, iar formularul care va permite plata online va apărea în 16 mai", a declarat la finalul lunii martie ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Declaraţia unică, care va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600, va simplifica procedurile în cazul persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS.

Într-o intervenţie la Antena 3, Eugen Teodorovici a punctat: "Declaraţia acum este în varianta ei finală. Săptămâna aceasta o vom afişa pe site-urile tuturor instituţiilor publice. Formularul online va apărea pe 16 mai".

Ministrul a spus că, până la finalul anului, Fiscul vrea să facă şi o aplicaţie care va permite plata contribuţiilor de pe dispozitivele mobile.

Oficialul a mai subliniat că declaraţia unică "nu aduce nimic în plus în ceea ce priveşte numărul de taxe sau cuantumul lor".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo