PREŞEDINTELE COLUMBIEI:Intervenţia militară nu este o soluţie pentru criza din Venezuela

L.A.
Internaţional /

Ivan Duque (Sursă foto: Twitter)

Ivan Duque (Sursă foto: Twitter)

O intervenţie militară în Venezuela nu este soluţia potrivită pentru a rezolva criza din ţara sud-americană, a afirmat preşedintele columbian, Ivan Duque, într-un interviu acordat cotidianului italian Il Sole 24 Ore, informează Reuters.

"Nu cred că soluţia este o intervenţie militară", a afirmat Duque, după ce a fost întrebat privind posibile propuneri în acest sens, mai ales din partea SUA.

Preşedintele american, Donald Trump, a luat măsuri pentru a mări presiunea asupra preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro şi pentru a-l susţine pe liderul opoziţiei şi preşedintele autoproclamat, Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări, printre care şi Columbia. Însă Washingtonul a negat că ar plănui să intervină militar, scrie Reuters.

Săptămâna aceasta, Statele Unite au dat vina pe Rusia pentru criza din Venezuela pentru că Moscova îl susţine pe Maduro. Duque a declarat că o Venezuela stabilă este în interesele Rusiei, dar şi ale Chinei, guvernul de la Beijing susţinându-l de asemenea pe Maduro. El a precizat că anumiţi membri din armata venezueleană trebuie convinşi de comunitatea internaţională să treacă de ceea ce el a numit ca fiind partea bună a luptei.

"Sperăm că Rusia îşi poate schimba poziţia politică pentru ca ordinea instituţională să fie restaurată în Venezuela", a precizat Duque, conform Reuters.

Duque a precizat că el consideră că este necesar un plan Marshall pentru Venezuela, ţara având nevoie de resurse de peste 40 de miliarde de dolari pentru reconstrucţie. Columbia, care este vecină cu Venezuela, a primit peste un milion de refugiaţi în ultimii doi ani, mai scrie presa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS