Preşedintele: "Minte cine spune că am dat date din dosarul Microsoft"

A.G.
Ziarul BURSA /

Preşedintele: "Minte cine spune că am dat date din dosarul Microsoft"

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, ieri, că îşi menţine declaraţia făcută la data când a decis să aprobe cererea de începere a urmăririi penale în cazul celor cinci foşti miniştri, susţinând că magistratul care a considerat că a dat date din dosarul Microsoft minte.

Şeful statului a declarat: "Se pare că sunt magistraţi care ţin neapărat să facă politică şi au ajuns să o facă până şi mai prost decât o facem noi, politicienii. Astăzi, am înţeles că un magistrat a considerat că în conferinţa mea de presă am afectat justiţia, că aş fi dat date din dosar. (...) Domnul magistrat minte, îmi menţin integral declaraţia pe care am făcut-o atunci când am anunţat cererea de începere a anchetei penale pentru cei cinci foşti miniştri".

Preşedintele Băsescu a declarat că atunci când a spus că sunt foşti miniştri care nu sunt suspectaţi că au luat bani s-a referit la Daniel Funeriu şi la Valerian Vreme, arătând că asupra celorlalţi există suspiciunea de a fi primit foloase necuvenite, sub formă de bani sau obiecte.

Potrivit Agerpres, domnia sa a amintit că a declarat că Alexandru Bittner nu a fost anchetat şi nu a dat nicio declaraţie: "Îmi menţin declaraţia şi acest lucru nu scrie în dosar. Am răspuns doar unui joc care se făcea în mass-media de oameni mai mult sau mai puţin binevoitori, care voiau să protejeze pe adevăraţii denunţători, punând în spatele unuia care nici măcar nu a dat vreo declaraţie în acest dosar, că asta a fost una din liniile de falsificare a dezbaterii publice, au venit procurorii americani sau a venit FBI şi i-au pus în braţe declaraţiile lui Bittner. De fapt, era o grupare de politicieni şi ziarişti, care avea ca obiectiv să îi acopere pe cei care au făcut în fapt denunţurile. Nu spun că au făcut un lucru rău, dar acesta era obiectivul mutând totul la Bittner. Cu ce l-a deranjat pe domnul magistrat, că această informaţie nu exista în dosarul pe care eu l-am primit de la DNA?.

Preşedintele susţine că în ceea ce priveşte recuperarea sumelor indicate ca prejudiciu în dosar, parte din conturi sunt blocate în străinătate şi parte din oamenii care erau suspecţi a fi primit bani nu i-au primit încă. "Nicăieri nu veţi găsi în dosar o asemenea afirmaţie iar domnul magistrat trebuie să ştie că preşedintele nu are doar o sursă de informaţii. La mine se înnoadă multe alte informaţii. Eu am avut această informaţie din cu totul altă sursă iar în dosar nu va găsi această afirmaţie", a subliniat Băsescu.

Şeful statului a susţinut că împotriva sa s-a comis un abuz, arătând că în cazul în care acest fapt se va repeta, va reacţiona. Preşedintele Băsescu a completat că CSM măcar ar fi trebuit să-i ceară o argumentaţie respectivului magistrat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS