Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Preşedinţia Română a Consiliului UE a obţinut susţinerea pentru Directiva Gazelor Naturale

L.M.
Politică /

Anton Anton (Sursa foto: Twitter)

Anton Anton (Sursa foto: Twitter)

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a făcut un nou pas important pentru adoptarea Directivei Gazelor: Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre a aprobat acordul provizoriu obţinut de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene cu Parlamentul European. Următorul pas pentru adoptarea Directivei Gazelor naturale este votul în Parlamentul European.

"Sunt foarte mulţumit că am ajuns la un acord atât de repede. Acest acord elimină o lacuna din cadrul legislativ al UE în domeniul energiei şi va garanta o aplicare coerentă a normelor Uniunii Energetice în întreaga UE. Obţinerea celor două acorduri politice consecutive ne apropie de momentul adoptării Directivei Gazelor şi închiderii acestui dosar sub Preşedinţia română" a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, potrivit unui comunicat al Guvernului remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Revizuirea directivei privind Gazele Naturale este extrem de importantă pentru consolidarea securităţii energetice a Uniunii Europene. Preşedinţia României la Consiliul UE a avut un rol crucial în aceste negocieri care aduc garanţii că regulile Uniunii Energetice se vor aplica şi în cazul conductelor de gaze către şi din ţările terţe, se notează în comunicat.

Acest dosar se află în discuţii la nivel european de peste un an. Modificarea directivei a fost propusă de Comisia Europeană în noiembrie 2017, Parlamentul European adoptându-şi poziţia cu privire la dosar în aprilie 2018. Consiliul UE, sub Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, a ajuns la o poziţie comună pe data de 8 februarie 2019.

Modificarea directivei privind Gazele Naturale va face cadrul juridic al Uniunii Europene aplicabil în egală măsură pe tot teritoriul UE, va spori transparenţa şi va asigura certitudinea juridică atât pentru investitorii în infrastructura de gaz, cât şi pentru utilizatorii reţelelor, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sa intelegem ca Ordonanta 114 nu va mai aplica pretul obligatoriu pentru producatorii de gaz

    de 68 lei la furnizarile catre consumatorii casnici in perioda pana in 2020 ??? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS