Preţul aluminiului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani şi jumătate, din cauza sancţiunilor impuse de SUA grupului rus Rusal

M.D.
Internaţional /

Preţul aluminiului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani şi jumătate, din cauza sancţiunilor impuse de SUA grupului rus Rusal

Preţul aluminiului a atins luni, la Londra, cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani şi jumătate, continuând creşterea record înregistrată săptămâna trecută. Investitorii analizează posibilitatea ca grupul United Rusal să reducă producţia după excluderea sa de pe pieţele occidentale, în urma sancţiunilor americane, transmite Bloomberg.

Cotaţia aluminiului a avansat cu 5%, cea mai mare creştere după noiembrie 2011, şi a închis la 2.399 dolari tona, la bursa de metale din Londra. În timpul tranzacţiilor, preţul metalului a atins 2.403 dolari tona, cel mai ridicat nivel după septembrie 2011.

Săptămâna trecută, preţul aluminiului a urcat cu 12%, în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite unor oligarhi şi companii din Rusia, care au provocat unde de şoc în lanţul de aprovizionare cu metale la nivel global.

Companii mari, între care Rio Tinto Group şi Glencore, au declarat deja forţă majoră în cazul unora dintre contracte, în urma sancţiunilor, iar atenţia se îndreaptă acum către riscul ca Rusal să fie obligată să reducă producţia, ceea ce ar amplifica un deficit observat pe pieţe din afara Chinei.

Acţiunile Rusal au scăzut luni cu 30% la bursa din Hong Kong, după ce au pierdut jumătate din valoare săptămâna trecută, traderii şi analiştii analizând impactul sancţiunilor. Este probabil ca Rusal să aibă în vedere vânzarea produselor sale pe pieţe alternative din Orientul Mijlociu, Turcia şi China, pentru a compensa pierderea exporturilor către cumpărătorii occidentali, a spus Susan Bates, analist la Morgan Stanley.

Viitorul producătorilor de aluminiu ai Rusal din Irlanda şi Jamaica este pus sub semnul întrebării, în timp ce cumpărătorii caută alţi furnizori, a spus Bates.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo