Preţul porumbului, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime /

Administraţia americană preconizează că agricultorii din SUA îşi vor majora cu 4,1% randamentele din culturile de porumb.

Administraţia americană preconizează că agricultorii din SUA îşi vor majora cu 4,1% randamentele din culturile de porumb.

Cotaţia materiei agricole a scăzut sub 4 dolari/buşel, pe piaţa din SUA 

Preţul porumbului atingea circa 4 dolari/buşel ieri, pe piaţa americană, unde, săptămâna aceasta, a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, în baza aşteptărilor potrivit cărora recolta record din SUA - cel mai mare exportator mondial de profil - va alimenta livrările globale.

Cotaţia porumbului cu livrare în luna decembrie era ieri, la ora 07:31, la Chicago Board of Trade (CBOT), de 4,005 dolari/buşel (un buşel de porumb = 25,4 kilograme), după ce miercuri coborâse sub pragul de 4 dolari pentru prima oară după luna iulie 2010 (3,95 dolari buşelul). Preţul materiei agricole a scăzut timp de şapte zile la rând, pe piaţa americană.

Cotaţia porumbului a început să coboare luna aceasta în condiţiile în care agricultorii din Statele Unite s-au pregătit să strângă o recoltă record, iar stocurile de profil au depăşit aşteptările. Conform Departamentul Agriculturii din SUA (USDA), stocurile americane de porumb erau de 3,85 miliarde buşeli la începutul lunii iunie, în vreme ce aşteptările analiştilor arătau stocuri de 3,72 miliarde buşeli.

În luna iunie, USDA estima că producţia de porumb din SUA va totaliza 13,935 miliarde buşeli anul acesta. Autorităţile americane îşi vor actualiza estimările în acest sens la data de 11 iulie.

Conform previziunilor analiştilor, stocurile mondiale de porumb vor fi de 184,47 milioane de tone în acest an agricol, astfel că vor atinge cel mai ridicat nivel din 1999-2000 până în prezent. USDA estima, în iunie, că aceste stocuri vor însuma 182,65 milioane de tone.

Administraţia americană preconizează că agricultorii din SUA îşi vor majora cu 4,1% randamentele din culturile de porumb, la un maxim istoric de 165,3 buşeli/acru (un acru = 0,405 ha). La data de 6 iulie, USDA arăta că o proporţie de 75% din recolta de porumb din culturile principale ale SUA era în condiţie "bună" sau "excelentă".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS