Preţurile petrolului, la cel mai ridicat nivel după noiembrie 2018

M.I.
Internaţional /

Preţurile petrolului, la cel mai ridicat nivel după noiembrie 2018

Preţurile petrolului au urcat astăzi la cele mai ridicate niveluri atinse după noiembrie 2018, susţinute de reducerea livrărilor de către OPEC şi Rusia, sancţiunile Statelor Unite împotriva Iranului şi Venezuelei şi optimismul investitorilor că războiul comercial sino-american se va încheia în curând, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent este în urcare cu 41 de cenţi, respectiv cu 0,6%, la 66,66 dolari pe baril, dar în timpul tranzacţiilor a atins 66,78 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de după noiembrie 2018.

Preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) este în creştere cu 48 de cenţi, respectiv cu 0,9%, la 56,07 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor, petrolul WTI a atins la rândul său cel mai ridicat nivel de după noiembrie 2018, de 56,13 dolari pe baril.

Preţurile sunt susţinute de un declin al ofertei, ca urmare a reducerii livrărilor organizată de OPEC şi unii producători neafiliaţi, cum este Rusia. OPEC a convenit anul trecut să reducă livrările cu 1,2 milioane de barili pe zi, pentru a preveni o creştere prea mare a ofertei.

Alţi factori care susţin preţurile sunt sancţiunile americane împotriva Iranului şi Venezuelei, dar şi speranţele că Statele Unite şi China îşi vor rezolva în curând disputele comerciale, care au încetinit creşterea economiei mondiale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS