Prietenia franco-germană şi viitorul Europei

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Acum 56 de ani semnarea la Paris a unui tratat de prietenie între Franţa şi Germania era o ştire!! Era un subiect politic cu greutate! Era o brazdă adîncă trasă peste tranşeele ultimului război în care cele două puteri europene rivale se înfruntaseră pe viaţă şi pe moarte. Acum 56 de ani, semnătura Preşedintelui Franţei, Charles de Gaulle, şi cea a Cancelarului Germaniei Federale, Konrad Adenauer, puneau în mişcare "trenul franco-german". Cu Franţa, locomotivă politică, iar Germania tenderul furnizor de energie economică, vectorul care a pus în mişcare marele proiect european şi a desenat într-un fel sau altul, pentru două generaţii şi jumătate, parcursul istoric al lumii aflată de partea bună a Cortinei de Fier.

Cinci zeci şi şase de ani mai tîrziu, semnarea unui nou tratat de prietenie între Franţa şi Germania, de data aceas-ta la Aachen, este încă o ştire, dar nu mai pare, neapărat, un subiect politic cu greutate. De ce le trebuiau celor două ţări un nou tratat de prietenie? Prietenia care fusese stabilită acum jumătate de secol îmbătrînise? Se ofilise? Dădea semne de alzheimer? Ce aveau de făcut împreună cele două state şi nu puteau, dacă nu semnau acest nou tratat? Nimic! Absolut orice proiect de colaborare convenit între cele două părţi avea un cadru politic, suficient, fie în sistemul complex al relaţiilor bilaterale, fie, alternativ, în cel oferit de tratatele Uniunii Europene. Şi... atunci?

Soluţia simplu-expeditivă ar fi să căutăm răspunsul în pagina de ştiri a zilei. Macron, un Preşedinte aflat sub asaltul propriei societăţi, aşa cum de Gaulle avea să se afle în 1968, Merkel, un Cancelar care a semnat deja condica de ieşire din serviciul istoriei, fără ca vreo moştenire pozitivă, semnificativă politic, să-i poată fi atribuită. După trei mandate de Cancelar al Germaniei, nu te poţi resemna chiar atît de uşor cu lipsa de ecou şi marcă în viitorime. Doi "luzări" ai putea zice, ieşiţi împreună la vînătoare de "succesuri" diplomatice, fiecare din alte motive, dar amîndoi în căutarea disperată a unei îmbunătăţiri de rating politic! În aceeaşi cheie minoră, am putea da vina pe "diplomaţia fără conţinut", această minunată invenţie a celei de-a doua jumătăţi a secolului XX, care permite oamenilor politici proeminenţi să se facă a lucra, cînd, de fapt, îşi fac doar planul de plimbări cu alai, antren şi veselie pe tărîmurile fermecătoare ale mapamondului. Totul pe bani publici, se-nţelege!!! Tratate care nu "tratează" nimic, dar creează pentru un moment impresia de efervescenţă politică se semnează în lume cu sutele în fiecare an, doar că ele sunt de regulă apanajul statelor şi al diplomaţiilor mici care, oricum, nu au altceva de făcut, iar ceva trebuie să arate că fac! Parcă n-ar fi chiar cazul Franţei şi al Germaniei! Totuşi!

Nu ne rămîne decît să luăm în serios şi să încercăm a desluşi zisele sibilinice ale lui Heiko Maas, ministrul de externe al Germaniei: noul Tratat de prietenie franco-german este "un semnal pentru o schimbare strîns coordonată a Europei"; prin Tratatul de la Aachen, Germania şi Franţa "îşi aţintesc împreună privirile în viitor"; "punem prietenia noastră în slujba unei Europe puternice şi cu înaltă capacitate de negociere"; în sfîrşit, reînnoirea tratatului de prietenie dintre Franţa şi Germania este mijlocul prin care "soluţiile concrete ale unor probleme ale trecutului pot deveni repere ale unei Europe unite".

Rostul fundamental al "tratatelor de prietenie" este fie acela de a "trece cu buretele" peste un trecut care împiedică cooperarea dezvoltată a părţilor, fie acela de a aduce părţile în postura de cooperare şi sprijin reciproc pentru eventualitatea cea mai rea, aceea a înfruntării unei ameninţări care îşi accelerează drumul către actualizare sau stă deja să nască un conflict deschis. Cum Franţa şi Germania nu mai au de depăşit moştenirea vreunui conflict recent, nu ne rămîne decît cea de a doua linie de explicaţie. Uitîndu-se ele împreună în viitor, după cum ne spune Maas, cele două ţări văd adunîndu-se norii unei furtuni pentru care consideră, încă de pe acum, că ar fi mai bine să se pregătească împreună şi pe care ar fi mai sigur să o treacă, ajutîndu-se una pe cealaltă. Iar norii se adună, din păcate pentru Europa, atît dinspre răsărit, cît şi dinspre apus!

La răsărit, jocurile Rusiei pentru recuperarea sau distrugerea Ucrainei şi, respectiv, pentru extinderea zonelor de influenţă în occidentul Europei calcă deja pe linia subţire care desparte pacea de război. Uitaţi de farafastîcurile tip "război hibrid", război local", "operaţiuni limitate" şi alte invenţii propagandistic-academicoide menite să-i orbească doar pe cei ce refuză să vadă faptul, altfel, evident, acela că dincolo de tărîmul păcii nu există decît un singur loc, pustiul războiului, oricum l-ai numi.

La apus, ostilitatea americană faţă de proiectul "Europa unită" nu mai este un secret pentru nimeni, iar aceas-tă atitudine nu mai acoperă doar părţi relativ restrînse ale spectrului politic de pe celălalt mal al Atlanticului, ci zone extinse ale mainstream-ului. În plus, angajamentele americane pentru securitatea Europei care poartă sigla NATO sunt tot mai des şi mai profund relativizate, nu doar de "erorile" sau "scăpările de limbaj" repetate ale Preşedintelui Trump, ci şi de schimbarea dramatică de perspectivă, care alimentează teza potrivit căreia Europa, mai ales Germania, nu face suficiente eforturi (sacrificii!) financiar-economice, pentru propria securitate. Mesajul livrat fără menajamente de actuala administraţie Trump exprimă o stare de spirit mult mai larg împărtăşită de elita politică americană: "ne-am săturat să plătim pentru a asigura Europei liniştea în umbra căreia s-a transformat, economic şi politic, într-un tigru ce vînează acerb interesele şi «teritoriile» rezervate ale Statelor Unite!" Ceea ce acum două decenii părea o imposibilitate absolută, slăbirea pînă la irelevanţă a NATO, la limită desfiinţării sale, ori înlocuirea cu o alianţă europeană care îi exclude pe americani, se discută astăzi pe ambele maluri ale Atlanticului, cu creionul şi hîrtia în faţă, adică elaborînd scenarii şi planuri de contingenţă detaliate.

Cu siguraţă norii se adună! Dacă va fi furtună sau nu, încă nu ştie nimeni. Dacă pentru toate aceste eventualităţi vrăjmaşe, reafirmata şi reîntărita prin tratate prietenie franco-germană ori eventuala finalizare a proiectului "Statele Unite ale Europei", reprezintă remediul eficient, este cît se poate de nesigur. Singurul lucru cert este acela că istoria Europei pare aşezată pe drumuri pentru care nu este pregătită suficient, după cum nu a fost niciodată, în marile ei momente de răscruce.

Opinia Cititorului ( 54 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ceea ce acum două decenii părea o imposibilitate absolută, slăbirea pînă la irelevanţă a NATO, la limită desfiinţării sale, ori înlocuirea cu o alianţă europeană care îi exclude pe americani, se discută astăzi pe ambele maluri ale Atlanticului, cu creionul şi hîrtia în faţă, adică elaborînd scenarii şi planuri de contingenţă detaliate.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Uniunea Ruropeana ar putea inlocui in viitor si ONU, nu doar NATO...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Va trebui sa lucram impreuna, pentru pace si echilibru, sa ne daruim in intregime mintea si inima pentru a putea confrunta partea cealalta si pentru a conserva viata. Meditatia e importanta dar si actiunea politica, cu respect pentru Pamant. Trebuie sa respectam diferentele dar sa ne straduim pentru unitate.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   People helping people principle! In all areas!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cooperative security for cooperative society! New cooperative relation al international level!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   America a votat pt a ramane in NATO... ieri dupa demisia insarcinatului cu afaceri europene.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   The supreme need of humanity is cooperation and reciprocity. The stronger the ties of fellowship and solidarity amongst men, the greater will be the power of constructiveness and accomplishment in all the planes of human activity. Without cooperation and reciprocal attitude the individual member of human society remains self-centered, uninspired by altruistic purposes, limited and solitary in development like the animal and plant organisms of the lower kingdoms. The lower creatures are not in need of cooperation and reciprocity. A tree can live solitary and alone, but this is impossible for man without retrogression. Therefore, every cooperative attitude and activity of human life is praiseworthy and foreintended by the will of God. – Abdu’l-Baha, The Promulgation of Universal Peace, p. 337

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cei născuți pe 11 sunt dintre "cei aleși". Se disting prin însușiri aparte, precum: vocație, iluminare, inspirație, intuiție, imaginație, abnegație. Sunt niște idealiști cu un destin deseori special, călăuzit de puterea convingerilor și marcat frecvent de un talent timpuriu, de o revelație sau de chemarea unei misiuni. Au forță morală, sunt înțelepți și diplomați. Le place studiul. Uneori au o percepție atât de ascuțită, încât poate duce la apariția unor manifestări parapsihice.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Uitîndu-se ele împreună în viitor, după cum ne spune Maas, cele două ţări văd adunîndu-se norii unei furtuni pentru care consideră, încă de pe acum, că ar fi mai bine să se pregătească împreună şi pe care ar fi mai sigur să o treacă, ajutîndu-se una pe cealaltă

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. eventuala finalizare a proiectului "Statele Unite ale Europei"

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Întrebarea este dacă „Statele Unite ale Europei“ este soluţia panaceu şi finală la criza actuală şi la cele care se anunţă? Pentru a răspunde la această întrebare ar trebui să analizăm ideea de unitate europeană în diacronie, apoi pe cea de criză în sincronie şi ulterior să stabilim relaţia dintre şi eventual posibile scenarii legate de soluţionarea actualei crize.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Imediat după primul război mondial problema organizării Europei în calitate de continent, de regiune a lumii, începe să fie limpede percepută. În acest context apar două concepţii privind construcţia Europei:

   simpla cooperare care să menajeze suveranităţile statale existente; 

   depăşire a suveranităţilor printr-un proces de unificare, de „integrare” a Europei. 

   A doua concepţie, în mod deschis federalistă, este susţinută mai ales de autori care nu sunt decât simple persoane private. 

   Contele Coudenhove-Kalergi, născut la Tokyo, în 1894, dintr-un tată ambasador al Austro-Ungariei şi o mamă japoneză, devenit cetăţean al tinerei Republici Cehoslovace după Tratatul de la Saint-Germain, publica la Viena, în 1922, manifestul „Paneuropa” în care arată: „Problema Europei se reduce la două cuvinte: unificare sau prăbuşire”1.Viziunea sa asupra unei Europe unite a expus-o pentru prima oară în articolul " Paneuropa - o propunere", care la 15.11.1922 a apărut mai întâi la Berlin în "Vossischen Zeitung” şi două zile mai târziu în publicaţia vieneză „Neue Freie Presse“. In 1923 scrie la castelul Würting din Oberösterreich/Austria Superioară, cartea sa programatică „Pan-Europa“, al cărei conţinut avea să devină tema vieţii lui. Nu era vorba de o cuvântare academică, nici de o scriere inspirată pentru politicieni, ci de startul unei mişcări de masă: „Această carte este destinată să trezească o mare mişcare politică, care dormitează în toate popoarele Europei", spune el în prefaţă. Coudenhove-Kalergi era convins că decăderea Europei nu avea cauze biologice, ci doar politice: „Nu popoarele Europei sunt senile - ci numai sistemul lor politic. Schimbarea radicală a acestuia poate şi trebuie să conducă la vindecarea completă a continentului bolnav." El analizează prezentul european în context internaţional şi cere unificarea Europei ca strategie de supravieţuire. „Problema Europei va fi mai întâi rezolvată printr-o unificare a popoarelor sale. Această unificare se va produce fie voluntar prin construirea unei uniuni paneuropene a ţărilor, fie forţat printr-o cucerire rusească.“  

   Viitorul Europei după cel de-al doilea Război Mondial se vedea diferit dacă era privit din perspective diferite, cea a Superputerilor, a statelor Naţiune şi a “Europenilor”: 

   a. ch arles de Gaulle, Preşedinte francez după Război, era exponentul perspectivei statale. Viziunea sa asupra Europei era tradiţională sub mai multe aspecte: el a analizat al Doilea Război Mondial, ca pe unul dintr-o serie lungă de războaie hegemonice din Europa; victoria aliaţilor, ca una din coaliţiile care întotdeauna au desfiinţat ambiţiile unei puteri hegemonice europene. Noile Superputeri nu jucau un rol în reflecţiile sale, el insista asupra restaurării suveranităţii naţionale. Proiectul său pentru Europa era un sistem de state naţionale suverane, fortificate şi centralizate, cooperând, dar nu integrând, şi dotate cu mijloace militare pentru descurajare reciprocă la nivel naţional. 

   b. Uniunea Sovietică (Stalin) a impus o hegemonie brutală în partea de est a continentului European, anulând suveranitatea naţională şi integrând aceste ţări în blocul comunist. Dar, chiar SUA, în special prin Planul Marshall (1947), au urmărit nu numai scopuri umanitare, ci şi interesele americane legate de securitate, prin blocarea drumului spre comunism, prin formarea unei structuri de integrare Vest-Europene (OEEC – Organization for European Economic Co-operation). Americanii vedeau Europa ca parte a unui proiect mondial, al “Lumii libere” în luptă cu expansionismul sovietic. Abordarea lor liberală era (1) să ofere ajutor economic, care ar (2) fi dus la condiţii sociale sănătoase şi ar fi evitat orice fel de nelinişti sociale şi pericolul comunismului şi în final, (3) ar fi iniţiat şi fortificat instituţiile democratice. 

   c. “Europenii” nu dispuneau de structuri publice existente şi se exprimau în primul rând în cadrul mişcărilor Societăţii Civile. Viziunea lor despre noua Europă era formată din independenţa externă şi respectul intern pentru diversitate. Ambele sarcini istorice invitau la unificare în formă federală - numai o Europă unită putea rezista presiunii Superputerilor, asigura pacea între naţiunile europene şi garanta diversitatea lor culturală. Unitatea era înţeleasă ca o condiţie pentru diversitate. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... era o stire ... catolici chinezi ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Interesant.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Situatia prezenta e diferita de cea post-belica? De ce se doreste desfiintarea proiectului european de la vest si est?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu..e o invitatie la reflectie! Criza acruala are nevoie de schimbari interioare, spirituale, de creare a unei culturi cooperatice baza pt o civilizatie de tip l si apoi de tip ll.?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Statele Unite ale Europei si apoi Statele Unite ale Terrei, aceasta este directia celui de-al 5-lea Soare, asociata cu eterul- mediul in care energia fiinteaza si se manifesta. In contextul eteric e posibila o fuziune inaltaroare a polaritatilor, a intunericului cu lumina din oameni. Trebuie sa facem schimbari si sa-i alegem pe cei care ne reprezinta dintre oamenii care inteleg ce se intampla si care intreprind actiuni politice cu respect pentru fiintele Planetei si Planeta ca tot, ca fiinta vie!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Iubirea, respectul, toleranta, a imparti cu altii, recunostinta, iertarea. Sa aprindem o lumanare bleu si in liniste sa ne gandim pentru un minut la pace si eliminarea cuvantului si a realitatii razboi din minti si realitate. Spune-i flacarii de la lumanarea ta intentia ta si trimite lumina catre liderii care au puterea de razboi sau pace!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Lumea se afla in pragul unui colaps economic, social si politic care genereaza haos si violenta. O lume creata de noi si care acumse prabuseste. Pentru a intelege motivele prabusirii lucrurile trebuie privite sistemuc ca in nedicina holistica, in care pacientul e vazut la un tot, nu doar ca un trup. Cu pasi repezi pas carre pragulcritic datorita modului in care omul distruge natura, apa, pamantul si arrul iar distrugerea devine ireversebila iarnediy improoriu sustinerii civilizatiei omenesti. Acelasi lycru se poate soune despre resursele planetei, care au atins lumuta sustinerii populatiei! Colapsullumii financiare este deja vizibil iar cel sicial e previzivik: populatia tarilor sarace, muritorii de fiame va fi in 2050 de 2 miliarde. Criza prin care teece imenirea este una spirituala, interioara, psihologica dar care a generat o criza exterioara, incat pune in pericl existenta noastra ca specie. Umanitatea aflata in criza isi dustruge casa si inteebarea este daca ne vom da seama la timp! Una dintrw transformarile fundamentale prin care trecem este una de viziune. Stiinta tinde sa se opuna spiritualitatii, considerata ca fiind de nedovedit, pentru ca se bazeaza pe perceptia subiectiva. Subiectivitatea nu era luata in considerare, neputand fi madurata. Siibta incepe sa descopere ca subiectivitatea creeeaza universulla propriu. Lumea creata are atributele stiintei clasice , mecanice. Este o lume rece, calculata, dura, guvernata de legi inguste, oamenii sunt considerati corpuri izolate, lume din care am exclus orice principiu mai inalt, ca de pulda Dumnezeu, a fist exclus. Suntemsinguri iar consecibta e frica. Compensam fruca in fata Unui Univers urias si gol, prin consumul compulsiv, prin a avea, a face. Tratam planeta.. asa cum ne tratam pe noi insine si pe ceilalti ca pe ceva care trebuie supus, invins, expliatar, conteolat si chiar ucis daca e nevoue, pentru satisfacerea nevoilor.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Unification of the whole of mankind is the hall-mark of the stage which human society is now approaching. Unity of family, of tribe, of city-state, and nation have been successively attempted and fully established. World unity is the goal towards which a harassed humanity is striving. Nation-building has come to an end. The anarchy inherent in state sovereignty is moving towards a climax. A world, growing to maturity, must abandon this fetish, recognize the oneness and wholeness of human relationships, and establish once for all the machinery that can best incarnate this fundamental principle of its life …

   A world federal system, ruling the whole earth and exercising unchallengeable authority over its unimaginably vast resources, blending and embodying the ideals of both the East and the West, liberated fr om the curse of war and its miseries, and bent on the exploitation of all the available sources of energy on the surface of the planet, a system in which Force is made the servant of Justice, whose life is sustained by its universal recognition of one God and by its allegiance to one common Revelation—such is the goal towards which humanity, impelled by the unifying forces of life, is moving. – Shoghi Effendi, The World Order of Baha’u’llah, pp. 202-204. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Domnul Iohannis si restu' nu eru în plus când s-a semnat tratatul franco-"nemțăsc" ?

  Îl putem considera pe domnul Iohannis acolo ca pe un cățel care nu prinde blidu' de la frați lui i'€uropeni ? 

  Cel mai bogat continent să fure sacu' moșului cu autostrăzi ? 

  Vin cică alegeri pentru europarlamentare pe cine si di' ce sa votăm? 

  SUE nu se pot hotărâ la o monedă, limbă, lege?

  Brexit fără exit a creat mințile Oxfordine? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Pilonul European al drepturilor sociale având în centru securitatea umană a cetățeanului european,dezvoltarea durabilă și guvernanța umanistă, consecință cu prioritate maximă a Brexit-ului

  Acordare Venit general garantata neconditionat , vezi modelul Italiei. 

  OBIECTIV GENERAL 

  - Intărirea identității europene prin introducerea aspectului comunitar european in cultură, educație, formare profesională și ocupare , consecință cu prioritate maximă a Brexit-ului 

  Motivare 

  Întrucât, în mod îngrijorător, extremismul pare a căpăta amploare în Europa, sporirea vizibilității numeroaselor beneficii ale Europei în satele, orașele și regiunile noastre este cel mai bun mod de a combate intoleranța, egoismul și forțele de autodistrugere pe care le generează extremismul. 

  Extinderea domeniului de aplicare al actualului Fond european de ajustare la globalizare astfel încât acesta să sprijine, de exemplu, strategiile de reconversie ale regiunilor; prin rezervarea unei sume nealocate de finanțare care va fi mobilizată pentru evoluții neprevăzute, prin crearea unui set unic de reguli pentru finanțare sau chiar prin creșterea cofinanțării europene pentru a stimula asumarea responsabilității in domeniul educatíei pentru preventie in sanatate si formarii profesionale in domeniul preventiei in sanatate la nivel european. 

  Guvernanta europeana/globala pentru dezvoltare si securitate umana reprezinta element esential pentru o pace structurala pe continent si in lume in scopul evitarii exit-urilor Europene 

  Securitatea individuală nu mai poate fi satisfacută numai prin măsuri militare; este necesară o înţelegere multidimensională. 

  Securitatea umană este dificil de realizat în sistemul internaţional existent, dominat în special de state suverane. Un sistem axat pe state nu poate asigura securitatea şi bunăstarea. Statele-naţiuni riscă să-şi piardă suveranitatea externă şi internă. Conform logicii noastre privind securitatea umană, statele-naţiuni trebuie sâ-şi reordoneze priorităţile; problema este: după ce criterii? Acestea ar putea fi: suveranitatea persoanei umane, participarea la luarea deciziilor şi răspunsul la necesităţile umane neîndeplinite. 

  Obiective specifice 

  I. Să integrăm conceptului de dezvoltare durabilă în toate politicile europene și extinderea domeniilor acestui concept și la cultură  

  Așadar conceptul de dezvoltare durabila va avea 4 componente, dezvoltare economica, sociala de mediu și culturală. Se va pune accent pe dezvoltarea socială și ecologică prin asigurarea securității umane cu cele 7 componente 

  -securitate economică, socială, de mediu, comunitară, politică, alimentară în toate domeniile sectoriale, 

  luând în considerare Strategia UE de dezvoltare durabilă (SDD a UE),cu cele şapte provocări cheie: 

  ?Schimbări climatice şi energie curată 

  ?Transport durabil 

  ?Consumul şi producţia durabile 

  ?Conservarea şi gestionarea resurselor naturale 

  ?Sănătatea publică 

  ?Incluziunea socială, demografia si migraţia 

  ?Sărăcia globală şi dezvoltarea durabilă 

  După exemplul Programului Operațional PO CU care va trebui să sprijine trecerea la o economie verde, prin intervenţii soft care se concentrează pe formarea profesională în domeniile dezvoltării durabile. 

  Motivare 

  Intro ducerea lui in cultură, în învățământul de toate gradele și formare profesională la nivel european in scopul creerii de locuri de munca verzi 

  Educația Verde constituie dezvoltarea conștiinței și a responsabilității elevilor și cursanților cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și implicit a sănătății lor. Se poate vedea un progres în ceea ce privește educația nonformală, care oferă o altfel de educație prin dobândirea unor cunoștințe noi, a unor aptitudini și abilități noi prin activități interactive, jocuri de rol, de improvizație și dezbateri. În acest context, însuşirea de către preșcolari,elevi studenti, cursanți a unei conduite ecologice în spiritul protejării sănătații și a mediului din care fac parte devine o necesitate, depăşind statutul de teorie cunoscută şi transformându-se în practică - una care va conduce la crearea unui mediu sănătos. 

  II. Să integrăm conceptului de securitate umană în cadrul acestui concept de dezvoltare durabilă prin pregătirea curriculumurilor pentru profesii verzi, pentru locuri de muncă verzi și egalitate de șanse a generațiilor viitoare, pentru afaceri verzi care să asigure securitatea ființei umane, securitatea socială, economică, medicală, ecologică, comunitară, politică, depăşind statutul de teorie cunoscută şi transformându-se în practică - una care va conduce la crearea unei abordări integrate, a securității ființei umane, în care accentul să fie pus pe prevenție. 

  Motivare 

  Schimbarea structurală la nivelul sistemului internaţional, precum globalizarea şi sfârşitul Războiului Rece are impact asupra Agendei Securităţii, prin căutarea tuturor tipurilor de ameninţări ignorate legate de securitate în Europa de după Războiul Rece, din punct de vedere feminist: foamete, boli, analfabetism, abuz de persoane şi exploatare, poluare a aerului şi a apei, schimbări climatice şi, în special, şomaj. Astfel conceptul comprehensiv al securităţii reprezintă o mare provocare pentru state şi alte instituţii existente. Acest tip de provocare constă într-o nouă legătură între ameninţările politice, de securitate şi economice care au schimbat capacitatea statului de a percepe şi a răspunde noilor tipuri de provocări şi nevoile pentru acţiune de pe o parte şi în provocarea instituţională legată de competenţa instituţiilor existente pentru acţiune internaţională pe de altă parte şi, în sfârşit, pentru potenţialul de coordonare între state şi alte forţe non-statale (transnaţionale şi subnaţionale). 

  Ce înseamnă exact termenul de securitate umană şi de ce este aşa importantă securitatea umană într-un scenariu optimist de integrare. Ce este securitatea umană? 

  «Există două aspecte ale securităţii umane – eliberarea de frică şi eliberarea de lipsuri. Eliberarea de lipsuri nu este cu nimic mai puţin importantă decât eliberarea de frică, deoarece obiectivele acesteia constau în asigurarea supravieţuirii şi demnităţii indivizilor ca fiinţe umane. În raportul asupra dezvoltării UNDP 1994 s-a discutat conceptul de securitate umană şi s-au identificat şapte principale categorii de securitate umană – securitate economică (sau eliberarea de sărăcie); securitatea alimentară (eliberarea de foame); securitatea sănătăţii (eliberarea de boală); securitatea mediului (disponibilitatea apei curate şi a aerului curat, de exemplu); securitatea personală (eliberarea de violenţă, crimă, droguri); securitatea comunităţii (libertatea de a participa la viaţa de familie şi a unui grup etnic) şi securitatea politică (libertatea de exercitare a drepturilor fundamentale ale omului)». 

  Acest obiectiv implica abordare integrată a educației și formării prin programe și proiecte multifond integrate în care să se pună laolaltă toate instrumentele financiare existe la nivel internațional, european și național.Crearea de locuri de muncă prin aceste programe și proiecte integrate elimină riscul pregătirii de șomeri cu înalte diplome.  

  Asigurarea securității umane implică un obiectiv operațional care dă răspuns multor probleme. 

  -Să se Introducă un venit global european garantat, după modelul Finlandei, mai nou Italiei și permanentizarea lui în contextul robotizării și tehnologizării Europei, care poate să ofere timp pentru dezvoltare personală, pentru familie pentru dezvoltare comunitară. Acest venit global garantat european finanțat de BCE poate fi suplimentat cu venituri din alte activități lucrative inovatoare. 

  Dau doar câteva exemple de valoare adaugată adusă de integrarea acestui concept. 

  1. Job-uri verzi în toate sectoarele de activitate, inclusiv în domeniul prevenției în sănătate, prevenirii conflictelor/ mediator pentru prevenirea conflictelor, expert egalitate de șanse. 

  2.Afaceri verzi în domeniul protecției mediului și a sănătății a site/urilor Natura 2000 prin exploatarea produselor eco care să aibă pe eticheta specificată calitatea nutrițională 

  3.Ecoturism/ ghidărie, turism medical. valorificarea potențialului turistic și medical românesc și european și punerea în valoare a etno/medicinei 

   

   

  III. Să se integreze conceptului de guvernanță umanistă în curiculumul tuturor materiilor, prin care educăm viitoarele generații în spiritul cetățeniei active, a democrației participative pentru capacitarea tinerilor să se implice în formularea tuturor strategiilor integrate și a politicilor locale, regionale și europene. Democraţia adevărată se caracterizează prin procese orizontale peste un spectru larg de relaţii, în contrast cu democraţiile parlamentare bazate pe ierarhii verticale. 

  Propun sa se generalizeze DLRC/Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii prin: 

  - Strategii de dezvoltare locală elaborate la nivelul comunităţii pentru 

  reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie 

  şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (rome şi non 

  -rome) cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii roma, prin 

  implementarea de măsuri/ operaţiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC astfel încât să se abordeze integrat proiectele trecând de la finanțare monofond la finanțare multifond. 

  Aceasta modalitate de abordare integrată și multifond va asigura acțiuni mixte. 

   

  Intervențiile finanțate prin alte programe operaționale, cum ar fi Programul Operațional Regional,Programul Național de Dezvoltare Rurală sau Programul Operațional Competitivitate și PO 

  Capacitate Administrativă, ar putea maximiza efectul acțiunilor  

  POCU, de exemplu. 

  In ansamblu, guvernanţa umanistă accentuează criteriile axate pe oameni, cuantificate ca declin al sărăciei, violenţei şi poluării şi prin aderarea crescândă la drepturile omului şi la practicile constituţionale, în special în raport cu segmentele vulnerabile ale societăţii, ca şi prin abateri axiologice de la conceptele materialiste/consumeriste şi patriarhale la implinire umană. Perspectivele de guvernanţă umanistă pun accentual pe responsabilitatea elitelor şi participarea popoarelor lumii şi reprezentanţilor aleşi direcţi ai acestora. Este necesar să se exploreze sensul guvernanţei umaniste într-o serie de contexte conceptuale şi politice. 

  In concluzie misiunea președintiei României la Consiliul de Miniștri Europa trebuie să fie promovarea unui model de guvernanţă umanistă globală pentru securitate umană in general și medicală în special, prin integrarea conceptului de dezvoltare durabilă în toate politciile europene și prioritățile președinției, deoarece Carta Albă privind Guvernanţa şi Strategia pentru dezvoltare durabilă a UE arată clar semnale ale acestei voinţe politice. Europa are valori umaniste, capacităţi materiale şi instituţii pentru a găsi soluţii la nivel mondial, ca un răspuns soft, feminin la paradoxul democraţiei (răspândirea democraţiei într-un mod foarte nedemocratic) şi dilema securităţii. Întrebarea este cum să faci aceşti actori să lucreze împreună, ţinând cont de interesele lor divergente. Soluţia este să găseşti valorile, care sunt comune tuturor actorilor, cum sunt dezvoltarea umană durabilă, inclusiv pieţe umane şi securitate umană. 

  Un salt de la logica orizontală a Stângii şi Dreptei la logica comună verticală a ecologiei, feminismului şi dezvoltării durabile, echitabile şi democratice se desfăşoară deja în discursul teoretic. Dezvoltarea nu se referă la sprijinirea câtorva oameni să se îmbogăţească sau la crearea câtorva industrii protejate fără ţel, de care să beneficieze numai elita ţării, numai bogaţii din mediul urban şi lăsarea sărăcimii din mediul rural în mizeria ei. Dezvoltarea durabilă umană se referă la transformarea societăţilor, îmbunătăţirea vieţii săracilor, dând fiecăruia o şansă la succes şi acces la sistemul de sănătate şi la educaţie. Acest gen de dezvoltare nu va avea loc dacă numai câţiva oameni dictează politicile pe care trebuie să le urmeze o ţară. Asigurarea că se iau decizii democratice înseamnă asigurarea că o gamă largă de economişti, oficiali şi experţi din Ţările Europei Centrale şi de Răsărit sunt implicaţi activ în dezbatere pentru un nou model de guvernanţă umană globală. Mai înseamnă că trebuie să existe o largă participare a societăţii civile dincolo de experţi şi politicieni, astfel încât să se ajungă la democratizarea actualei geo-guvernanţe. 

  Aşadar este nevoie de un salt calitativ la nivel de discurs teoretic pentru a se putea trece de la paradigma geopoliticii la paradigma guvernanţei umaniste în procesul de integrare europeană şi mondială bazat pe concepte cum sunt cele prezentate anterior: dezvoltare durabilă, guvernanţă umanistă şi securitate umană. 

  Salomeea Romanescu 

  Sindicatul Consilierilor pentru Afaceri Europene  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Civilizatie de tip I este solutia la criza actuala planetara...daca doriti va pot da detalii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ipoteza este ca o omenire care a trecut la stadiul constiintei de grup superioare, conform Civilizatiei de tip I, nu ar avea nici probleme de mediy, nici lipsa de energie... nu ar avea motiv pt razboi, deoarece ar avea control natural si firesc asupra tuturor energiilor si proceselor de pe intreaga planeta. Aceasta include si un control asupra eventualelor catastrofe! Iar o Civilizatie de tipul Ii ar putea putea avea control asupra energiilor din intreaga ei galaxie.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Trebuie reformat totul, lumea business-ului bazata pe exploatarea bebuneasca a trsurselor si pe supra-productie, politicile industriale care conduc la drzastru ecologic, la incalzire globala si la cresterea periculoasa a oceanului planetar!Politicile economice internationale care au fragmentat lumea in prea saraci si prea bogati, care au condus la mase imense de emigrantu care fug de foame si de epidemii, de catastrofe ecologice sau militare. Politicile militare care consuma resurse inimaginabile in folosul unir structuri financiare!!! Asta arata ca ne indreptam catre cea mai mare transformare din istoria omenirii. Si daca nu vrem sa nu disparem, sa continuam sa existam pe terra si sa ne dezvoltam trebuie sa reanalizam notiunile de univers, fiinta imana, progres si dezvoltare. E tarziy ar trebuie sa aflam cine suntem.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Stadiul actual este unul materialist, orientat catre consum, care se crede auto-suficient, dar a carui lege fundamentala este cresterea nelimitata, caci nu intelege si nu se preocupa de context, de restul universului. Este un stadiu egoist, limitat, agresiv si asta se reflecta in tot ceea ce facem. Trebuie sa depasim constiinta de sine, trebuie sa vorbim de o constiinta cosmica. Suntem manifestari ale constiintei, care este esenta universilui, principiul organizator care se afla in spatele aparitiei formei materiale.Noi nu suntem fiinte separate unele de altele, co comunicam intre noi si cu Universul pe niveluri infinit de complexe, pe care abia acum incepem sa le intelegem.Universul este viu, constient si ca ceea ce sintem noi azi este mai mult decat a crezut stiinta mecanicista. Urmatorul stadiu al umanitatii ar fi cel al constiintei trezite, iluminate. O lume care ar reflecta un asrmenea jivel de constiinta ar fi o lume total diferita. Sa facem comparatie cu modul in care se comporta celulele canceroase fata de corpul pe care il paraziteaza. Celulele canceroase nu se preocipa decat de ele nu si de rest, cresc fara limita, precum concernele multinationale distrug totul in cale, exact precum sistemele noastre economice, politice si militare. Ele sfarsesc prin amuri odata cu trupul secatuit. O lume noua, cladita de un nou nivel de constiinta, ar fi cladita pe respectul fata de celalalt si fata de univers, care este viu, o lume ecologica, ale carei sisteme sunt orientate catee natura, catre a simti mai mult decat catre a avea si a face, in care celalaltnu mai este perceput ca adversar ci ca partener. Este o lume in care umanitatea teaieste in armonie cu mediyl, constienta ca este parte a iniversului viu. O alta privire asuprauniversului genereaza un alt del de stiinta, un alt fel demedicina, un alt fel de invatamant, de relatii sociale.Important este ca schimbarea a inceput deja!....

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Evenimentele astronomice sunt intr-o relatie profunda cu evenimentele interioare ale constiintei omenesti individuale si colective.suferinta vine din modul de a percepe iniversil. Trairea unei expansiuni a constiintei conduce frecvent la transformari profunde ale individului, la reducerea agresivitatii, la cresterea intelegerii, a compasiunii si a tolerantei, dar mai ales la la cresterea capacitatii de a bucura de viata. Cu cat bucuria de a teai creste cuatat scade credinta ca trebuie sa ai din ce mai mult si apare spiritualitatea de natura universala bazata pe ideea ca toata creatia e un tot format prin legatura profunda cu alti oameni, cu alte specii, cu natura si cu inteegul univers. Nu am nici o indoiala ca aceasta teansformare este nu numai posibila dar inerenta. Suntem condamnati sa ne intoarcem la Adevar!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Multi iamenu realizeaza esecul filozofiei de viata urmata si cauta o alternativa spirituala, care echivaleaza cu o intoarcere acasa, dupa o lunga ratacire.Am fost invatati ca trebuie sa facem ceva ca sa fim fericiti, sa indeplinim ceva, savanamceva, saavem ceva, un ibiect, o pozitie sociala, un partener anume, asadar fericirea este mereu in exterior si in viitor. Este o strategie perdanta pentru ca nu ne aduce tit ceea ce ne dorim...solutia este sa intoarcerea catre meditatie, carre spiritualitate, carre credinta, catremedicina naturista si holistica, interes imens catee psihologia transpersonala. Onenirea pare ca face singura acest pas. Pentru fiecare vine timpul sa privim in interior cu onestitate atunci cand simtim criza, care este semnul transformarii, ceva trebuie sa moara, pentru ca apoi sa renasca la nivel individual dar si planetar.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Pe masura ce acest proces numit Ascensiune are loc, adica ridicarea frecventelor de vibratii specifice, prin urmare intrwgul corp va avea o frecventa rezonanta mai inalta, intreaga fiinta e pregatita pentru a face fata tranzitiei Irmarea cresterii frecventei specifice, este folisirea inei parti mult mai importante din creier. Se stie azi ca omul obisnuit nu foloseste mai mult de 10 la suta din intrwg potentialul creieruluu, astfel ca pemadura ce se realizeaza Ascensiunea, vir deveni operationale anumite zone din creier care au fost inactive timp de multe mileniu si care nu sunt raspunzatoare de modul rational de gandire ci de cel intuitiv si subtil de intelegere si actiune superioara.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Socrates - Adevarata cunoastere este gratuita. Este codificata in AND-ul tau. Tot ceea ce ai nevoie se gaseste inauntrul tau.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Hipercomunicarea în acest moment înseamnă ceva cu totul diferit: cercetătorii spun că dacă oamenii (care dispun de o conştiinţă individuală) îşi vor regăsi accesul la conştiinta de grup, vor avea atunci puteri de creaţie supraumane cu care vor putea să modeleze întreaga viaţă de pe planetă. Cert este că omenirea se îndreaptă evident spre o astfel de conştiinţă de grup superioară.

  Se estimeaza ca 50 % din copiii care se nasc acum vor avea mari probleme la şcoală. Ei sunt cunoscuţi sub numele de "copii indigo" datorită aurei lor de această culoare, care indică o înaltă conştiinţă şi o puritate exemplară.  

  In acelaşi timp, se nasc din ce în ce mai multi copii cu puteri de clarviziune (conform cărţii "Copii indigo din China" de Paul Dong). Aceşti copii ne învaţă pe noi, adulţii, ce înseamnă conştiinţa de grup superioară, prin exemplul personal. De exemplu, clima nu poate fi influenţată de un singur om, de regulă. Insă poate fi iunfluenţată de o conştiinţă de grup - nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influenţată de frecvenţele proprii de rezonanţă ale Pamântului, aşa-numitele frecvenţe Schumann. Dar acestea sunt exact aceleaşi frecvenţe care sunt produse în creierul nostru, iar atunci când mai mulţi oameni acţionează în sincronicitate, la unison, se formează un efect similar luminii laser - acela de manifestare "în aceeaşi fază".  

  Cercetatorii conştiinţei de grup au formulat teoria "Civilizaţiei de tip I". O omenire care a trecut la stadiul conştiinţei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu şi nici lipsă de energie. Pentru că ar avea un control natural şi firesc asupra tuturor energiilor şi proceselor de pe întreaga planetă. Aceasta include şi un control asupra eventualelor catastrofe! Iar o "Civilizație de tipul II" ar putea avea control asupra energiilor din întreaga ei galaxie.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Primul stadiu este denumit "iniţierea". Este vorba de începutul folosirii intenţionate a conştiinţei în afara corpului fizic. Odată cu acest proces apare şi conştientizarea celorlalte forme de realitate. A doua fază este "comuniunea". Este vorba despre o adevarată interacţiune şi comunicare directă (non-verbală) în celelalte realităţi dimensionale. Cel mai adesea va fi sub forma telepatică, dar conţinutul nu va fi cu mult diferit de cel obişnuit, din prezent. A treia fază este "ascensiunea". Din acest stadiu al conştiinţei vei putea să faci adevărate călătorii plecând din realitatea aceasta obişnuită, spre realitatea Superioară Ultimă. Toate cele trei stadii trebuie experimentate gradat, pe rând, în ordinea expusă.

  Inainte ca oamenii să mănânce fructul din Arborele Cunoaşterii, ei trăiau în adevăr. Nu puteau rosti decat adevărul. Trăiau în iubire, fără să se teamă. După ce au mâncat fructul respectiv, ei au cunoscut vinovaţia şi rușinea. Au început să se judece pe ei înşişi, considerând că nu mai sunt suficient de buni. Din păcate, au început să-i judece şi pe cei din jur după aceleaşi criterii. Odată cu judecăţile de valoare a apărut polarizarea, separarea, dar şi dorinţa de a pedepsi şi de a fi pedepsiti. Pentru prima oara în viaţa lor, ei nu s-au mai comportat cu bunătate unii faţă de ceilalţi. Nu au mai respectat şi nu au mai îndrăgit întreaga creaţie a lui Dumnezeu. Au cunoscut suferinţa şi au început să se învinovăţească singuri, dar şi pe cei din jur, sfârşind prin a-l învinovaţi chiar pe Dumnezeu. Oamenii au început să nu mai creadă că Dumnezeu reprezintă iubirea şi dreptatea şi au devenit convin'si că acesta abia aşteaptă să-i pedepsească şi să le facă rău. Acest lucru nu era adevărat. Era o minciună, dar oamenii au crezut în ea, separându-se astfel de Dumnezeu.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Dezvoltata-te in concordanta cu traditiile si cu chemarea inimii tale. Mananca cu intelepciune. Multe dintre alimente sunt infestate cu toxine, in mod evident sau mai subtil. Fii atent la ce bagi in corpul tau. Invata sa conservi mancarea si sa conservi energia. Invata cateva tehnici bune de respiratie, ca sa poti sa ai controlul respiratiei tale. Fii clar. Urmeaza o traditie cu radacini adanci si de valoare. Nu conteaza ce traditie este– inima ta o sa-ti spuna pe care sa o urmezi– dar trebuie sa fie una cu radacini de valoare. Traim intr-o lume a energiei. O sarcina importanta in aceste timpuri este sa invatam sa simtim energia oricui si a orice – oameni, plante, animale. Acest lucru devine cu atat mai important, cu cat ne apropiem de Lumea Celui de-al 5-lea Soare, pentru ca este asociata cu elementul eter – mediul in care energia traieste si se manifesta. Mergi la locurile sacre ale Pamantului si te roaga pentru pace, ai respect pentru Pamant, pentru ca de aici ne primim hrana, adapostul si imbracamintea. Trebuie sa reactivam energia acestor locuri sacre! Asta este treaba noastra. Si avem multa treaba de facut!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Salomeeo, sper ca nu vi si cu a 8-a.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Bancile nu mai au putere. Este un moment delicat pentru ele. Ar putea sa se prabuseasca la nivel global, daca nu suntem atenti. Daca bancile se prabusesc….atunci vom fi fortati sa ne bazam pe Pamant si pe abilitatile noastre de a produce ceva. Sistemele monetare vor fi in haos si va trebui sa ne bazam pe relatia noastra directa cu Pamantul, pentru mancare si adapost.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   cam analfabeta...m-am saturat sa te corectez! Daca tastezi gresit nu e condamnabil dar sa nu scrii corect gramatical..lasa de dorit!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Multi vor intelege dar nu vor aplica!...decat foarte putini!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   In calitate de profesor de limba romana nu sunt rautacioasa doar te ajut sa scrii corect pentru ca profesorii tai nu au facut-o la timp.

   a veni: eu vin > tu vi(n)i > tu vii, a deveni: eu devin > tu devi(n)i > tu devii, a reveni: eu revin > tu revi(n)i > tu revii, a ţine: eu ţin > tu ţi(n)i > tu ţii 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   eu ţin > tu ţi(n)i > tu ţii

   Grija, asta cu > tu ţi...... poate fi interpretata in mai multe feluri! 

   Apoi, la maldarul de greseli scuzate de doamna "profesor de limba romana"!! (asta mai bine nu o faceai publica), prin graba...., bagat degetul pe langa.....este apa de ploaie.

   doamna profesor de limba romana, te rog afiseaza o postare care sa nu aiba macar (atentie, macar!) doua greseli de limba gramatica romana. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Te recunosc..,repeti aceleasi greseli de limba...in comentarii.

   Dupa punct se scrie cu litera mare. Nu poti alatura gramatica si limba romana. Se vede ca esti tanara si nu ai prea luat in seama profesorii...care iti vor binele.Pe mine ma lasa rece observatiile unei persoane agramate. 

   Eu nu am metoda de scriere pe computer deoarece am inceput tarziu sa tastez , .nici nu privesc ecranul, nici cand scriu si nici dupa ce scriu. In plus nu am vreme sa corectez...evit sa privesc ecranul care strica ochii.La 56 de ani vad foarte bine. Nu doresc sa port ochelari pentru ca paradoxal strica vederea... devii dependent de ochelari. Nu ma scuz, iti explic politicos...Pe mine ma intereseaza doar sa transmit un mesaj.,,sa comunic o idee, cat mai simplu, celor care citesc., nu sa fac arta din comentarii...o fac in alt context, platit. Imi cer scuze pentru ca nu ating pe tasta care trebuie..asta nu are importanta. Grav este cand nu cunosti nici macar limba materna.

   De mana scriu corect in mai multe limbi straine, inclusiv in limba romana.... 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Arata-mi tu, macar o singura greseala de gramatica, dar in postarea mea , nu a altora!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Recunosc, dar "greselile" au fost intentionate pentru a vedea daca "te grabesti" si la citit.

   Doamna profesor de limba romana, expresia "limba gramatica romaneasca" este una la misto, folosita pentru cei care au chiulit la orele de gramatica.Am crezut ca esti la curent.

   Recomandare, daca-mi este permisa: nu te mai uita la stele, uita-te la ecran! oricum la 56 de ani baietii nu mai dau importanta mare cristalinului........ 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu ai reusit sa gasesti vreo greseala gramaticala!Sunt profesor si de limbi straine si de relatii internationale si afaceri europene...pentru ca am absolvit 3 universitati, 3 masterate si am lucrat pentru 2 doctorate. Asa ca nu permit unei agramate sa fie obraznica!

   Oricum ai picat examenul!..nu e prima data cand scrii agramat dar nu intentionat ci din nestiinta! Ofer meditatii gratuite doar copiilor buni!Esti si superficiala si obraznica! Crezi ca daca porti ochelari esti mai putin atractiv? Ideea este sa ai ochi buni si daca e posibil, sa ai toate organele interne sanatoase! Dar nu oricine stie sa aiba grija de sanatate si frumusete! Un om sanatos e si frumos! si la punga gros Frumusetea exterioara o reflecta pe cea interioara!

   Arat ca la 35 de ani si ma simt ca la 20 de ani! Am activat functia genelor tiberetii si le-am inhibat pe cele ale batranetii! Detin secretul tineretii fara batranete! Ti-l pot oferi si tie...sunt generoasa cu tine, chiar daca nu meriti ,dupa modul lipsit de eleganta al exprimarii. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Magna cum laude! doamna. Sunteti modestia intruchipata.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   1. Zambesc pt ca eu chiar am primit aceasta distinctie la cursul de securitate internationala la Leuven... dar nu cred ca meritam, deoarece am aplicat doar teoria rezolvarii conflictului fara conflict inspirata de filozofia bahai, predata de profesorii meu din Elvertia. 2. In ceea ce priveste tineretea celulelor mele s-a masurat totul, nu inventez! Daca v-as spune si coeficientul de inteligenta, atunci ati putea trage concluzia. Dv insotita de ironie... Nu ini place falsa modestie!... sufar cand vad multa lipsa de intelepciune si educatie a pretinselor elite si chiar a tineretului consumerist..Cel mai important lucru este sa fii intelept, astfel ramai sanatos, tanar si la punga gros! Secretul este folosit de multi oameni intelepti de pe planeta! Este cel mai bun lucru din viata mea, sa ramai tanar si sanatos! Poate caface parte din punctele forte ale tranzitiei carre Civilizatia de tip l. Civilizatia de Tip O este cea mai necivilizata, pe plan tehnic dar mai ales social. Inca nu s—a ridicat totaldin mlastina secrarismului, a dictaturii si a conflictelor religioase.Inca mai prezinta toate cicatricile trecutului ri brutal, diminat deororile inchizitiei, de persecutii, pogromuri si razboaia. Dar acum asistam la nasterea unei civilizatii de Tip I, bazata pe stiinta, spiritualitate si prosperitate.Internetul este prima tehnologie de Tip I. De asemenea asistam la aparitia unei culturi planetare. Provocarea tranzitiei de la Civilizatia O la cea de Tip I, cea mai urgenta este proliferarea armelor nucleare. Apoii incalzirea globala si bioterorismul. Daca nu se supara domnul Make.. poate va mai daruiesc teorii sau idei inspirate de religia bahai.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ba hai, ca nu se supara.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ipoteza articolului nostru este că o omenire care a trecut la stadiul constiinţei de grup superioare, conform teoriei "Civilizaţiei de tip I", nu ar avea nici probleme de mediu şi nici lipsă de energie, deoarece ar avea un control natural şi firesc asupra tuturor energiilor şi proceselor de pe întreaga planetă. Aceasta include şi un control asupra eventualelor catastrofe! Iar o "Civilizaţie de tipul II" ar putea avea control asupra energiilor din întreaga ei galaxie.

  1. Contractarea timpului 

  Lumea se află în pragul unui colaps economic, social şi politic care generează haos şi violenţă. Este o lume pe care noi am creat-o şi care acum se prăbuşeste. Pentru a înţelege motivele prabuşirii, trebuie să privim lucrurile sistemic. Ca în medicina holistică, în care pacientul e văzut ca un tot, nu doar ca un trup. Ne îndreptăm rapid către pragul critic datorită modul în care omul distruge natura, apa, pământul şi aerul, iar distrugerea devine ireversibilă, iar mediul impropriu susţinerii civilizaţiei omeneşti. Acest prag este estimat a fi atins în câţiva ani. Același lucru se poate spune despre exploatarea resurselor planetei, care au atins limita susţinerii populaţiei. Colapsul lumii financiare este deja vizibil, iar cel social este previzibil: populaţia ţărilor sărace, muritorii de foame, va fi în 2050 de aproape doua miliarde de suflete. Criza generalizată nu mai poate fi disimulată în nici un fel. Intrebarea este: cît timp mai avem pentru a ne salva? Surpriza pentru oamenii de ştiinţă a fost aceea că tendinţele se accelerează în mod neaşteptat. Estimările cele mai pesimiste sunt de 5 ani, iar cele mai optimiste de 20 de ani. Nivelul mării creşte odată şi jumătate mai repede decât prevăzut, emisiile de CO2 depăşesc orice estimare prealabilă cu peste 50%, iar în ceea ce priveşte încălzirea globală estimările anilor ‘90, de maximum 3 grade, sunt astăzi de 6 grade, ceea ce ar transforma cea mai mare parte a planetei în zone nepotrivite pentru agricultură. Efectele se potenţează unele pe altele astfel încât linia de sosire pentru colapsul global este în mod interesant apropiată de faimoasele profeţii ale anului 2012. 

  În concluzie criza prin care trece umanitatea este o criza interioară, psihologică şi spirituală, dar care a generat o criza exterioară atât de gravă, încat pune în pericol existenţa noastră ca specie. Umanitatea aflată în criză îşi distruge casa şi întrebarea este dacă ne vom da seama la timp. 

  Lumea pe care am construit-o, ca reflexie a felului în care vedem noi universul şi pe noi înşine, nu se mai poate susţine în nici un fel. Una dintre transformările fundamentale prin care trecem este una de viziune. Ştiinţa tindea să se opună spiritualităţii, considerată ca fiind de nedovedit, pentru că se bazează pe percepţia subiectivă. Or, subiectivitatea nu era luată în considerare, neputând fi măsurată. Aşa s-a întâmplat că experienţa spirituală, mistică, veche de când umanitatea, a fost exclusă din ecuaţie. Dar, între timp, stiinţa începe să descopere că subiectivitatea creează universul, la propriu. Numai că pare târziu. Lumea pe care am creat-o are atributele ştiinţei clasice, mecanice. Este o lume rece, calculată, dură, guvernată de “legi” înguste, în care oamenii sunt consideraţi corpuri într-un univers de corpuri şi drept urmare se simt singuri şi izolaţi. Am creat o lume din care orice principiu mai înalt – îl poţi numi Dumnezeu, de pildă – a fost exclus. Suntem deci singuri, iar consecinţa e frica. Compensăm frica în faţa unui Univers uriaş şi gol, prin consumul compulsiv, prin a avea, a face, şi creăm o lume care răspunde acestui mod de a privi lucrurile. Tratăm planeta aşa cum ne tratăm pe noi înşine şi pe ceilalţi: ca pe ceva care trebuie supus, învins, exploatat, controlat şi chiar ucis dacă e nevoie, pentru satisfacerea “nevoilor”. 

  2.Reformă totală 

  Trebuie reformat totul, lumea business-ului bazată pe exploatarea nebunească a resurselor şi pe supra-producţie, politicile industriale care conduc la dezastru ecologic, la încălzirea globală şi la creşterea periculoasă a nivelului oceanului planetar. Politicile economice internaţionale care au fragmentat lumea în prea săraci şi prea bogaţi, care au condus la mase imense de emigranţi care fug de foame şi de epidemii. Politicile militare care consumă resurse inimaginabile în folosul unor structuri financiare. 

  Înseamnă că ne îndreptăm către cea mai mare transformare din istoria omenirii. Şi dacă vrem să nu dispărem, să continuăm să existăm pe această planetă şi să ne dezvoltăm, trebuie să reanalizăm noţiunile de univers, fiinţă umană, progres şi dezvoltare. E târziu, dar trebuie să aflăm cine suntem. 

  3 Ce fel de conştiinţă ar fi următorul stadiu al umanităţii? 

  Mistici, filosofi, lideri spirituali şi sociologi au dat răspunsuri interesante la această întrebare In septembrie 2009, la Milano, în Italia, s-a desfăşurat o conferinţă internaţională având ca temă psihologia şi spiritualitatea. Fizicieni, biologi, psihologi, psihiatri, bio-chimişti, astrofizicieni şi filosofi s-au adunat la aceeaşi masă, discutând despre o nouă viziune, spirituală, asupra universului. Cele mai strălucite spirite ale lumii ştiinţifice au fost acolo, iar tema principală în jurul căreia au gravitat discuţiile a fost criza prin care trece în acest moment umanitatea. Stadiul în care suntem acum poate fi descris drept materialist, orientat către consum, care se crede auto-suficient, dar a cărui lege fundamentală este creşterea nelimitată, căci nu înţelege şi nu se preocupă de context, de restul universului. Este un stadiu egoist, limitat, agresiv şi aceasta se reflectă în tot ceea ce facem. 

  Cred că un răspuns sugestiv îl oferă misticul american Rich ard Bucke care vorbeşte despre o conştiintă cosmică, depăşind ceea ce numim în zilele noastre “constiinţa de sine”. In esenţă, în zilele noastre ştiinţa redescoperă cu mijloacele ei ceea ce misticii şi vizionarii au ştiut dintotdeauna despre Univers, şi anume faptul că Universul este viu, conştient şi că ceea ce suntem noi, cu adevărat este mult mai mult decât a crezut ştiinţa de viziune mecanicistă. Noi nu suntem fiinţe separate unele de altele, ci comunicăm între noi şi cu întregul Univers pe niveluri infinit de complexe, pe care abia începem să le înţelegem. Işi face loc încetul cu încetul ideea că suntem în ultimă instanţă manifestari ale conştiinţei, care este esenţa universului, principiul organizator aflat în spatele apariţiei formei materiale. Din această perspectivă, următorul stadiu al conştiinţei ar putea fi acela al Conştiinţei “trezite”, “iluminate”, al Conştiinţei conştiente. O lume care ar reflecta un asemenea nivel de conştiinţă ar fi o lume total diferită . Să facem o comparaţie cu modul de comportament al unui cancer faţă de corpul pe care îl parazitează. Celulele canceroase nu se preocupă de rest, ci doar de ele, cresc fără limită, exact precum concernele multinaţionale distrug totul în cale, exact precum sistemele noastre economice, politice şi militare. Ele sfârşesc prin a muri odată cu trupul secătuit. O nouă lume, cladită de un nou nivel de conştiinţă, ar fi cladită pe respectul faţă de celălalt şi faţă de univers, care este viu, o lume ecologică, ale cărei sisteme sunt orientate către natură, către a simţi mai mult decât către a avea şi a face, în care celălalt nu mai este perceput ca adversar, ci ca un partener. Este o lume în care umanitatea traieşte armonic cu mediul, constientă că este o parte a universului viu. Este greu de trasat harta unui alt nivel de conştiinţă, dar o altă privire asupra universului generează un alt fel de ştiinţă, un alt fel de medicină, un alt fel de învăţământ, relaţii sociale etc. Important este că schimbarea a început deja, chiar dacă nu toţi îşi dau seama şi chiar dacă nu avem garanţia că nu e prea târziu. 

  Suferinţa vine din modul de a percepe universul. Trăirea unei expansiuni a conştiinţei conduce frecvent la transformări profunde ale individului, la reducerea semnificativă a agresivităţii, la creşterea înţelegerii, a compasiunii şi a toleranţei, dar, mai ales, la creşterea capacităţii de a se bucura de viaţă. Cu cât bucuria de a trăi creşte, cu atât scade credinţa că trebuie să ai din ce în ce mai mult, şi apare o spiritualitate de natură universală bazată pe ideea că toată creaţia e un tot format prin legatură profundă cu alţi oameni, cu alte specii, cu natura şi cu întregul univers. Nu am nici o îndoială că această transformare este nu numai posibilă, dar inerentă. Suntem condamnaţi să ne întoarcem la Adevăr. Intrebarea este dacă se va întâmpla acest lucru înainte să se strice ceva de nereparat în echilibrul vieţii pe planetă. Mulţi oameni se află în punctul în care realizează eşecul filosofiei de viaţă pe care au urmat-o şi încep să caute alternativa spirituală care echivalează cu o întoarcere acasă, după o lungă rătăcire. Am fost invăţaţi că trebuie să facem mereu ceva ca să fim fericiţi, că trebuie să îndeplinim ceva, să vânăm ceva, să avem ceva, un obiect, o poziţie socială, un partener anume, deci că fericirea este mereu în viitor şi în exterior. Această concepţie ne plasează într-un provizorat permanent. Este o strategie mereu perdantă pentru că niciodată nu ne aduce ce dorim. Singura soluţie este întoarcerea către interior şi descoperirea satisfacţiei existenţiale în dimensiunea spirituală a existenţei. 

  Care ar fi primul pas? 

  Uneori acest prim pas îl face fiinţa noastră, prin declanşarea unei crize psiho-spirituale. Psihologia oficială a tratat aceste crize drept crize psihotice, patologice şi le-a suprimat cu medicamente dure, sub diagnostice neclare, dar în realitate, fiinţa noastră interioară declanşa un mecanism de auto-vindecare, de auto-reglare în faţa unei situaţii în care lumea interioară ajungea să fie în divergenţă cu restul universului. Acum, întreaga umanitate se află într-o stare de urgenţă spirituală care pune sub semnul întrebării o întreagă perspectivă asupra vieţii şi descoperă că modul materialist de a vedea lumea nu este suficient. Aşa se explică întoarcerea către meditaţie, către spiritualitate, către credinţă, către medicina naturistă şi holistică, interesul imens pentru psihologia transpersonală. Omenirea pare că face singură acest pas. Pentru fiecare dintre noi vine timpul să privim în interior cu onestitate, atunci când simţim “criza”. Criza este semnul transformării, ceva trebuie să moară, pentru ca apoi să renască. La nivelul unei persoane, dar şi la nivelul întregii umanităţi. 

  La acea dată astronomică precisă, la care se trece într-un nou ciclu galactic şi cosmic, mayaşii vorbesc despre sfârşitul timpului. Dar timpul, aşa cum începem să ne dăm şi noi seama astăzi, este creaţia Conştiinţei. Sfârşitul timpului este, după părerea mea, sfârşitul unui tip de percepţie, sfârşitul unei lumi aşa cum o cunoaştem noi: o lume a violenţei şi a lăcomiei, egotică, coruptă, sfâşiată de conflicte. După părerea mea, mayaşii vorbesc deci despre un proces de moarte/renaştere, o transformare interioară masivă a umanităţii, dincolo de care timpul liniar nu mai există, aşa cum nu există în stările de conştiinţă extinsă, sau în relatările marilor mistici. Foarte pe scurt, am constatat că stările prin care trece constiinţa omenească sunt legate în mod sincronic de evenimentele cosmice. Am lucrat cu experţi în domeniu şi am ajuns la concluzia că evenimentele interioare şi cele cosmice se reflectă total între ele. Relaţia între Univers şi Conştiinţă este o ecuaţie. Universul este Conştiinţă. Evenimentele astronomice sunt într-o relaţie profundă cu evenimentele interioare ale conştiinţei omeneşti individuale şi colective, astfel că, pentru mine, cu elementele pe care le am, nu încape nici un dubiu că schimbările majore au început deja şi că lumea acestui secol va fi spirituală sau deloc. 

  Hipercomunicarea în acest moment înseamnă ceva cu totul diferit: cercetătorii spun că dacă oamenii (care dispun de o conştiinţă individuală) îşi vor regăsi accesul la conştiinta de grup, vor avea atunci puteri de creaţie supraumane cu care vor putea să modeleze întreaga viaţă de pe planetă. Cert este că omenirea se îndreaptă evident spre o astfel de conştiinţă de grup superioară.  

  Se estimeaza ca 50 % din copiii care se nasc acum vor avea mari probleme la şcoală. Ei sunt cunoscuţi sub numele de "copii indigo" datorită aurei lor de această culoare, care indică o înaltă conştiinţă şi o puritate exemplară.  

  In acelaşi timp, se nasc din ce în ce mai multi copii cu puteri de clarviziune (conform cărţii "Copii indigo din China" de Paul Dong). Aceşti copii ne învaţă pe noi, adulţii, ce înseamnă conştiinţa de grup superioară, prin exemplul personal. De exemplu, clima nu poate fi influenţată de un singur om, de regulă. Insă poate fi iunfluenţată de o conştiinţă de grup - nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influenţată de frecvenţele proprii de rezonanţă ale Pamântului, aşa-numitele frecvenţe Schumann. Dar acestea sunt exact aceleaşi frecvenţe care sunt produse în creierul nostru, iar atunci când mai mulţi oameni acţionează în sincronicitate, la unison, se formează un efect similar luminii laser - acela de manifestare "în aceeaşi fază".  

  Cercetatorii conştiinţei de grup au formulat teoria "Civilizaţiei de tip I". O omenire care a trecut la stadiul conştiinţei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu şi nici lipsă de energie. Pentru că ar avea un control natural şi firesc asupra tuturor energiilor şi proceselor de pe întreaga planetă. Aceasta include şi un control asupra eventualelor catastrofe! Iar o "Civilizație de tipul II" ar putea avea control asupra energiilor din întreaga ei galaxie. 

  Modificările care au loc în aceste momente în corp sunt o re-armonizare, o nouă calibrare a frecvenţelor proprii la cele de referinţă din întreg universul. Este vorba de procese de natură electrochimică şi electromagnetică. În primul rând, relaţiile de tip electrochimic dintre diferitele segmente de ADN se modifică ducând astfel la alte conexiuni între componentele ADN, formând un alt fel de spirală. 

  Aspectele electromagnetice corespondente noilor legături electrochimice sunt de fapt creşteri ale frecvenţelor de vibraţie specifice. In consecinţă, întregul corp va avea o frecvenţă rezonantă mai înaltă. Pe măsură ce procesul cunoscut ca "Ascensiune" are loc, întreaga fiinţă este deja pregătită (de pe "parcurs") pentru a face faţă tranziţiei. 

  Un alt fapt important, care apare ca urmare a acestei creşteri a frecvenţei specifice, este folosirea unei părţi mult mai importante din creier. Se ştie azi că omul obişnuit nu foloseşte mai mult de 10% din întreg potenţialul creierului, astfel că pe măsură ce se realizează "Ascensiunea", vor deveni operaţionale anumite zone din creier care au fost inactive timp de multe milenii, şi care nu sunt răspunzătoare de modul raţional de gândire ci de cel intuitiv şi subtil de înţelegere şi acţiune superioară. 

  Celebrele frecvenţe cerebrale (de tip alfa, gamma, etc) care sunt astăzi cunoscute ca determinând stările mentale umane, au un rol important în acest proces de "acordare". Undele de tip gamma sunt cele mai importante, ele fiind cheia către celelalte realităţi (subtile, invizibile). Aceste noi modele urmează un proces format din trei stadii. 

  Primul stadiu este denumit "iniţierea". Este vorba de începutul folosirii intenţionate a conştiinţei în afara corpului fizic. Odată cu acest proces apare şi conştientizarea celorlalte forme de realitate. A doua fază este "comuniunea". Este vorba despre o adevarată interacţiune şi comunicare directă (non-verbală) în celelalte realităţi dimensionale. Cel mai adesea va fi sub forma telepatică, dar conţinutul nu va fi cu mult diferit de cel obişnuit, din prezent. A treia fază este "ascensiunea". Din acest stadiu al conştiinţei vei putea să faci adevărate călătorii plecând din realitatea aceasta obişnuită, spre realitatea Superioară Ultimă. Toate cele trei stadii trebuie experimentate gradat, pe rând, în ordinea expusă. 

  Arborele Cunoaşterii reprezintă un simbol foarte puternic. Legenda spune că oricine mănâncă din fructele sale va putea face diferenţa dintre bine şi rău, dintre adevăr şi minciună, dintre ceea ce este frumos şi ceea ce este urât. El acumulează toată această cunoaştere şi începe să emită judecăţi. Ei bine, chiar acest lucru s-a întâmplat cu oamenii acelor timpuri. Simbolismul mărului este următorul: orice concept, orice minciună, este precum un fruct care conţine seminţe. Dacă plasăm aceste seminţe într-un sol fertil, ele dau naştere unui alt copac. Acesta va face noi fructe, cu ajutorul cărora cunoaşterea se amplifică din ce în ce mai tare. 

  Orice om a ajuns astazi să detţna propriul său Arbore al Cunoaşterii, care nu este altceva decât propriul său sistem de convingeri. Arborele Cunoaşterii se referă la acea structură în care credem fără rezerve. Fiecare concept, fiecare opinie în care credem alcătuieşte o ramură în acest copac, până când ne trezim în cap cu întregul Arbore al Cunoaşterii. De îndată ce acesta ajunge la maturitate în mintea noastră, noi auzim vocea puternică a îngerului căzut vorbind în interiorul nostru. Prinţul Minciunilor ajunge să trăiasca astfel în capul nostru. Toltecii afirmă că mărul cu care s-au hrănit primii oameni era putred: în el trăia un Parazit. Mâncănd fructul, ei au asimilat inclusiv Parazitul, care a ajuns să trăiască viaţa în locul lor. Marele Povestitor, Parazitul, se naşte în mintea noastră şi se hrăneşte cu credinţa noastră, crescând din ce în ce mai mare. 

  Povestea lui Adam şi a Evei explică felul în care umanitatea a căzut din visul raiului în cel al iadului. Aşa se face că am ajuns unde am ajuns. Legenda afirmă că oamenii nu au mâncat decât o singură inghititură din acel măr, dar acest lucru nu este adevărat. Eu cred că ei au mâncat toate fructele copacului, după care s-au îmbolnăvit, căci se hrănisera cu prea multe minciuni şi otrăvuri emoţionale. Oamenii au asimilat toate conceptele, toate opiniile şi toate poveştile pe care li le-a spus marele mincinos, fără să-şi dea seama că acestea nu erau adevărate.  

  In acel moment, ochii lor spirituali s-au închis, iar ei nu au mai putut vedea lumea prin ochii adevărului. Au început să o perceapă într-un mod diferit, care le-a schimbat complet viaţa. Când Arborele Cunoaşterii a prins rădăcini în mintea lor, ei nu au mai putut percepe altceva decât minciunile, respectiv cunoaşterea. Au căzut astfel din Paradis, căci minciunile nu au ce căuta acolo. Căderea din Paradis nu înseamnă altceva decât trecerea într-un vis al minciunii. Este visul pe care îl trăim şi astăzi, deopotrivă colectiv şi individual, şi are la bază numai minciuni.  

   

  Inainte ca oamenii să mănânce fructul din Arborele Cunoaşterii, ei trăiau în adevăr. Nu puteau rosti decat adevărul. Trăiau în iubire, fără să se teamă. După ce au mâncat fructul respectiv, ei au cunoscut vinovaţia şi rușinea. Au început să se judece pe ei înşişi, considerând că nu mai sunt suficient de buni. Din păcate, au început să-i judece şi pe cei din jur după aceleaşi criterii. Odată cu judecăţile de valoare a apărut polarizarea, separarea, dar şi dorinţa de a pedepsi şi de a fi pedepsiti. Pentru prima oara în viaţa lor, ei nu s-au mai comportat cu bunătate unii faţă de ceilalţi. Nu au mai respectat şi nu au mai îndrăgit întreaga creaţie a lui Dumnezeu. Au cunoscut suferinţa şi au început să se învinovăţească singuri, dar şi pe cei din jur, sfârşind prin a-l învinovaţi chiar pe Dumnezeu. Oamenii au început să nu mai creadă că Dumnezeu reprezintă iubirea şi dreptatea şi au devenit convinţi că acesta abia aşteaptă să-i pedepsească şi să le facă rău. Acest lucru nu era adevărat. Era o minciună, dar oamenii au crezut în ea, separându-se astfel de Dumnezeu.  

  Fiecare are o spirală dublă de ADN. Ceea ce noi aflăm acum este că există şi alte spirale care s-au format. In interiorul spiralei duble există două filamente (lanțuri) de ADN răsucite într-o spirală. In înţelegerea mea, noi vom dezvolta douăsprezece spirale. In această perioadă, care pare că ar fi început cu 5 până la 20 de ani în urmă, am fost transformaţi prin mutaţii. Aceasta este explicaţia ştiinţifică. Este o mutaţie a speciei noastre în ceva nou pentru care rezultatul final nu este încă cunoscut. 

  Schimbările nu au fost făcute publice, deoarece comunitatea ştiinţifică se teme să nu înspăimânte populaţia. Totuşi, oamenii se schimbă la nivel celular. Lucrez cu copii, chiar acum cu trei care au 3 spirale de ADN. Mare parte dintre oameni ştiu şi simt asta. Multe religii au vorbit despre aceasta transformare şi acum ea devine realitate, în moduri diferite. Ştim că este o mutaţie pozitivă chiar dacă fizic, mental şi psihologic poate fi înţeleasă greşit şi poate înspăimânta. 

  Există schimbări majore, mutaţii care nu s-au mai petrecut, după geneticieni, de când se presupune ca viaţa s-a ivit din apă. Câţiva ani în urmă, în Mexico City a fost o convenţie a geneticienilor din toată lumea, şi subiectul principal a fost legat de schimbările care se produc la nivelul ADN-ului. Ni se întâmplă cu siguranţă o transformare evolutivă, numai că încă nu ştim în ce anume ne transformăm. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Waw!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  … this endless universe is like the human body, and … all its parts are connected one with another and are linked together in the utmost perfection. That is, in the same way that the parts, members, and organs of the human body are interconnected, and that they mutually assist, reinforce, and influence each other, so too are the parts and members of this endless universe connected with, and spiritually and materially influenced by, one another. For example, the eye sees and the entire body is affected; the ear hears and every limb and member is stirred. Of this there is no doubt, for the world of existence is also like a living person. – Ibid., p. 285.

  This same axiom can be applied to the concept of social unity and systems in the following manner. For now, the largest “unity” we can appreciate is a global polity, though in science fiction we commonly accept the existence—and, often, the desirability—of social structures consisting of interplanetary or intergalactic federations. But as we reflect and pray, we can mentally praise the Creator for the majesty and synchronicity of the entire universal body. In fact, there are several passages in the Baha’i writings that hint at a future in which the concept of the unity of humankind will, in time, reach beyond the confines of our blue marble island: 

  Every heart is filled with wonder at so bewildering a theme, and every mind is perplexed by its mystery. God, alone, can fathom its import. … Know thou that every fixed star hath its own planets, and every planet its own creatures, whose number no man can compute. – Baha’u’llah, Gleanings fr om the Writings of Baha’u’llah, p. 162. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Anger is a two-edged sword—if we let it control us, it can destroy; but if we master it, and turn it to good use, it can benefit the world. When we feel our anger rising inside, we each have a decision to make—to channel it into destructive rage or into constructive determination.

   We know that anger and rage at unfairness and subjugation can increase our resolve to end it, to seek a redress of legitimate grievances, to promote social justice. In fact, the civil rights movement and the women’s movement and many other global campaigns for fairness and equality all began with legitimate anger. Instead of turning destructive, however, those drives toward justice channeled anger into constructive change. Rather than ending in aggression and harm, peaceful movements for progressive causes can transmute anger into activism. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Se uita c ca Franța a încheiat cu Germania în al doilea război mondial un pact de non agresiune unde Franța se obliga sa predea Germaniei toți locuitorii de etnie evreiasca. Se uita ca aceea creatoare de moda, vestita Coco Chanel era o antisemit desăvârșită susținătoare Holocaustului. Istoria se repeta și prosti uita.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   prostii uita...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Numai agramati!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Sunteti amabil/a, o sursa pentru documentare, Multumesc.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS