PRIMĂRIA SECTORULUI 5:Ajutor de 3.000 de lei fiecărui locatar al blocului incendiat

S.I.
Miscellanea /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Primăria sectorului 5 anunţă că va acorda un ajutor de 3.000 de lei pe membru de familie pentru locatarii blocului din Capitală afectat de incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică, obiecte de primă necesitate, uniforme şi rechizite. De asemenea, precizează că aspectele juridice ale situaţiei locative a oamenilor, care reclamă că nu au axcte de proprietate pentru apartamente, fac obiectul unui dosar penal. La acestă oră, locatarii au putut reveni în locuinţe pentru a-şi lua diferite obiecte, urmând să fie cazaţi în incinta căminului Liceului "Dumitru Moţoc". Ştire scrisă de News.ro.

Primăria anunţă: "Faţă de situaţia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent în dimineaţa zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis adoptarea de îndată a următoarelor măsuri: relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate şi cazarea acestora în incinta căminului Liceului "Dumitru Moţoc", aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5; asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului "Viilor", aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5; asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate".

Alte măsuri sunt: asigurarea de urgenţă de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălţăminte şi a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate; punerea la dispoziţie de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor şcolare şi a rechizitelor pentru toţi copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea şcolară a acestora să nu fie afectată.

De asemenea, persoanele afectate de incendiu vor primi ajutor de urgenţă de la Bugetul Local al Sectorului 5 în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie.

Familiiile afectate vor beneficia de ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani, asigurarea pazei bunurilor prin aportul Poliţiei Locale Sector 5.

"Clarificarea aspectelor juridice privind situaţia locativă face obiectul unui dosar penal, iar Administraţia Locală a Sectorului 5 a făcut şi face toate demersurile, în limita competenţelor ce îi revin, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi", precizează Primăria.

În prezent, este permis accesul locatarilor în bloc, in prezenţa poliţiştilor şi pompierilor, în vederea evaluarii pagubelor. O echipă de la inspectoratul de Stat in Constructii se află la faţa locului pentru determinarea gradului de stabilitate a blocului.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Acolo sint implicati cel putin 4-5 institutii ale statului. Din cite s-au spus pina acum la Tv. Sa-i caute urgent pe smrcherii din aceste institutii sa fie pusi urgent la plata si NU SA FIE DATI BANII DIN BANII OAMENILOR CORECTI-ca acestia sint banii primariei, nu ai primarului.Si cine isi cumpara apartament sa deschida ochii. Vorba unui politician-daca sint prosti.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS