PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:ALRO, avans de 12% al cifrei de afaceri

V.D.
Companii /

ALRO, avans de 12% al cifrei de afaceri

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, a anunţat, joi, că a înregistrat un avans de 12% a cifrei de afaceri în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 2,3 miliarde de lei (500 milioane de euro), în contextul creşterii preţului aluminiului.

Totodată, profitul net a scăzut cu 12,8% în primele nouă luni (T1-T3), până la 224 milioane de lei (48,1 milioane de euro).

"În T1-T3 2018, ne-am concentrat pe investiţiile în echipamente care să ne ajute să implementăm cele mai bune tehnologii disponibile în toate segmentele de activitate şi, în acest fel, să ne atingem scopul de a ne creşte portofoliul de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare pentru industriile sofisticate", a declarat preşedintele consiliului de administraţie al ALRO, Marian Năstase.

În primele nouă luni ale anului 2018, au fost raportate preţuri mai ridicate ale aluminiului, cotaţia medie a acestuia la Bursa de Metale de la Londra fiind, în primele nouă luni, de 2.157 de dolari pe tonă (USD/tonă), faţă de 1.924 USD/tonă în T1-T3 2017.

În plus, vânzările de aluminiu primar au crescut la 974 de milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2018, de la 870 de milioane de lei în T1-T3 2017.

Aceeaşi tendinţă a fost înregistrată şi în cazul vânzărilor de aluminiu procesat, care au atins nivelul de 1,062 miliarde lei în T1-T3 2018, de la 1.056 miliarde lei în T1-T3 2017, potrivit companiei.

"În primele nouă luni ale anului 2018, Grupul ALRO a continuat proiectele de investiţii în cercetare destinate infrastructurii pentru aplicaţii industriale de înaltă calificare şi tehnologiei hidroxidului de aluminiu (uscat şi umed), co-finanţate de Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional pentru Competitivitate 2014-2020", se arată în comunicat.

Mai mult, grupul a alocat resurse pentru modernizarea laminorului la rece numărul 2 şi pentru înlocuirea unora dintre componentele cuvelor de electroliză, pentru a susţine nivelul bugetat al producţiei, precum şi pentru investiţiile în menţinerea şi îmbunătăţirea eficienţei operaţionale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS