PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:Vânzările Sphera Franchise Group au crescut cu 23,4%

V.D.
Companii /

Vânzările Sphera Franchise Group au crescut cu 23,4%

Grupul Sphera Franchise Group, care deţine lanţurile KFC şi Pizza Hut, a raportat, astăzi, vânzări consolidate în valoare de 551,6 milioane lei pentru primele nouă luni ale anului, reprezentând o creştere de 23,4% faţă de vânzările pro-forma ale aceleiaşi perioade din anul trecut.

"Această performanţă îmbunătăţită a fost ajutată de o creştere de 26,6% a vânzărilor din al treilea trimestru, determinată în principal de un avans de 11,4% a vânzărilor similare ale magazinelor KFC România şi de creşterea contribuţiei KFC Italia, dar şi de îmbunătăţirea vânzărilor Pizza Hut", se arată în comunicat.

Directorul general al Sphera Franchise Group, Mark Hilton, a subliniat că grupul şi-a continuat tendinţa ascendentă în ultimele luni.

"Rezultatele trimestrului trei arată că am continuat să creştem în concordanţă cu obiectivele noastre, avansul semnificativ de 26,6% a vânzărilor, fiind doar unul dintre indicatorii care susţin progresul nostru" a declarat Mark Hilton.

Profitul operaţional al restaurantelor a crescut cu 17,3% faţă de anul precedent, în trimestrul al treilea, până la 28 milioane de lei, ceea ce s-a datorat atât creşterii marjei în restaurante (13,9% în trimestrul trei faţă de 11,4% în trimestrul doi), cât şi reducerii pierderii de marjă faţă de anul precedent, potrivit companiei.

În acelaşi timp, EBITDA normalizată a Sphera a crescut cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 21 milioane lei, sau 10,4% din vânzări.

"Datorită rezultatelor considerabil mai bune din trimestrul al treilea, în primele nouă luni ale acestui an, profitul operaţional al restaurantelor a scăzut cu doar 0,1% faţă de anul precedent la 74,6 milioane lei (comparativ cu un declin de 8,3% în primul semestru) în timp ce EBITDA normalizat a scăzut cu 7,4% faţă de anul precedent la 53,4 milioane lei (comparativ cu o pierdere de 15,9% la jumătatea anului)", se arată în comunicat.

Performanţa din trimestrul al treilea a fost rezultatul îmbunătăţirii performanţei în aproape toate categoriile de cheltuieli pentru restaurante, determinată de vânzări sezoniere mai mari. Totodată, cea mai mare parte a îmbunătăţirii marjei a provenit din costul redus al forţei de muncă şi al altor cheltuieli de exploatare, potrivit companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS