PRIMUL SEMESTRU:Grupul ALRO, profit net în scădere cu 17%

A.M.
Piaţa de Capital /

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Grupul ALRO, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi, din Europa, a înregistrat un profit net de 154 milioane lei în primul semestru din 2018, comparativ cu un profit net de 187 milioane lei realizat în primul semestru din 2017, emitentul informând, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri a crescut în primul semestru din 2018 până la 1,56 miliarde lei, comparativ cu anul precedent când a fost înregistrat 1,38 miliarde lei.

"Prima jumătate a anului 2018 a fost caracterizată de un context pozitiv pe pieţele internaţionale, cu o creştere constantă a cotaţiilor aluminiului. Creşterea cererii şi a producţiei au fost, însă, contrabalansate de alţi factori de piaţă, precum deprecierea cursurilor de schimb şi creşterea costurilor materiilor prime, care au afectat întreaga piaţă europeană. Strategia ALRO pe termen lung de control al costurilor şi atenţia sporită acordată creşterii eficienţei operaţionale a limitat impactul negativ asupra rezultatelor financiare, ajutând Compania să obţină profit pentru acţionarii săi", a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie ALRO.

Potrivit comunicatului, în prima jumatate a anului 2018, vânzările realizate de Grupul ALRO au constat în produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare, atât în segmentul primar, cât şi în segmentul procesat. Astfel, s-au înregistrat vânzări mai mari de sârmă şi cabluri. Compania consolidându-şi activitatea în categoria produselor complexe. Vânzările de aluminiu primar au ajuns la 67.000 de tone în primul semstru 2018, de la 62.000 de tone faţă de primul semestru 2017, în timp ce vânzările de aluminiu procesat au fost de 56.000 de tone.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. cu alte cuvinte numai 31 milioane profit in T2. Unde e facatura? in T1? in FY 2017 sau in T2?

  Tinand cont de faptul ca au incercat sa-l vanda in aceasta vara, pare evident ca trimestrele anterioare n-au fost decat o facatura.

  vandut 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  De ce nu mentionati ca de fapt Alro are profit S12018 versus S12017 de 5-6% si care este listata,,dar prezentati grupul Alro care intradevar are pierderea prezentata.

  Oare de ce!!!! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo