PRIMUL SEMESTRU:Romaero a raportat pierderi de 14,13 milioane lei

V.D.
Companii /

Romaero a raportat pierderi de 14,13 milioane lei

Romaero Bucureşti, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo, a raportat pierderi de 14,13 milioane lei în primul semestru, la jumătate faţă de cât fusese aprobat prin bugetul de venituri şi cheltuieli, potrivit rezultatelor aprobate de Consiliul de Administraţie.

De asemenea, compania a realizat în primele şase luni ale acestui an venituri din exploatare de 51,45 milioane lei, cu 70,5% mai mult faţă de cât fusese planificat iniţial, scrie News.ro.

Comparativ, în primul semestru al anului trecut, Romaero a avut pierderi de 16,58 milioane lei şi venituri din exploatare de 35,38 milioane lei.

"În primele şase luni ale anului 2018, Romaero a înregistrat pentru prima dată în ultimii cinci ani o valoare pozitivă a indicatorului EBITDA, pe fondul unei creşteri cu circa 80% a veniturilor operaţionale concretizată într-o creştere de circa 64% a cifrei de afaceri nete, simultan cu scăderea la circa 80% a nivelului de cheltuieli pentru 1.000 lei venituri din exploatare, rezultatul fiind reducerea la jumătate a pierderii bugetate pentru această perioadă a anului", arată raportul.

Datoriile curente au crescut cu 8,30%, la 426,68 milioane lei faţă de valorile de la 31 decembrie 2017, în principal pe seama costurilor datoriei fiscale istorice.

"În semestrul I 2018 pierderea din exploatare (9,5 milioane lei) este mai mică decât suma dintre cheltuielile cu accesoriile fiscale (8,9 milioane lei) şi cheltuielile cu regia generală a activelor excedentare (peste 5 milioane lei), ceea ce denotă că activitatea societăţii deja nu mai generează pierderi, iar stingerea datoriilor istorice prin valorificarea de active excedentare poate permite trecerea societăţii pe profit", se menţionează în document.

În semestrul I al anului, compania a constituit provizioane pentru deprecieri şi provizioane de riscuri şi cheltuieli în valoare totală de 7,54 milioane lei.

"Provizioanele pentru riscuri si cheltuieli constituite în semestrul I 2018 au avut în vedere estimarea accesoriilor fiscale necomunicate de ANAF până la data de 30 iunie 2018 la o valoare de 786.466 lei şi estimarea bonificaţiilor la pensionare a salariaţilor în cursul anului 2018 la o valoare de 117.681 lei", arată raportul.

Cheltuielile cu personalul au crescut cu circa 30% ca urmare a începerii procesului de refacere a forţei de muncă productive. Numărul mediu de personal în prima parte a anului este de 756 salariaţi, faţă de 695 salariati în semestrul I 2017 şi păstrează tendinţa de creştere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS