Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Primul semestru:Veniturile ING Bank Romania în creştere cu 25%

V.D.
Bănci-Asigurări /

Veniturile ING Bank Romania în creştere cu 25%

Veniturile ING Bank Romania au crescut cu 25% în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând nivelul de 875 milioane lei. Numărul de clienţi a continuat să crească într-un ritm constant, cu 15% de la un an la altul, ING Bank Romania atingând un total de 1,2 milioane de clienţi activi, arată raportul transmis astăzi de bancă.

De asemenea, creşterea susţinută a activităţii a generat un profit brut de 389 milioane lei, mai mare cu 89 milioane lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită unor venituri în creştere cu 177 milioane lei şi reducerii costurilor de risc cu 2 milioane lei, ceea ce compensează creşterea de 93 milioane lei a cheltuielilor operationale. Profitul net ajunge la finalul trimestrului doi la 345 milioane lei.

"Evoluţia comercială pozitivă s-a menţinut în prima jumătate a anului 2018 pentru ING Bank România, fiind definită de o creştere considerabilă a creditării, bazată pe mai mulţi clienti şi volume mai mari pe toate liniile de business, în timp ce banca menţine o politică sustenabilă de gestionare a riscurilor", arată raportul băncii.

Numărul clienţilor activi a crescut cu mai mult de 155.000 în ultimele 12 luni, ajungând la 1,2 milioane de clienţi activi. Numărul clienţilor cu salariul la ING a crescut cu mai bine de 145.000, o creştere de 23% într-un ritm mai alert decât cel general al clienţilor activi, care a fost de 15% de la un an la altul. Modelul digital implementat în ultimul an a dus la un procent record de 60% de interacţiuni online cu clienţii care încasează salariul la ING.

Nivelul creditelor acordate a crescut la 23,1 miliarde lei la finalul lui iunie 2018, o creştere de 16% în ultimele 12 luni, marcând o cotă de piaţă de aproximativ 9,4%, cu 0,8 puncte procentuale mai mult decât în iunie 2017. Distribuţia creditării rămâne echilibrată între segmentul companiilor (43%) şi cel al persoanelor fizice (57%). Soldul creditelor acordate intreprinderilor mici şi mijlocii a crescut cu 26% faţă de anul trecut, în timp ce nivelul creditelor noi acordate persoanelor fizice a crescut cu 10%.

Cota de piaţă în segmentul depozitelor atrase a ajuns la 8,9% în baza creşterii organice a portofoliului de fonduri atrase atât de la persoanele fizice, cât şi de la companii. Depunerile nete de 6 miliarde lei din ultimele 12 luni au condus la o valoare totală a depozitelor de 29,3 miliarde lei, cu 26% mai mare decât în iunie 2017.

Costurile operaţionale au crescut la 445 milioane lei, cu 26% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Creşterea este determinată de costurile cu mutarea băncii în noul sediu şi de investiţiile accelerate în dezvoltări de IT pentru a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi serviciile băncii, un exemplu concret fiind schimbarea modelului operaţional anunţat la începutul acestui an", spun reprezentanţii băncii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS