PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI:Peste 36 de milioane de ţigarete de contrabandă, capturate în ţara noastră

I.V.
Miscellanea #Contrabanda /

Peste 36 de milioane de ţigarete de contrabandă, capturate în ţara noastră

Autorităţile române au capturat, în primele trei luni din 2019, peste 36 de milioane de ţigarete de contrabandă, cu 50% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele portalului stopcontrabanda.ro, singurul centralizator în timp real privind situaţia capturilor de ţigarete din România.

Potrivit sursei citate, valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în România, în intervalul ianuarie - martie, de către autorităţile române se ridică la peste 18 de milioane de lei.

Campania "Stopcontrabanda' a fost lansată în primăvara anului 2017 de către British American Tobacco pentru a crea un punct unic de informare cu privire la contrabanda cu ţigări şi a veni în sprijinul autorităţilor cu o evidenţă a capturilor şi a zonelor celor mai afectate de traficul ilicit şi pentru a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu ţigări asupra societăţii.

Datele oficiale arată că, în contextul în care România are 2.000 de km de graniţă cu ţări non-UE, în care preţul tutunului poate fi de până la şase ori mai mic, ţara noastră are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu ţigarete din Europa de Est.

Traficul ilicit de ţigări prejudiciază, anual, statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei), iar fiecare container de ţigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru reţelele de contrabandă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS