Gala BURSA 2018

PRIMUL TRIMESTRU:Patria Bank, pierderi de 19,01 milioane lei

V.D.
Bănci-Asigurări /

Patria Bank, bancă rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comerciala Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat pierderi de 19,01 milioane lei în primul trimestru al anului, arată rezultatele transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Pierderea netă de 19 milioane lei denotă faptul că profitabilitatea băncii continuă să fie sub presiune, în principal datorită structurii sub-optimale a activelor din bilanţul băncii, unde surplusul semnificativ de lichiditate este investit în titluri de stat pe termen scurt, care, însă, generează venituri din dobânzi mai mici decât randamentele medii ale portofoliului de credite; acest rezultat net, previzionat în bugetul anual şi influenţat negativ de unele elemente nerecurente specifice trimestrului I, urmează însă să se aplatizeze în trimestrele următoare", se arată raportul băncii.

Venitul total din exploatare de 30,9 milioane lei este în linie cu nivelul bugetat, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 venitul net din dobânzi prezintă o uşoară scădere, din cauza unui nivel mai ridicat al veniturilor din ajustările de valoare justă înregistrate în trimestrul I 2017, arată oficialii Patria Bank.

Venitul net din comisioane înregistrează o creştere de 11% (500.000 lei), deşi numărul de sucursale a fost redus cu 27 de unităţi în cursul anului 2017.

Cheltuielile operaţionale, în sumă de 40,6 milioane lei, au înregistrat o scădere cu 1,1% faţă de trimestrul I al anului 2017, ca urmare a procesului de reorganizare a băncii în contextul fuziunii şi optimizării reţelei de unităţi teritoriale.

"Activitatea de creditare continuă trendul ascendent, portofoliul de credite înregistrând un avans de 4,2% (+ 56 milioane lei) faţă de sfârşitul anului 2017 şi de 13,6% (+165 milioane lei) faţă de nivelul înregistrat la 31 martie 2017, consolidând astfel premisele revenirii creşterii veniturilor nete din dobânzi în teritoriu pozitiv în perioadele viitoare. În primul trimestru din 2018 planul de vânzări credite noi a fost realizat în proporţie de 113% (reprezentând un volum de vânzări de 213 milioane lei)", se menţionează în raport.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Din ce vad, va trece pe profit in vreo 10 ani, cu ritmul asta de crestere. Clar, trebuie revanduta, managementul nu-si prea face treaba (nici nu are cum, oameni cu 2 ani vechime...degeaba au vechime 15 ani in ingropat alte banci). Merita un buchet de garoafe (cu numar par). He he

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Lasa ca vand creditele la societatile de recuperare, ca sa nu se vada ca sunt incapabili sa rentabilizeze. Oamenii cu cap asa fac.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită