PRIMUL TRIMESTRU:Rompetrol Rafinare, pierderi de 3,77 milioane dolari

V.D.
Companii /

Rompetrol Rafinare, pierderi de 3,77 milioane dolari

Rompetrol Rafinare, membră a Grupului KMG International (fostul Grup Rompetrol), a înregistrat în primul trimestru din acest an o pierdere de 3,77 milioane dolari, în primul trimestru, de la un rezultat negativ de 63.549 dolari în trimestrul 1 din 2017, la o cifră brută de afaceri în creştere cu 47%, la 1,2 miliarde dolari, faţă de 821,44 milioane dolari.

Compania a raportat totodată o creştere cu circa 27% a materiilor prime procesate în cele două rafinării, Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, pe fondul continuării programelor de optimizare şi îmbunătăţire a costurilor de procesare, logistice şi distribuţie.

"Rezultatele au fost influenţate de volatilitatea şi evoluţia cotaţiilor internaţionale ale materiei prime şi ale produselor petroliere, care s-au apreciat faţă de perioada similară din 2017 cu circa 25% în cazul ţiţeiului, respectiv 16% pentru benzina Euro 5 şi 23% pentru motorina Euro 5. În acelaşi timp, rezultatul net consolidat obţinut în trimestrul 1 2018 a fost afectat de schimbarea politicii contabile la finele anului trecut, de la modelul de cost la modelul reevaluării, pentru grupa clădiri din cadrul imobilizărilor corporale", arată raportul companiei.

Exporturile realizate în perioada ianuarie - martie de diviziile de rafinare şi petrochimie ale Rompetrol Rafinare s-au cifrat la 515 milioane dolari, nivel dublu faţă de cel obţinut în primele trei luni din 2017.

Compania este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, exporturile în 2017 ridicându-se la 1,34 miliarde dolari.

Compania a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, cu un aport de peste 330 milioane dolari în primul trimestru al anului. Valoarea contribuţiei la bugetul de stat a atins un nivel total de 13,7 miliarde dolari în perioada 2007 - 2017.

De asemenea, compania intenţionează să realizeze în acest an investiţii de circa 57 milioane dolari (78% în rafinăria Petromidia Năvodari, 10% în rafinăria Vega Ploieşti şi 12% în cadrul diviziei de petrochimie de pe platforma Midia).

Vânzările totale de carburanţi s-au ridicat în primul trimestru la peste 1,16 milioane tone, în creştere cu 35% faţă de cantitatea comercializată în perioada similară din 2017.

Evoluţia a fost susţinută de majorarea cu 78% a cantităţilor livrate atât către staţiile Rompetrol din Moldova, Bulgaria şi Georgia, dar şi către partenerii din regiunea Mării Negre.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo