PRIVIND SITUAŢIA STATULUI DE DREPT DIN UNGARIA:Viktor Orban respinge acuzaţiile PPE

I.M.
Internaţional /

Viktor Orban (Sursă foto: Twitter)

Viktor Orban (Sursă foto: Twitter)

Premierul ungar Viktor Orban a respins acuzaţiile Partidului Popular European (PPE) privind statul de drept, corupţia şi democraţia din Ungaria, relatează Politico.

Într-o notă de nouă pagini, adresată fostului cancelar austriac Wolfgang Schussel şi obţinută de Politico, liderul ungar - al cărui partid, Fidesz, a fost suspendat din PPE în martie - a răspuns unor acuzaţii privind statul de drept din Ungaria, scrie News.ro.

"Îmi pare rău dar sunt numai aiureli", a scris Orban ca răspuns la afirmaţiile PPE conform cărora "absenţa unor simboluri europene pe clădirile instituţiilor publice din Ungaria este de remarcat şi un semn că Fidesz nu împarte acelaşi angajament european precum celelalte partide membre în PPE".

Schussel, alături de fostul preşedinte al Consiliului European, Herman Van Rompuy şi fostul preşedinte al Parlamentului European Hans-Gert Pottering, este membru într-un comitet special creat de PPE pentru a analiza situaţia Fidesz, conform News.ro.

Fidesz a fost suspendat din familia europeană PPE ca rezultat al unor îngrijorări sporite privind deciziile guvernului ungar de a submina instituţiile independente precum şi o campanie finanţată de stat împotriva preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, membru important în PPE.

Întrebat dacă partidul său "este pregătit să oprească campania împotriva instituţiilor europene, să se abţină de la a pune PPE într-o lumină proastă şi de la atacurile personale asupra conducerii PPE", Orban a răspuns: "Ne rezervăm dreptul de a critica deschis orice instituţie a Uniunii Europene, PPE precum şi liderii lor de fiecare dată când nu suntem de acord", informează News.ro.

"Criticăm Comisia Europeană pentru că a urmărit un rol politic în ultimii cinci ani", a adăugat el.

Când a fost presat să explice la ce se referă prin "stat iliberal", premierul ungar a scris: "Fie că recunoaştem sau nu: creştinii democraţi sunt iliberali prin definiţie".

Orban a respins şi îngrijorările PPE privind concentrarea puterii presei în mâinile câtorva oameni şi a scris că guvernul său are "toleranţă zero" faţă de orice fel de rasism.

Privind lupta împotriva corupţiei, având în vedere performanţele slabe ale Ungariei în Indexul Transparency International, Orban a apărat palmaresul guvernului său privind cazurile de corupţie, conform News.ro.

"Transparency International este o organizaţie fondată de Soros. Este evident că are o prejudecată şi este motivată politic", a scris Orban. "Nu luăm în considerare raportul lor", a precizat premierul.

Transparency International nu a fost fondată de omul de afaceri George Soros, însă a primit fonduri de la mai multe organizaţii, printre care şi cea a lui Soros - Open Society Foundation.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS