PRO INFRASTRUCTURĂ: Autostrada A8 nu va deveni niciodată realitate

P.E.
Miscellanea /

Autostrada A8 nu va deveni niciodată realitate

Autostrada A8 Târgu Mureş-Iaşi nu va deveni niciodată realitate, fiindcă e prea scumpă, odată cu aplicarea unor soluţii tehnice extrem de costisitoare, atenţionează reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, într-un comunicat postat astăzi pe propria pagină de Facebook.

"Ieri, 05.02.2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos în sfârşit la licitaţie completarea studiului de fezabilitate (SF) al Autostrăzii A8 Târgu Mureş-Târgu Neamţ. Proiectantul va avea la dispoziţie maxim 30 milioane lei şi 14 luni pentru actualizarea SF şi alte 4 de asistenţă tehnică oferită CNAIR în pregătirea documentaţiei de lucrări. Din păcate, nu este o veste bună, preţul estimat fiind mult prea mic, mai ales comparând cu bugetele oferite la revizuirile din anul 2014: 76 milioane lei atunci, faţă de doar 30 milioane acum pentru 210 km. Există riscul major să se facă rabat de la calitate sau, aşa cum s-a întâmplat la revizuirea SF pe A1 Sibiu-Piteşti, să se livreze doar o parte din servicii şi apoi să se rezilieze contractul. (...) Cerem insistent optimizări de traseu şi structuri, cât şi implementarea etapizată (semi-profil). Fără aceste măsuri, Autostrada A8 nu va deveni niciodată realitate, fiindcă e prea scumpă", notează Asociaţia.

Potrivit sursei citate, în 2010-2011 s-au realizat studiile de fezabilitate pe cele trei secţiuni ale Autostrăzii A8 Târgu Mureş-Iaşi (311 km), iar în iunie 2014, din cele trei licitaţii demarate de CNAIR, doar una a fost finalizată, respectiv cea aferentă tronsonului Târgu Mureş - Ditrău, contractul fiind semnat cu Search Corporation, în mai 2015. La distanţă de trei ani, pe data de 19 ianuarie 2018, CNAIR a reziliat contractul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat ieri licitaţie pentru completarea studiului de fezabilitate (SF) al Autostrăzii A8 Târgu Mureş-Târgu Neamţ. Proiectantul va avea la dispoziţie maxim 30 milioane lei şi 14 luni pentru actualizarea documentului respectiv şi alte patru luni de asistenţa tehnică oferită CNAIR în pregătirea documentaţiei de lucrări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS