PRO ROMÂNIA:"Ministrul Muncii trebuie să îşi dea demisia urgent"

M.C.
Politică /

Marius Budăi (Sursa foto: Twitter)

Marius Budăi (Sursa foto: Twitter)

Guvernul umileşte copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora pentru că a permis cu bună ştiinţă situaţia în care mulţi dintre asistenţii personali să fie concediaţi, după ce nu a alocat niciun ban în bugetul de anul acesta pentru plata acestor indemnizaţii, susţin reprezentanţii Pro România într-un comunicat remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Astfel, încă de la adoptarea bugetului, PRO România a tras un semnal extrem de grav şi serios legat de situaţia dezastruoasă care îi aşteaptă pe asistenţii persoanelor cu handicap, la fel şi pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi. Guvernul nu a alocat absolut niciun ban în buget pentru aceste cheltuieli, lăsând acest lucru exclusiv în sarcina autorităţilor locale, conform comunicatului.

"Bugetul pe anul 2019 nu alocă nicio sumă pentru plata drepturilor acestor părinţi, ci doar promisiuni că aceste cheltuieli vor fi preluate de către administraţia locală din bugetul local. Acolo unde se va putea, mai exact la primăriile de municipii, oraşe şi comune mari, lucrul acesta se va întâmpla, probabil, prin diminuarea sumelor alocate la capitolul investiţii (lucru care oricum este în detrimentul comunităţii). Acolo unde nu se va putea face acest lucru, bugetul local colectat din taxele şi impozitele locale nepermiţând acest lucru, cu siguranţă aceste cheltuieli sociale nu vor mai putea fi onorate", a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă, potrivit sursei citate.

Măsurile Guvernului au pus în pericol drepturile a 800.000 de persoane cu dizabilităţi, a celor 18.000 de persoane adulte instituţionalizate şi afectează în mod direct cele 3.000 de autorităţi publice locale responsabile cu asigurarea acestor drepturi, susţin reprezentanţii Pro România.

PRO România cere Guvernului să facă de urgenţă o rectificare bugetară a acestui buget al sărăciei şi ruşinii şi să prevadă alocarea către primării a sumelor dedicate persoanelor vulnerabile.

"PSD nu mai este demult un partid de stânga, care să aibă grijă de persoanele vulnerabile. PRO România va veni cu un set de politici publice clare şi coerente care să facă cu adevărat justiţie socială şi să vină în sprijinul acestei categorii sociale", a mai spus Gabriela Podaşcă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS