GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

PRO TV:MJ refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect şi bine documentat

M.I.
Miscellanea /

MJ refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect şi bine documentat

Reprezentanţii Pro TV au transmis astăzi, în urma solicitării News.ro, că, prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu Oanţă şi implicit postului de televiziune, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat, şi au adăugat că vor analiza opţiunile pentru contestarea deciziei, conform News.ro.

Pro TV a transmis: "Refuzul oferit de Ministerul Justiţiei nu conţine nici un fel de explicaţie cu privire la motivul pentru care a fost respinsă cererea de acreditare pentru anul 2019 a jurnalistului Ovidiu Oanţă, unul dintre cei mai competenţi şi experimentaţi profesionişti din domeniu. Timp de peste 17 ani, Ovidiu a acoperit cu obiectivitate şi responsabilitate cele mai importante subiecte din domeniul justitiei. Prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu şi implicit Pro TV, cea mai urmărită televiune din ţară, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat. Jurnalele Ştirile Pro TV înregistrează cea mai mare audienţă de pe piaţa media din România, iar acţiunea Ministerului Justiţiei nu face decât să îi împiedice pe români să afle informaţiile, noutăţile şi planurile instituţiei. Vom analiza ce opţiuni avem pentru contestarea acestei decizii".

Ovidiu Oanţă, reporter Pro TV, a publicat vineri pe contul său de Facebook că Ministerul Justiţiei i-a refuzat, fără a îi oferi detalii, acreditarea pe 2019.

Mesajul primit din partea ministerului a fost: "Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin. 3 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public".

Punctul articolului 18 prevede: "Autorităţile publice pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii", scrie News.ro.

Tot vineri, Ionela Arcanu de la Realitatea TV a primit acelaşi răspuns din partea MJ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris pe Facebook că în documentele de acreditare la Ministerul Justiţiei există o clauză care prevede "mă angajez să respect regulile de conduită".

"În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze", a mai notat Toader.

Pe 4 martie, Tudorel Toader i-a avertizat pe jurnaliştii care au încercat să îi pună întrebări: "Vă promit următorul lucru: am solicitările de reacreditare, în măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi acţiona în consecinţă. Vă rog, aşadar, să respectaţi".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS