Procurorii propun arestul la domiciliu pentru Carmen Adamescu

T.I.
Miscellanea /

Procurorii propun arestul la domiciliu pentru Carmen Adamescu

Actualizare 13:05 Carmen Adamescu va fi plasată în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetată pentru delapidare, după ce magistraţii au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în ceea ce o priveşte.

Întrebat dacă s-a prevalat de dreptul la tăcere, avocatul lui Carmen Adamaescu a spus: "Da. Vreau să lămurim următorul aspect: nu este vorba de un refuz de a da declaraţii, esta vorba de faptul că nu poţi să dai o declaraţia atâta vreme cât nu ştii ce acte sunt în dosar. Nu (îşi asumă vina pentru faptele imputate - n.r.). Răspunsul doamnei a fost: nu mă consider vinovată".

-----

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus instanţei măsura arestului la domiciliu timp de 30 de zile pentru Carmen Adamescu, reţinută, ieri, în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei, relatează News.ro.

"În fapt, în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44,895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3,049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, transmis astăzi.

Ieri, organele de cercetare penală din Poliţia Română - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice - au dispus reţinerea suspectei Carmen Adamescu pentru 24 de ore.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ASF nu vede nuaude, orbi, surzi, dispret fata de micii invest.

    Hai la BVB,,,au grija ADAMESTII,PAUNESTII,ZOLII, CERCEII,CALBURENII, de banii vostri. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS