Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Prodplast Bucureşti a trecut pe profit

V.B.
Piaţa de Capital #Bunuri Industriale /

Prodplast Bucureşti a trecut pe profit

Producătorul de materiale plastice Prodplast Bucureşti (PPL), firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru (preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România) a înregistrat, anul trecut, venituri din vânzări de 25,63 milioane lei, în creştere cu 11,14%, şi a trecut pe profit, cu un rezultat net de 9,68 milioane lei, potrivit datelor publicate ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pierderile din activitatea de exploatare au fost de 2,13 milioane lei, în scădere cu 56% faţă de anul precedent, dar din activitatea financiară compania a obţinut un profit de 4,4 ori mai mare: 12,78 milioane lei, faţă de 2,67 milioane lei în 2012. Tot în 2012, compania a înregistrat o pierdere netă de 2,17 milioane lei.

La începutul lunii mai 2012, Prodplast şi-a întrerupt activitatea pentru relocare, iar în luna septembrie a aceluiaşi an a închiriat două hale în suprafaţă totală de peste şapte mii de metri pătraţi pe platforma industrială Faur din Capitală, pentru reluarea producţiei cu echipamente noi.

Terenul (de 4,5 hectare) pe care se afla compania până la întreruperea activităţii şi unde urmează să fie construit un centru comercial, este amplasat în zona Pieţei Obor din Bucureşti şi aparţine Prodplast Imobiliare, firmă desprinsă din Prodplast. În 2008, acţionarii Prodplast au decis divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate, în acel moment, la 206,3 milioane lei.

În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare deţine unul de aproape trei hectare în Tunari, judeţul Ilfov.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Prodplast a fost realizată joi, când preţul s-a situat la 2,1 lei per acţiune. La această cotaţie, capitalizarea companiei era de 35,85 milioane lei (7,9 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Comparatia cu 2012 nu are relevanta , acesta fiind anul relocarii societatii.

  Mai interesanta ar fi comparatia cu 2011 , an in care compania a obtinut venituri duble fata de 2013 , cu un numar de cca 150 angajati. 

  Cate locuri de munca mai sunt acum la societate? 

  Realizarea unui centru comercial in zona Obor e la un nivel declarativ , pe fosta locatie a fabricii fiind , cam de mult timp , un teren parasit. A existat vreodata un plan de investitii serios pentru aceasta locatie , sau s-a dorit doar specularea terenului?

  Ce rost ar avea realizarea unui alt centru comercial , intr-o zona in care se afla magazinul Bucur , piata Obor , un magazin Kaufland si alte unitati similare mai mici ? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. F Pogonaru e si presedinte SIF5? La facut deja pe Ciurezu? Nu apare niciun raport pe piata?? Stie cineva ceva? Deacum ochii mari pe BCR! Atentie BNR/ ASF!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS