Producţia industrială a crescut în anul 2017 cu 8,2%

A.C
Macroeconomie /

Producţia industrială a crescut în anul 2017 cu 8,2%

În luna decembrie 2017, producţia industrială a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

cu 3,7% şi ca serie brută a scăzut faţă de luna precedentă cu 14,1%, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 9,0%, respectiv cu 2,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 3,7%, susţinută de creşterile industriei prelucrătoare (+4,7%),

producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,4%) şi industriei extractive (+2,3%), conform sursei citate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 7,9%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+8,9%) şi industria extractivă (+5,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 12,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+16,6%), industria extractivă (+6,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,2%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,2%, ca efect a creşterilor celor trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,9%), industria extractivă (+5,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,0%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro