Producţia industrială a scăzut în prima lună a anului cu peste 2%

D.I.
Macroeconomie /

Producţia industrială a scăzut în prima lună a anului cu peste 2%

Producţia industrială din ţara noastră a crescut în luna ianuarie a acestui an cu 1,8% ca serie brută şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, se arată în datele publicate astăzi de Insititutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit documentului, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,5%, respectiv cu 8,7%..

Producţia industrială (serie brută) a crescut în luna ianuarie 2018, faţă de luna precedentă cu 1,8%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+4,1%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 14,7%, respectiv cu 2,4%.

În acelaşi timp, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică în ianuarie, faţă de luna precedentă, cu 2,8%, din cauza scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-7,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) şi industria prelucrătoare (-1,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut în ianuarie cu 8,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%.

În aceeaşi perioadă, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,7%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită