Profitul net al Transelectrica a urcat cu aproape 50% în primul trimestru, la 136,5 milioane lei

A.C.
Companii /

Transelectrica (simbol TEL) a încheiat primul trimestru cu un profit net de 136,5 milioane lei, cu aproape 50% mai mare faţă de câştigul din perioada similară a anului trecut, la venituri în creştere cu 21%, la 698,8 milioane lei.

În perioada similară a anuli trecut, compania a consemnat un profit net de 91,7 milioane lei şi venituri de aproape 578 milioane lei.

Profit operaţional înainte de amortizare (EBITDA) a urcat în primul trimestru din acest an cu 28%, de la 193 milioane lei la 246,9 milioane lei, potrivit informaţiilor transmise astăzi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din transportul de energie, Transelectrica a consemnat venituri de 326,5 milioane lei, cu aproape 6% peste cele din perioada similară a anului trecut, de 308,5 milioane lei.

La finalul primului trimestru, datoriile companiei însumau aproape 2,388 miliarde lei, cu 5,9% sub nivelul de la sfârşitul anului trecut, de aproape 2,539 miliarde lei.

Transelectrica este controlată de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului, deţine aproape 58,69% din acţiuni. Fondul Proprietatea are un pachet reprezentând 13,5% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) avea la finalul anului trecut aproape 7,26% din acţiuni.

Titlurile Transelectrica au încheiat şedinţa bursieră de azi în creştere cu 1,85%, la 19,85 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare bursieră de 1,455 miliarde lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo