Programul MADR de sprijin pentru tomate continuă şi anul acesta

D.I.
Politică #Agro-alimentar /

Programul MADR de sprijin pentru tomate continuă şi anul acesta

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că până la data de 2 aprilie au fost primite în total 12.421 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru anul 2018, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, dat publicităţii.

Potrivit documentului, dintre solicitările de înscriere primite, 11.310 s-au înscris în Ciclul I şi restul de 1.111 în Ciclul II.

Dintre solicitanţii pentru sprijin în Ciclul I au definitivat plantarea tomatelor în spaţii protejate un număr de 1037. Din judeţele Constanţa şi Ialomiţa au fost trimise spre piaţă primele tomate.

Potrivit reprezentanţilor MADR, programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din ţara noastră sunt susţinuţi, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern din producţia autohtonă.

Potrivit sursei citate, pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 mp, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS