PROIECTAjutor de stat de 143 milioane de lei pentru închiderea minelor de huilă

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă /

Ajutor de stat de 143 milioane de lei pentru închiderea minelor de huilă

Ministerul Energiei a elaborat un proiect de Hotărâre a Guvernului privind acordarea ajutorului de stat pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive, din cadrul Societătii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului - SA Petroşani, pentru anul 2015. Documentul supus dezbaterii publice propune alocarea, în acest an, din bugetul de stat, a sumei de 143,4 milioane de lei.

În nota de fundamentare este precizat: "Având în vedere prevederile Deciziei CE nr. 787/2010 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, în urma analizei situaţiei tehnico-economice a minelor din cadrul Companiei Naţionale a Huilei S.A. Petroşani, denumită în continuare, CNH S.A. Petroşani s-a stabilit că Exploatările miniere Petrila, Paroşeni şi Uricani vor fi închise în perioada 2011-2018. Pentru a accesa ajutorul de stat acordat conform legislaţiei europene, C.N.H. SA Petroşani a întocmit Planul de închidere şi documentaţia de finanţare a costurilor de închidere pentru cele trei exploatări miniere. Aceste documentaţii au făcut obiectul notificării transmise la Comisia Uniunii Europene. La data de 22 februarie 2012 prin Decizia nr. C (2012) 1.020/final, Comisia Europeană a autorizat România să acorde din fondurile publice un ajutor de 1.169 milioane RON, aproximativ 270 de milioane de euro, în vederea închiderii minelor de cărbune necompetitive din trei unităţi deţinute de CNH S.A. Petroşani, pe perioada 2011-2018".

Astfel, începând cu 1.11.2012, a fost înfiinţată Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului S.A. Petroşani, care va gestiona ajutorul de stat acordat închiderii minelor de cărbune necompetitive.

Ministerul precizează că, pentru huila energetică livrată de unităţile intrate în proces de închidere definitivă, se acordă ajutor de stat în sumă de 93.314 mii lei, destinat acoperirii pierderilor aferente producţiei curente. De asemenea, sunt propuse 50.161 mii lei, reprezentând ajutor de stat pentru acoperirea costurilor excepţionale (plăţi compensatorii, lucrări de închideri mine).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS