PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGESIBEX vrea să finalizeze toate demersurile tehnice necesare implementării noului sistem de tranzacţionare, până în septembrie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIBEX vrea să finalizeze toate demersurile tehnice necesare implementării noului sistem de tranzacţionare, până în septembrie

Obiectivul principal al SIBEX în perioada curentă este de a definitiva toate demersurile tehnice necesare implementării noului sistem de clearing şi a noului sistem de tranzacţionare, pentru a asigura astfel furnizarea unui serviciu complet participanţilor pe pieţele SIBEX.

În acest sens, calendarul de implementare a noului sistem de tranzacţionare, aflat în plină desfăşurare, presupune o serie de demersuri, care au fost întreprinse sau urmează a fi întreprinse în perioada următoare, astfel încât la începutul lunii septembrie 2014 să fie finalizate demersurile tehnice necesare ("technical readiness"), conform calendarului de implementare agreat împreună cu partenerii greci.

Astfel, bursa sibiană a organizat, împreună cu ATHEX Exchange Group, o sesiune de instruire pentru brokerii autohtoni, care s-a desfăşurat, în perioada 7 - 9 iulie 2014, la sediul ATHEX Exchange Group din Atena. Evenimentul s-a bucurat de participarea tuturor intermediarilor prezenţi pe piaţa SIBEX, reprezentaţi atât la nivel de management, cât şi la nivel operaţional, reunind un număr de 35 participanţi, alături de 4 reprezentanţi din cadrul grupului SIBEX.

Participanţii la eveniment au avut ocazia să se familiarizeze cu noul sistem de tranzacţionare şi cu noul model de compensare-decontare a instrumentelor financiare derivate, iar din perspectiva potenţialului de business, au fost detaliate oportunităţile şi aspectele particulare ale proiectului SIBEX-ATHEX.

Până la data migrării efective a poziţiilor pe sistemul de tranzacţionare şi compensare-decontare, toţi brokerii activi ai Sibex trebuie să fie reatestaţi sau atestaţi noi brokeri activi, astfel încât să cunoască toate elementele necesare şi suficiente tranzacţionării pe pieţele Sibex. Astfel, instruirea participanţilor SIBEX la Atena a reprezentat un prim pas în procesul de certificare a persoanelor care activează în calitate de brokeri activi pe pieţele SIBEX.

La începutul lunii februarie, Bursa din Sibiu şi grupul care controlează Bursa din Atena - Athex Exchanges Group (Athex) - au semnat un act de cooperare, prin care bursa autohtonă accesează şi serviciile de contraparte centrală ale grecilor.

În urma parteneriatului, piaţa sibiană va fi deschisă către noi produse. Brokerii locali vor putea promova serviciul Xnet - care oferă acces la peste 17 pieţe, 2400 de acţiuni, 700 ETF-uri.

În plus, va exista o platfomă comună: Bursa din Atena - Sibex, pe care poate fi accesată piaţa românească alături de produse din Grecia şi Cipru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită